Vergi rekortmenleri belli oldu

Gümüşhane Ticaret Sanayi Odası’na (GTSO) kayıtlı 2014 yılı kurumlar ve gelir vergisi rekortmenleri belli oldu.

Vergi rekortmenleri belli oldu
Gümüşhane Ticaret Sanayi Odası’na (GTSO) kayıtlı 2014 yılı kurumlar ve gelir vergisi rekortmenleri belli oldu.

Kurumlar vergisinde Zigana Makina İnşaat Gıda Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi birinci olurken, Gelirler vergisinde ise Günay Saraç Gümüşhane’nin vergi rekortmeni oldu.

Gümüşhane daha geçen yıl göçü önleyerek büyümeye başlarken bir yıl sonra ilginç bir gerçekle yüzleşti. GTSO’nun açıkladığı gelirler vergisi rekortmenleri listesinde birinciliği iddia bayisi aldı.

Gümüşhane’deki ticaret yapan kuruluşların değil de şans oyunları oynatan iddia bayisinin vergi rekortmeni olması Gümüşhane ekonomisinin ne kadar zor durumda olduğunu gösterdi. Kurumlar vergisinde ise Torul İlçemizin Zigana Köyü’’nde kurulu bulunan Zigana Makine firmasının 1. olması yine zor durumdaki Gümüşhane ekonomisini ortaya çıkardı.

Diğer sıralama ise şöyle oluştu:

KURUMLAR VERGİSİ REKORTMENLERİ

Kurumlar vergisinde Zigana Makina İnşaat Gıda Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi birinci, Bedirhan Maden İşletmeciliği Nakliyat-Taahhüt-Turizm-Madencilik Ticaret Limited Şirketi ikinci, Gür-Sam Ticaret Limited Şirketi üçüncü oldu. Bunları, Gümüşbağ Pet.Ürün.Satic.Nak.Tur.İnş.İth.ve İhr.Ltd.şti, Benlitaş İnşaat, Nakliyat, Harfiyat Konkasör İşletmeciliği, Aşcıoğlu Yemek Gıda, Temizlik, İnşaat, Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Gümüş Hazır Beton Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi, Siler Temizlik Ve Yemek Pişirme Bakım Ve Isınma Hizmetleri Gıda İmalat İnşaat Turizm Nakliyat İthalat Ve İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Mavi Çarşı Mobilya Ticaret Limited Şirketi, Muslular İnş.Nak.Tahiş.Gıda Teks. Paz. Sanve Dış Tic.Ltd.Şti. takip etti.

GELİR VERGİSİ REKORTMENLERİ

Gelirler vergisinde Günay Saraç birinci, Ercan Çimen ikinci, Ertürk Çimen üçüncü oldu. Bunları Tayyar Demirel, Talip Durakoğlu, Bahriye Günday, Ahmet Delibaş, Sami Pehlivan, Adem Eryılmaz, Emir Gürbüz takip etti.

Öte yandan Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (GTSO) İsmail Akçay, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Gümüşhaneli, devlete olan sorumluluk ve borçlarını yerine getirme konusunda her zaman birbiriyle yarışan insanların şehridir” dedi.

Akçay, “Vergi haftası takvimi içerisinde rekortmenlerimizle ilgili ödül törenlerimiz yapacağız. Zaman zaman bazı aksamalar, elimizde olmayan engellerden dolayı tarih bazen ileri geri sarkabiliyor. O bakımdan bizim için çok önemli olan ve hatta dini ve milli günlerimizin dışında en önemli gün ve hafta bizim için vergi haftası günleridir. Ben öncelikle Gümüşhane’deki bütün vergi mükelleflerimizi tebrik ediyorum. Önümüze gelecek olan vergi haftasını şimdiden kutluyorum” dedi.

Verginin en önemli vatandaşlık görevlerinden birisi olduğunu kaydeden Akçay, “Bunu da Gümüşhaneliler olarak her zaman üst seviyelerde yerine getirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Ben Gümüşhane’deki bütün vergi mükelleflerimizi sorumluluklarını gereği gibi yerine getirdikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2015, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER