GURBETTE SEVDALI BİR YÜREK: TEMEL ELCİVAN

Bu şehri en çok seven ona karşılıksız en iyi hizmeti sunandır”

İsmail HAYAL

Gümüşhane Merkez Dölek Köyü’nden bu şehrin en uzak gurbetlerinden biri olan Almanya’ya çok önceden giden Elcivan ailesinin bir ferdi olan Temel Elcivan 1992 yılında merhaba dedi gurbete. Almanya’da özel yeteneği ve ilgisi sayesinde medya ve sonrasında sosyal medya içerisinde birçok başarılı projede yer aldı. 1995 yılı itibariyle kamera çekimleri ve sonrasında diğer medya alanlarında kısa sürede hatırı sayılır işlere imza atmaya başladı.

Almanya'da Türkçe yayın yapan bölge gazetesi Öztürk'ün Essen şehri temsilciliğini yürüten Temel Elcivan, kamerasıyla elde ettiği haber videolarını değerlendirmek için, ulusal medya kuruluşları ile temasa geçti. Böylece 2000 yılında Doğan Haber Ajansı'na(DHA) Almanya’dan kameraman ve muhabir olarak haber yapmaya başladı. Almanya başta olmak üzere Batı Avrupa'da bulunan Gümüşhane insanıyla sürekli iletişim halinde olmaya gayret eder, bir yandan Avrupa'da kurulan Gümüşhane derneklerinde dönem dönem aktif görev aldı. Bir araya geldiği hemşerilerimizle istişarelerde bulunarak, vefalı arkadaşları ile birlikte Gümüşhaneliler dayanışmasına ve kültürel gecelerin organizasyonlarına katkı sundu.

Özellikle Gümüşhane (liler) adına yaptığı çalışmalarla çalışmalarıyla, rahmetli olan babası ve kayın babasından çok büyük destek ve bol bol dua aldı. Almanya’da imza attığı Gümüşhaneliler geceleri dışında, her daim şehrine, yöresine yönelik bir şeyler yapabilme arayışı içerisinde oldu.

96’lı yıllarda DÖLEKKÖYÜ.COM sevdası ile başladığı bu serüveni köylüleri tarafından ilgi görmeyince bu sefer köyünün en büyük sanatı güveç ve gududan esinlenerek GUDUTV adlı platformu yayın hayatına soktu.

Bilhassa Almanya’da Kabaköy ile Dölek arasındaki futbol maçının Gudu Tv ismiyle yayınlanınca, Gudu TV bayağı ilgi gördü. Gümüşhane’de yenmekte zorlandıkları Kabaköy’ü Almanya’da 5-0’lık net skorla yendiklerini de söylemeden geçemiyor Temel Elcivan. Sonrasında sosyal mecrada GÜMÜŞHANENOKTA COM ve GÜMÜŞHANE GÜMÜŞ sayfalarını kurarak bu alanda ki eksikliğini bir nebze gidermiş oldu. Böylelikle bu şehrin ona sunduğu imkânları yine bu şehrin insanlarına sunmanın derdi ile üretmeye devam ediyor.

Ardından online olarak Gümüşhane’de eğitim, sanat, spor ve kültür ağırlıklı olarak uzman kişilere bağlanarak bir nevi bu alanlardaki eksikliği gidermeye devam etmektedir.

Hayatında yapamadığı ve içinde bir ukde olarak kalan tek şeyin bir Gümüşhane TV veya Radyosu kuramamanın olduğunu itiraf etmektedir. Eğer bu şehrin bir TV veya radyosu olsaydı sesimizi daha çok duyurur ve belki de Gümüşhanespor’umuz bugün profesyonel ligde devam ederdi.

Evet, bu şehrin her ne kadar tasvip etmeyip beğenmediğim sloganı bazen bozuk saat gibi iki defa doğruyu göstermektedir. Sizi bilmem ama bana göre Gümüşhane’nin en başta Mahmut Oltan Sungurlu başta olmak üzere altın kalpli insanları var ama sayılıdır. Gerisi içinde gümüş, bakır ve benzeri madenleri olsa da maalesef sac teneke olanların sayısı da hayli fazladır.

Bu bağlamda yeni Gümüşhane Belediye Başkanımız Sayın Vedat Soner Başer’den bu şehrin logosunu ve sloganını acilen değiştirmesini istirham ediyorum.

Gurbette bu şehrin derdini kendisine dert edinen ve bu yönde üstün gayretleri ile takdiri eden kardeşim Temel Elcivan’ı yürekten kutluyorum. Sosyal medyada sayfasına üye olmamız ve yaptığı görüntülü programlara katılım sağlamamız gerekmektedir. Eğer bu şehre slogan gerekirse size bedava bir slogan benden gelsin.

“Bu şehri en çok seven ona karşılıksız en iyi hizmeti sunandır..” Kalın sağlıcakla…

YORUM EKLE