Yeni otogarın yeri kesinleşti

Gümüşhane Belediyesi tarafından yap-işlet-devret modeliyle yapılacak olan alışveriş ve kültür merkezinin son aşamaya gelmesinin ardından yeni otogarın eski imam hatip lisesinin yerine yapılması kararlaştırıldı.

Yeni otogarın yeri kesinleşti

Gümüşhane Belediyesi tarafından yap-işlet-devret modeliyle yapılacak olan alışveriş ve kültür merkezinin son aşamaya gelmesinin ardından yeni otogarın eski imam hatip lisesinin yerine yapılması kararlaştırıldı.

Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Okay Memiş, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, Çevre ve Şehircilik Müdürü Cemil Bayram, Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş ve AK Parti İl Başkanı Av. Celalettin Köse’ye projeyle ilgili bilgi verdi.

Çamlıca Mahallesi, Şehit Numan Yakut Sokakta önceki yıllarda boşaltılan imam hatip lisesinin yerinin Belediye Başkanlığına otogar yapılmak üzere tahsis edilmesiyle ilgili yazı Vali Okay Memiş’in imzasıyla Bakanlığa gönderildi.

Aynı bölgede çevre yolunun kavşağının bulunması nedeniyle yapımı planlanan otogarın biran önce yapılarak eski otogar alanının boşaltılarak sözleşmesi hazırlanan AVM projesinin biran önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Başkan Çimen, Vali Memiş’e tahsis konusunu hızlandırdığı için teşekkür etti.

Otogarla birlikte arkasında bulunan Daltaban Sanayi Sitesinin de buradaki esnafı mağdur etmeden üretilecek bir çözümle boşaltılacağını kaydeden Başkan Çimen, yap-işlet-devret modeliyle yapılacak olan AVM inşaatına da biran önce başlamak istediklerini söyledi.

Vali Okay Memiş ise tek dertlerinin kente hizmet etmek ve değer katmak olduğunun altını çizdi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Lütfi ALTUNTAŞ
Lütfi ALTUNTAŞ - 6 yıl Önce

Ben emekli bir belediyeci olarak bahsedilen yere yapılmasını uygun bulmuyorum. Neden derseniz günümüz türkiyesinde otogarlar şehir içerisinde değildir. Nedeni trafiğin daha sağlıklı bir şekilde devam etmesini sağlamaktır.

Ozgur odabas
Ozgur odabas - 6 yıl Önce

Lütfen bunu dışarda bi yere yapalım yarın şehir içi trafik olmasın .... haciemin mahallesi Neden olmasın

Süleyman şahinöz
Süleyman şahinöz @Ozgur odabas - 5 yıl Önce

En uygun yer olarak Hacıemin mahallesini uygun görüyorum

Hakan
Hakan - 5 yıl Önce

Dileğimiz odurki cüzdan ve vicdan arasındaki karmaşadan vicdanın galip gelmesidir. Halen hazırda bir yeni hastane rezaleti ortada iken..

Tolga kalkan
Tolga kalkan - 6 yıl Önce

Eski imamhatipin bulundugu yer cokmu saglammis acaba altinda bulunan arazimize gelince heyelanli bolgeden cikartilmiyor ama ustune her gelen birsey yapabiliyor o bos olarak gorunen 4003 metre karelik kisim ne olucakmis o projeye onay veren muhendis dusunmusmu acaba

Mustafa unlu
Mustafa unlu - 5 yıl Önce

Zor ilerleyen trafik daha zor ilerler hale gelir .olan yine gümüşhaneye olur. Yapan firma parasını alır gider.

İzzet
İzzet - 5 yıl Önce

Şehir yeterince yoğunlaşmış durumda. Otogarı da buraya koymanın doğru olmafığını düşünüyorum. Şehrin artık havıemin ve bağlarbaşı bandına doğru büyümesi lazım. Bu konu tekrar gözden geçirilmeli

Çıkar dünyası
Çıkar dünyası - 4 yıl Önce

Şehre ulaşım ve büyümesi için ideal aynı zamnda 4 yol duzergahindadir .şehrin en narın düzgün yeridir hacı emin bağlar başı gidip gelmek zor keza bir hastane bağlar başı bölgesine yapıldı ne avila bildi ne ulaşım söz konusu şehrin yoğunluğunun olduğu yer isabetli olur lakin eski yeri yıkıp yapmamak problem mevcut geçici terminal kalmıştır yenisi yapılmaz görüşüm boyle

SIRADAKİ HABER