GÜMÜŞHANE’DE GENÇLİK

Biz Gümüşhane’liyiz.

Biz Kelkit’liyiz.

Biz Köse’liyiz

Biz Şiran’lıyız.

Biz Kürtün’lüyüz.

Biz Torul’luyuz.

Biz bu ülke için Anadolu’yuz.

GÜMÜŞHANE’nin yoksul, zorlu çetin kışından, serin yaylasından, soğuk suyundan içerek yetişmiş gençleriz. Sözünün merdi, yiğitlerin harman olduğu memleketteniz biz Gümüşhaneli olarak.

Her ilin bir yiğitliği bir kervan serüveni olduğu gibi ilimizinde birçok mazisi vardır. Bunların en başında yer alan mertlik, dürüstlük, zeki ve çalışkan oluşumuzdur. İlimizden çıkarak ilimizi tanıtan birçok üst tabakada yer alan ağabeylerimiz bizlere gün ışığıdır. Örneğin; Eski Adalet Bakanımız Sayın Oltan Sungurlu; Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ve ismini yazamadığımız birçok kişi.

Yapı taşımızı oluşturan kültürümüz, gelenek ve göreneklerimizdir. Unutulmaya yüz tutsa da asla vazgeçemeyiz. Eskiden babanın yanında sırt uzanmak nedir bilinmezken şimdi eve babasımı gelmiş başka birimi gelmiş hiç farkında değil.

Eskiden sevgi saygı vardı. Şimdi sevgi saygı yerini kavga, küfür aldı. Artık gençlik diye bir duygu kalmadı. Sokaklarda ellerinde sigaralar birbirlerinin anasına, bacısına küfreden gençlik yetişti. Utanıyorum artık eskiden ocaklar vardı. Adam gibi adam yetiştirirdiler. Namaz kılmasını, birçok kültürü ben o ocaklarda öğrendim. Allah’ıma şükürler olsun öğreten ağabeylerimden, hocalarımdan. Ama şimdilerde ne yazık ki ocak âdeti diye bir şey kalmadı.

Anne, babalarımız farklı bir alem şu dizi bu sinema, kahvehane derken ilgisizlik almış başını gidiyor. Lütfen gelişen ülkemizde anne ve babalarımıza çok işler düşmektedir. Aman lütfen gençlerimize şiddetle yanaşmayalım. Şefkatle bir arkadaş olarak hatalarını direk yüzüne vurmayın, yaşanan olayların bir olumsuz olduğunu örnekleyerek ve sonunda bu olur diyerek o olaydan gençlerimizi uzaklaştıralım. Yok, şiddetle bağırma ile çözüm arar isek sonunda ya evden uzaklaşma başlar inanın baş edemez hal alırsınız.

Güzel bir gençlik yetişmesi temennisi ile…
YORUM EKLE