Burs verdikleri öğrencilerle buluştular

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği, kültürel ve sosyal sorumluluk projesi kapsamında bu yıl ilk defa Eskişehir’de üniversitede okuyan Gümüşhaneli öğrencilere yönelik başlattığı burs projesi kapsamında öğrencilerle bir araya geldi.

Burs verdikleri öğrencilerle buluştular

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği, kültürel ve sosyal sorumluluk projesi kapsamında bu yıl ilk defa Eskişehir’de üniversitede okuyan Gümüşhaneli öğrencilere yönelik başlattığı burs projesi kapsamında öğrencilerle bir araya geldi.

Eskişehir öğretmenevinde düzenlenen kahvaltıya Dernek Başkanı Uğur Yücel, Başkan Yardımcısı Hüseyin Turhan, Genel Sekreter Osman Nebioğlu ile Onur Kurulu Üyesi Vergi Dairesi Grup Başkanı Fuat Mallı, üyeler Tuncay Aydın ve Emrah Bayrak katıldı.

Dernek Başkanı Uğur Yücel, burs için yapılan çağrıya belgeleriyle birlikte müracaat eden öğrencilerin tamamına yönetim kurulu kararı ile burs verdiklerini söyledi. Yücel, “Sosyal sorumluluk projesi kapsamında, ailenizin bizlere emaneti olarak gördüğümüz siz kıymetli öğrencilerimize üyelerimizin de desteği ile tamamınıza burs verme kararı aldık. Bizlere başvuruda bulunan hiçbir öğrencimizi geri çevirmedik. Sizlere bir nebze olsun eğitim hayatınızda destek olabiliyorsak ne mutlu bize. İlk taksitleriniz dün itibariyle yatmış olmalı. Bunun için Eskişehir’de yaşayan tüm Gümüşhaneli hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Başarılarınız devam ettiği sürece sizlere desteğimizde devam edecektir” dedi.

Kendi ayakları üzerinde durabilen bir dernek yapısına kavuştukları için ülkemizin geleceği olan gençlerin her zaman yanında olduklarını söyleyen Dernek Başkan Yardımcısı Hüseyin Turhan ise Eskişehir’de eğitim hayatına devam eden Gümüşhaneli öğrencilere iş adamları ve üyelerin destekleri ile ilk defa burs verdiklerini söyledi.

Turhan sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizlerden tek isteğimiz çalışkan olmanız, bulunduğunuz ortamlarda aidiyet duygusuna sahip öz güveni gelişmiş Gümüşhaneli gençler olmanız. Aramızda Tıp Fakültesinde, Mühendislik ve İktisadi İdari Bilimlerde, Mimarlık v.s okuyan gençler var. Dernek faaliyetlerinin içerisinde olmalısınız. Her ayın ilk haftası bu tür etkinlikle bir araya geleceğiz” dedi.

Kahvaltıda mesleki tecrübesiyle öğrencilere önemli açıklamalarda bulunan Vergi Denetmeni ve aynı zamanda Eskişehir Vergi Dairesi Daire Başkanı Fuat Mallı da duygu ve düşüncelerini öğrencilerle paylaşarak istedikleri zaman kendisini telefonla yahut bizzat ziyaret edebileceklerini sözlerine ekledi.

Genel Sekreter Osman Nebioğlu da öğrencilerin gurbet elde Eskişehir’de kendilerini yalnız hissetmemelerini sıkıştıklarında ilk müracaat edecek kişilerin dernek yöneticileri olacağını söyledi.

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneğinden burs aldıkları için mutlu olduklarını ve teşekkür ettiklerini belirten öğrenciler tek tek kendilerini tanıtarak kahvaltı sonunda hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER