Yaşlılar Haftası mesajları

Gümüşhane'de Yaşlılar Haftası nedeniyle yayımlanan mesajlar.

Yaşlılar Haftası mesajları
VALİ YÜCEL YAVUZ

“Milli kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan ve hayatımızın en kıymetli değerleri olan yaşlılarımız, geçmişin tecrübelerini günümüze aktararak geleceğe ışık tutan bir kaynaktır bizim için.

Toplumun ve ailenin temel direği olan yaşlılarımız için eskiden, aklı başında olan, iradesi elinde olan anlamındaki ‘ihtiyar’ kelimesi kullanılırdı. Bu kelime bizim kültürümüzde yaşlılarımıza verilen değerin açık bir göstergesidir. Kendi varlığımız ve çocuklarımızın geleceği ne kadar önemliyse, yaşlılarımız da en az o kadar önemlidir bizim için. Peygamber Efendimiz, gençleri yaşlılara saygı göstermeye teşvik etmiş ve "Herhangi bir genç, yaşından dolayı bir ihtiyara saygı gösterirse, Allah da ihtiyarlığında ona hizmet edecek kimseler yaratır.” diyerek bu hususun önemini vurgulamıştır.

Yaşlılarımızın hayatlarının son evresini evlatlarının yanında, kendi yetiştiği ve bildiği ortamda, yakın çevresi içinde ilgi ve himaye görerek geçirmesi en güzeli olmakla birlikte, günümüzde çekirdek aile yapısının yaygınlaşması, evlenen çiftlerin başka bir yerde ikamet etmesi, yaşlıların bir taraftan genç aile üyelerinden ayrılmalarına yol açarken, diğer taraftan da barınmalarını önemli bir sorun haline getirmektedir. Devletimiz de bu nedenle, kendilerine bakamayacak durumda olan yaşlılarımızın mümkün olduğunca gelenek ve göreneklerimize uygun olarak kendi evlerinde, aile ortamlarında zamanlarını geçirmelerini sağlamaya, onların bakım ve ihtiyaçlarını kendi ailelerinin içinde karşılamaya yönelik çalışmalar yapmakta, bunun mümkün olmaması halinde ise yaşlılarımızı huzurevlerinde ve yaşlı bakım evlerinde ağırlamaktadır.

En verimli çağlarını ülkesine ve milletine hizmetle geçirmiş bütün değerli büyüklerimizin Yaşlılar Haftası'nı kutluyor, kendilerine sağlıklı, uzun ömürler diliyorum.”

MİLLETVEKİLİ DOÇ.DR. KEMALETTİN AYDIN

“Bizler, millet olarak yaşlılarımızı asla bir yük olarak görmeyip aksine onların varlıklarından mutluluk duyan bir medeniyetin mensuplarıyız. Sevgi, saygı ve fedakârlığın gelişmesinde, toplumsal hayatımızın ahenkli bir şekilde devam ettirilmesinde, gençlerimizin ve çocuklarımızın yetiştirilmesinde yaşlılarımızın katkısı büyüktür.

Bununla birlikte özellikle AK Parti iktidarları döneminde yaşlılarımızın hayatını kolaylaştırmak, kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak için bir dizi yasal düzenleme yapmıştır. Hükümetimiz, baş tacımız olan büyüklerimizin, modern çağın hızına ayak uydurması için çalışmalarını sürdürmektedir. Huzurevleri ve bakıma muhtaç yaşlılar için evde bakım hizmetleri, yaşlılarımızın hayata tutunmalarını kolaylaştıracaktır.

18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası, yaşlılarımızın sorunlarına çözüm bulmak, duyarlılığı artırmak ve yaşlılarımızın yaşamımızdaki yerini hatırlamak açısından önemlidir. Fakat yaşlılarımızı sadece bir hafta değil her zaman hatırda tutmalıyız. Önemli olan fiziki olarak güçlerini kaybettikleri dönemde, ruhlarını canlı tutabilmek ve yaşamdan kopmadan huzurlu bir şekilde yaşamalarını sağlamaktır. Gençlerimizin bu bilinçte olması ve bir gün yaşlanacaklarını unutmamaları gerekir. Kimsesiz yaşlılarımız için hizmet veren huzur evlerini düzenli olarak ziyaret edip yaşlılarımızla sohbet etmeleri onları hayata bağlayacaktır. Çünkü yaşlılarımızın sevgiye ve ilgiye ihtiyaçları olduğunu unutmamalıyız. Değerlerimize sahip çıkıp büyüklerimizin birikimlerinden yararlanırsak geleceğimizi sağlam temellerde inşa ederiz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm büyüklerimizin ‘Yaşlılar Haftası’nı kutluyor, huzurlu ve bereketli bir ömür diliyorum.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

“Yaşlılar bilgi ve birikimleriyle geleceğe de ışık tutan bir kaynaktır. Bugünlerimizin mimarı olan, dün ile bugün arasında köprü vazifesi gören, geçmişe ve geleceğimize ışık tutan en değerli varlıklarımız yaşlılarımızdır. Kendi varlığımız ve çocuklarımızın geleceği ne kadar önemliyse yaşlılarımız da bizim için o kadar önemlidir. Onların geniş ufukları, bilgi ve birikimleri, her zaman yararlanmamız gereken, geçmişe ve bugüne olduğu kadar geleceğe de ışık tutan bir kaynaktır. Bu nedenle yaşlılarımıza gösterdiğimiz sevgi, saygı ve hoşgörü, onlara olan minnet ve vefa borcumuzun temelini oluşturmalıdır. Yaşlılarına ve büyüklerine sevgi, saygıda kusur eden, onlara sahip çıkmayan toplumların geleceğinin aydınlık olması mümkün değildir. Yaşlılarımızın sorunlarını çözmek, toplumda hak ettikleri yeri almalarını sağlamak hepimizin sorumluluğudur. Bu duygu ve düşüncelerle yaşlılarımızın bizim en değerli varlıklarımız olduğunu belirterek, tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftası’nı kutluyorum. Onlar sadece bu hafta değil her zaman için bizim baş tacımızdır.”

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI KORKMAZ ATALAY

Yaşlılara her zaman sevgi ve saygı göstermenin, milletimizin geçmişten bugüne taşıdığı en önemli toplumsal özeliklerden birisidir.

‘Gençlerin aynada göremediklerini, yaşlılar bir tuğla parçasında okurlar. (Mevlana)’

Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Milletimiz, büyüklere saygıyı, küçüklere sevgi anlayışıyla birleştirerek, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı, toplumsal huzurunu ve milli birliğini güçlü tutmayı başarmıştır. Yaşlısına sahip çıkmayan ve saygı göstermeyen bir toplumun geleceğinin güven içinde olması mümkün değildir. Unutmamak gerekir ki bugünün yaşlıları geçmişte toplumsal yaşamın her alanında önemli hizmetlerde bulunmuş ve görevi bizlere devretmişlerdir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Tecrübeleriyle bugünümüzü aydınlatan yaşlılarımızın, toplumsal yaşamın dışında bırakılmamasını ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak hepimizin görevidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm yaşlılarımızın Yaşlılar Haftası’nı kutluyor, onların sadece bir hafta değil, her zaman bizim baş tacımız olduklarını vurguluyor, sağlıklı ve mutlu bir yaşam dilekleriyle, ellerinden öpüyor ve saygılarımı sunuyorum."

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI UFUK USTAOĞLU

“Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır.  Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir.

Devleti halka hizmet etme aracı olarak gören hükümetimiz, bir sınıf ve kesimin değil, bütün vatandaşlarımızın refah ve mutluluğunu sağlayacak sosyal politikalar yürütmeyi, bu bağlamda yoksullar, bakıma muhtaç yaşlılar, çocuklar ve işsizler için özel programlar oluşturmayı, zor durumdaki vatandaşlarımıza, terkedilmiş ve kimsesizlik duygusu yaşatmamayı hedeflemektedir.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğümüz, insanımızın değer yargıları arasında var olan yaşlıya sevgi, dayanışma ve saygı yaklaşımını, değişen toplum yapısı içinde ve bilimin ışığında profesyonelce hizmet alanlarına taşıyarak yaşlı vatandaşlarımıza götürülecek hizmetlerin kalitesini ve çeşitliliğini artırmaya yönelik çalışmaları hükumetimiz büyük bir hassasiyetle sürdürmektedir.

Devletimizin sağladığı imkânlar ve sunduğu hizmetlerin her geçen gün daha mükemmel hale getirilmesini sağlamak öncelikli hedefidir.

Toplumda bu bilincin yerleşmesi, bugüne kadar olduğu gibi gönüllü kuruluşlarımızın ve yurttaşlarımızın katkıları ile yaşlılarımıza daha iyi yaşama koşullarını sağlayabilmek adına yaşlılarımıza ve onların sorunlarına sahip çıkmak insanlık ve yurttaşlık görevimizdir.

Bu duygularla tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftasını kutluyor, ellerinden öpüyorum.

Yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2015, 20:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER