Yaylanın çimeni kağıt, kazma kürekler kalem oldu

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde sevgililer birbirlerinin adını yaylanın karşısındaki çimenlik alana kazıyarak ölümsüzleştiriyor. Yıllar önce başlayan uygulama nedeniyle çimenlik alana yüzlerce isim kazındı.

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde sevgililer birbirlerinin adını yaylanın karşısındaki çimenlik alana kazıyarak ölümsüzleştiriyor. Yıllar önce başlayan uygulama nedeniyle çimenlik alana yüzlerce isim kazındı.

Kürtün ilçesine bağlı ünlü Çıkrıkdüzü yaylasına yakın bir mesafede denizden bin 800 metre yüksekte bulunan Çatakçayır yaylası çimeninin kağıt gibi kullanılması nedeniyle ilgi çekiyor.

Yaylanın karşı tarafında bulunan çimenlik yamaçta yıllar önce birbirini seven gençlerin isimlerini çimene kazma ve kürek yardımıyla kazımasının ardından geçen sürede alana yüzlerce isim kazındı.

Hem sevgililerin birbirilerinin adlarının yazıldığı hem de yayla sakinlerinin bir anı olarak isimlerini kazıdığı alan, yolu kullanan çok sayıda vatandaşın da dikkatini çekiyor.

Yayla sakinlerinden Hasan Kandaz, “Buraya yazılan isimler birer anı olarak gençlerden geleceğe kaldı. Aynı zamanda sevgililer de birbirilerinin isimlerini kazıyor. Yazanlar fotoğraflarını çekmeyi de ihmal etmiyor” dedi.

Yazıyı yazanlar arasında evlenenlerin de olduğunu kaydeden Kandaz, yoldan geçerken gören vatandaşların mutlaka durup fotoğrafını çektiğini ve yayla sakinlerine buranın hikayesini sorduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2018, 01:37
YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet
mehmet - 6 yıl Önce

DOĞRUMU YAPIYORLAR ACABA BİR METRE ÇİM DİKEN YOKAMA DOĞAYI BOZMAK GÜZEL EĞER SEVGİLİLER ADLARINA ÇİME DEĞİLDE KALPLERİNE YAZSINLAR DAĞLARIN GÜZELLİĞİNİ BOZMASINLAR

Murat
Murat - 6 yıl Önce

Doğaya zarar vermenin bir başka yolu. Yazık...

Gümüşhane Sevdalısı
Gümüşhane Sevdalısı - 6 yıl Önce

Yapılanı hoş karşıladığım söylenemez rahmetli dedem cimenlerin koptuığu yere tohum ekerdi ne olduk bize çirkin duvar yazıları gibi çimenlerimizi karalamaya eko sisteme zarar vermeye devam ettiğimiz sürece ülkemiz çölleşmeye kaynaklarımız endemik bitki türlerimiz ve doğamız yok olmaya mahkum. herkes güzel şey demiş neresi güzel gelsinler senin evinin duvarını böyle boyasınlar tuğlalarını kazıtsınlar hoşunuza gider mi. Kültür ve turizm bakanlığımızın yaylalarda yapılaşmaya el attığı gibi bu gibi çirkin durumlara da dur demesi temennisiyle...

Pınar
Pınar - 6 yıl Önce

Ancak Doğa’ya nasıl zarar verebilirim, resim çekebilirim, konum atabilirim derdindesiniz. Sizler sevginizi bu şekilde mi ölümsüzleştiriyorsunuz ve gelecek nesillere örnek oluyorsunuz? Doğa’ya zarar vererek mi, bu ne mantık? Birer ağaç dikseydiniz olmazdı di mi? Biraz emek verin emek, bir çimen, çicek, ağaç ne zahmetler ile yetişiyor hangi canlılara ne gibi faydalar sağlıyor onları araştırın.

SIRADAKİ HABER