ŞEKAV, Ali Beyaz İle Devam Dedi

Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfı (ŞEKAV) 5.Olağan Genel Kurulu vakıf merkezinde gerçekleşti. Ali Beyaz bir dönem daha ŞEKAV Başkanlığına devam etti.

ŞEKAV, Ali Beyaz İle Devam Dedi

Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfı (ŞEKAV) 5.Olağan Genel Kurulu vakıf merkezinde gerçekleşti. Ali Beyaz bir dönem daha ŞEKAV Başkanlığına devam etti.

ŞEKAV Genel Sekreteri Ramazan Kahveci, toplantıya katılanlara ve kendilerini yalnız bırakmayan misafirlere selamlama konuşması yaparak, vakıf çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. Vakıfların hayır kuruluşu olduğunu, bu işe gönül verenlerin ise adeta kendilerini vakfetmesi gerektiğini, vakfa hizmet eden herkesin büyük bir özveriyle vakıf çalışmalarını yürüttüklerini belirtti.

Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Ali Beyaz konuşmasında toplantıya katılanlara teşekkürlerini ileterek, vakfa gönül veren, vakıf aracılığı ile eli hizmete bulaşan ve vakfa destek olan herkese teşekkür etti, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, birlik olmanın faydalarını anlattı. Yapılan en güzel ve yararlı işin vakıf işi olduğunu belirten Beyaz, “Rabbim bizleri bu yolda yarışanlardan eylesin” dua ve temennisinde bulundu.

Daha sonra toplantıya katılan mütevelli heyeti üyelerinin oybirliği ile Mustafa Şahin, Yüksel Yalçın ve Erdal Kurt Divan Kurulu Heyeti’ne seçildi.

Divan Kurulu Başkanı Mustafa Şahin’in teşekkür konuşmasından sonra, toplantı gündem maddeleri sırasıyla görüşüldü. 

Toplantıda, Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfının önümüzdeki 2 yıl boyunca kurullarında ve temsilciliklerinde görev yapacak isimler oybirliği ile belirlendi. 

Yeni dönemde vakfın yönetim kurulunda Ali Beyaz, Ramazan Kahveci, Yüksel Hamzaoğlu, Abdullah Canan, Ali Bal, Alaattin Kara, Ali Aydın, Selim Demir, Sadi Yazıcı, denetleme kurulunda Timur Şahin, Ömer Arslan ve Serkan Kaya, danışma kurulunda Abdinur Alkoç, İsmet Balta, Muammer Beyaz, Abdulbaki Tuğ, Sıtkı Ablak, Şiran Temsilciliğine Abdulbaki Kara, Kurtuluş Halep, Ömer Yeniçeri, Ankara temsilciliğine Mustafa Şahin, Erdal Kurt, Musa Mallı Seçildi.

Toplantının gündem maddelerinin görüşülmesi tamamlandıktan sonra söz alan üyeler ve katılımcılar görüşlerini dile getirdi.

Muammer Beyaz, vakıf çalışmalarına eksiksiz katıldığını, yapılan çalışmaların ve yapılan işlerin huzur verdiğini belirtti. Hayır nerde ise, kendilerinin de orada olduğunu belirterek, vakfın yaptığı çok güzel çalışmaların meyvelerini zamanla alacağını kaydeden Beyaz, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, yeni yönetimi ve kurullara seçilen diğer kişileri tebrik etti ve başarı dileklerinde bulundu.

Serkan Kaya da söz alarak Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfı’nın örnek çalışmaları olduğuna vurgu yaptı. Başkanlığını yürüttüğü Şiran Dernekler Federasyonu (ŞİDEF) olarak da ŞEKAV’ın çalışmalarından esinlendiklerini kaydeden Kaya, ŞEKAV’a ve kurullara yeni seçilen herkese başarı dileklerinde bulundu.

Ali Bal ise Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfı adına Tepeören’de bulunan arsa ile ilgili çalışma yapılması ve proje geliştirilmesi gerektiğini iletti. Arsanın ve bitişiğinde bulunan sosyal alanlarla ilgili projeler hayata geçirildiğinde hem ŞEKAV’ın hem de diğer Gümüşhane STK’ların buradan faydalanabileceğini belirten Bal, yeni dönemin hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Yüksel Hamzaoğlu ise toplantıya katılanlara teşekkür ederek vakfın çok başarılı ve faydalı işler yaptığını, vakıf çalışmalarında yeni projelerin hayata geçirilebilmesi ve taze kan olması için gerekirse vakıf başkanlığına, süre dahi konulmasında fayda olabileceğini belirtti. Önemli olanın hizmette devamlılık olduğunu, yönetime ve vakfa yeni katılacak yüzlerle vakfın başarısının daha da artacağını kaydeden Hamzaoğlu, yeni yönetime ve kurul üyelerine başarı dileklerinde bulundu.

Erdal Çiçek, toplantının hayırlara vesile olmasını dileyerek, yeni yönetime başarı dileklerinde bulundu.

Selim Demir, toplantının hayırlı olmasını dileyerek kendisinin de bu dönem yönetim kurulu listesinde yer alacağını ve faydalı çalışmalar yapmaya çalışacağını belirtti.

Hüseyin Tarhan da Vakıfla bir çocuğunun vakıftan burs alması vesilesiyle tanıştığını, daha sonra burs alan çocuğunun işe girdiğini ve her ay vakfa bir burs verdiğini belirtti. 

Şerafettin Bal, Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfı’nın çok güven verdiğini, vakfa geldiğinde ve vakıf üyeleri ile bir arada bulunduğunda huzur bulduğunu belirtti. 

Erdal Kurt ŞEKAV’ı ve yönetimi tebrik ederek Şiran için ellerinden geldiği her aşamada hizmet etmeye çalıştıklarını belirtti. ŞEKAV’da gönül insanları ile beraber olmaktan çok mutlu olduğunu belirten Kurt, vakfı çok başarılı bulduğunu, Ankara’da vakıf çalışmalarına daha da ağırlık vereceklerini, ŞEKAV’ın hizmet dalgasını yaygınlaştırmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. 

GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın ise Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfı’nın kurulduğu günden beri çok yol aldığını, ŞEKAV’daki çalışmaların diğer STK’lar için de örnek teşkil etmesini arzu ettiğini, gerek birlik ve beraberliğin tesis edilmesinde gerekse insanlara hizmette STK’ların çok önemli bir rol oynadığını belirtti. 

Vakıf yönetiminin burs verilen öğrencilerle ilgili bir çalışma yapmasının faydalı olduğunu ve yarının önemli görevlerinde yer alacak kişilerin vakfa kazandırılması gerektiğini kaydeden Yalçın, yine vakfın özellikle eğitim alanında önemli hizmetler verdiğini, bunun yanında kalkınma ile ilgili de çalışmalara öncelik verilmesi gerektiğini, ilerleyen günlerde GÜSİAD-ŞEKAV-ŞİDEF olarak ortak bir çalıştayla Şiran temalı kalkınma ve yatırım konusunda geniş bir çalışma yapılabileceğini, GÜSİAD olarak hem ŞEKAV’la hem de Gümüşhane’nin bütün STK’ları ile çalışma ve işbirliği yapabileceklerini belirtti. 

Alaaddin Kara ise Vakfın çok faydalı işler yaptığını, faaliyetlerini daha da artırması için, vakfa daha çok destek olunmasının, özellikle gençlerin vakıf çalışmalarına katılması gerektiğinin önemine vurgu yaptı.
 

Haberin Kaynağı: Haber 29 - www.haber29.net

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2019, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER