Polat'tan 3 Saatlik Sahne Performansı

Gümüşhaneli sanatçı Ozan Mahmut Polat, Sultanbeyli Belediyesi ve Gümüşhane ili ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (GÜMÜŞDER) tarafından düzenlenen 'Gümüşhane Türküleri Dinletisi-Can Gümüşhane' programında 3 saat sahnede kalarak yeni albümünden türküler seslendirdi.

Polat'tan 3 Saatlik Sahne Performansı
Gümüşhaneli sanatçı Ozan Mahmut Polat, Sultanbeyli Belediyesi ve Gümüşhane ili ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (GÜMÜŞDER) tarafından düzenlenen ‘Gümüşhane Türküleri Dinletisi-Can Gümüşhane’ programında 3 saat sahnede kalarak yeni albümünden türküler seslendirdi.

Sultanbeyli Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen programa Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Yüksel Şahin, Ümraniye GÜYAD Derneği yönetim kurulu üyeleri, Tuzla Pendik Gümüşhaneliler Derneği yönetim kurulu üyeleri, Üsküdar Gümüşhaneliler Derneği yönetim kurulu üyeleri, Gümüşvadisi Gurubu Yönetimi, Gümüşhane taraftar gurubu Gadalar, Gümüşhane köy dernek yöneticileri, AK Parti Sultanbeyli İlçe Başkanı Ali Sevinç, MHP Sultanbeyli İlçe Başkanı Ümit Gürbüz, MHP MYK Üyesi Musa Küçük, Sabri Şenel, çok sayıda dernek yöneticisi ve Gümüşhaneli katıldı.

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin gece yaptığı konuşmada Sultanbeyli'de yaşayan Gümüşhanelilerin Gümüşhane Kültürüne sahip çıkarak biraraya gelmelerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve sanatçı Mahmut Polat'a Gümüşhane Kültürüne yapmış olduğu katkıdan dolayı teşekkür etti.

Sultanbeyli Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Abdulkerim Yıldız da “Sultanbeyli Belediye Başkanımız Hüseyin Keskin’e programın yapılması için verdiği destek için teşekkür ederiz. Gümüşhane kültürüne verdiği emekten ve geceyi hazırlayıp sunan Mahmut Polat’a ve salunu dolduran Gümüşhanelilere ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederiz.” dedi.

Gecede Gümüşhaneli yüzlerce hemşerimiz Mahmut Polat'ın türküleriyle doyasıya eğlendi. Programda Mahmut Polat'ın Kültür Bakanlığından tescilini yaptığı Kuşburnu Düdüğü ile Cemil Kocagöz sahne aldı. Sahne tasarımının Gümüşhane köy odası sahne şeklinde yapıldığı programda Gümüşhane türküleriyle duygulu anlar yaşandı. Folklor ve halkoyunları gösterisi de büyük beğeni topladı.

Başkan Hüseyin Keskin, program sonunda Ozan Mahmut Polat’a çiçek takdim ederken, Sultanbeyli Gümüşhaneliler Derneği de plaket verdi.

Mahmut Polat’a Gümüşhaneli Sanatçılar Cemal Kaya, Zeynel İbiş ve yeni albümü ile tanınan İbrahim Yılmaz’da sahnede eşlik etti. Gadalar taraftar grubu da Mahmut Polat'a forma hediye etti.

Polat Gümüşhaneli hemşerilerimize katılımlarından dolayı çok teşekkür ederken, programa gelemeyip gönüllerini veren hemşehrilerine selamlarını iletti.

Programda ayrıca Gümüşhane yöresi halk oyunları ve dik horonlarıyla gümüşder gençlik folklor ekibi sahne aldı. Sultanbeyli Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Abdulkerim Yıldız, coşkularına ortak olan herkese teşekkür etti.
Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2013, 09:36
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet
Ahmet - 7 ay Önce

MaşAllah etkileyici bir yazıydı. Bilsek de bazen tekrar tekrar dinlemek lazım bazı gerekli konuları.

SIRADAKİ HABER