Neden Gitti Bilmiyorum!

Gümüşhanespor Başkanı Kaya Büyükbayraktar geçtiğimiz hafta Cumartesi gecesi istifa ederek şehirden ayrılan teknik direktör Ahmet Yıldırım ile ilgili yaşananları Gümüşkozaya anlattı.

Neden Gitti Bilmiyorum!

Gümüşhanespor Başkanı Kaya Büyükbayraktar geçtiğimiz hafta Cumartesi gecesi istifa ederek şehirden ayrılan teknik direktör Ahmet Yıldırım ile ilgili yaşananları Gümüşkozaya anlattı.

Hocanın ayrılık kararını, Trabzon’dan Gümüşhane’ye gelirken kendisini araması ile öğrendiğini ve ilk etapta bunu bir şaka olarak değerlendirdiğini kaydeden Büyükbayraktar, “Ahmet Hoca telefonda bana görevi bırakıp gittiğini söyledi. Ben de bunun espri olup olmadığını sordum. Yok, başkanım gidiyorum deyince bu ani karar beni endişelendirdi. O andaki ruh halimi ve psikolojimi anlatmam mümkün değil. Allah’tan aracı ben kullanmıyordum” dedi.

“Haberi Zigana Dağında Aldım”

Yaşananları detayları ile birlikte paylaşan Büyükbayraktar, “Gece Trabzon’dan Gümüşhane’ye dönüyordum. Zigana dağı üzerinde telefonum çaldı.Arayan Ahmet Hoca idi. Telefonda bana, ‘Başkanım ben bıraktım gidiyorum’ dedi. Bende hocam bu esprimi diye sordum. Yok, başkanım gidiyorum dedi. Yani kararı almış tesisten çıktı ve beni yoldan aradı. Bende ‘Hocam geliyorum yoldayım Zigana’yıindim, bu konular telefonda konuşulacak konular değil, gelelim de konuşalım sizi bir dinleyim’dediysem de ikna edemedim” diye konuştu.

“Bu İşler Bu Kadar Basit Olmamalı”

O an içinden geçenin yaşananlardan Gümüşhanespor ve Gümüşhane’nin sıkıntı yaşamaması olduğunu kaydeden Büyükbayraktar, “Bir sıkıntı doğacağını hissettim. Böyle ani bir karar vermesi beni endişeye soktu. Bir tacizmi yaşadı yada kendisine bir baskımı yapıldı diye düşündüm.Böyle ayrılmasını istemezdim.Bu işin başındaki sorumluluk taşıyan kişi birebir benim. Hocam bekle dediğimde bana başkanım biz çıktık yoldayız ifadelerini kullandı. Ben de; ‘O zaman hocam beni niye aradın, çıktın gidiyorsun, karar vermişsin ama bu işin bir adabı var. Buradaki sorumlulukları sen yerine getirdin mi, neye istinaden gidiyorsun? Ben geldim gidiyorum demek yeter mi? Bu işler bu kadar basit mi?’diye sordum. ‘Başkanım işte karar verdik gidiyoruz’ dedikten sonra telefonu kapattık” ifadelerini kullandı.

“İlk Etapta Şaka Olarak Değerlendirdim”

Yaşananların ancak bir şaka olabileceğini söyleyen Başkan Büyükbayraktar, “Ertesi gün maç var sen o gece ben bıraktım gidiyorum diyorsun. Anlaşılır gibi değil. Biz yarı yolda bıraktı diyeLevent Hocaya tepki gösteriyorduk. Adam en azından maçaçıktığı gün kameralar karşısında görevi bırakabilirim dedi. Sonuçta maça çıktı maçtan sonrada bıraktığını açıkladı” diye konuştu.

“Hocalığından Ziyade Karakterine Bakmıştık”

Levent Eriş’in istifasının ardından yaptıkları araştırmalarda Ahmet hoca için son derece olumlu referanslar verildiğini dile getiren Büyükbayraktar, “Adam gibi bir adam, çok düzgün bir insan, karakteri düzgün, işini iyi yapan biri olduğunu ifade ettiler. Bırak, teslim et git dediler. Biz deteknik yönden ve hocalığından ziyade kişilik karakterine baktık” dedi.

“Altay Karşısındaki Oyundan Rahatsızdım Ancak Sesimi Çıkartmadım”

Her iki teknik direktörü karşılaştırdıklarında iki farklı oyun yapısının sahada görüldüğünü belirten Başkan Büyükbayraktar, “Levent hocaya bakıyorsun göze hoş gelen bir futbol oynatıyor. Gerçekten takım günümüzün futbolunu oynuyor. Ama Ahmet hoca için aynı şeyi söylemek doğru olmaz. Oyun anlayışına baktığınızda taraftarında tepkilerini görüyordum.Ben bunlara rağmen sessiz kaldım. Altay maçını izlediğim zaman inanılmaz rahatsız oldum. Çünkü bizim için kırılma maçıydı. O maçta futbol anlamında boğulduk kaldık. Maçı mahvetmiş ve bir seyirci gibi oturup izlemişti. Futbol oynamadık. Ben buna rağmen bir kaza olarak düşündüm ve sesimi çıkarmadım. O zaman oturup Ahmet hocayla bir görüşme yapabilirdim ama yapmadım” diye konuştu.

“Yorumlardan Rahatsız Olmuş”

Hiçbir zaman Teknik Direktörün oyuncu seçimine karışmadığına vurgu yapan Büyükbayraktar, “O akşam hoca maç akşamı onbirini belirlemiş. Burada arkadaşlar yorum yapabilir. Mesela ogün sağbek olarak orta saha oyuncusu Serhat’ı oynatacaktı. Ama bizde iki tane sağbek var. Yani siz düşünmezmisiniz ki bizim sağbeklerimiz sakat mı diye. Ama sakat değiller. Burada kimi oynatıyorsun. Buna insanlar yorum yapabilirler. Bunlar gayet doğaldır. Ben 30 yıllık yöneticilik ve başkanlık yaptım.Ben hiçbir şekilde bir hocaya isim üzerinde karışmadım. Birisi ispatlasın ben servetimi bağışlarım” ifadelerini kullandı.

Şahin Öztürk

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER