Gümüşhane Haberleri

‘Turizm Gümüşhane’nin, kalkınma hamlesindeki öncelikleri arasındadır’

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, 15-22 Nisan Turizm Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında “Turizm, Gümüşhane’nin, kalkınma hamlesindeki öncelikleri arasındadır” dedi.

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, 15-22 Nisan Turizm Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında “Turizm, Gümüşhane’nin, kalkınma hamlesindeki öncelikleri arasındadır” dedi.

Turizm bilincini geliştirmek ve vatandaşların turizm faaliyetlerine katılımını sağlamak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihlerinin Turizm Haftası olarak kutlandığını hatırlatan Vali Taşbilek, “Ülkelerin ve şehirlerin ekonomisine yaptığı katkının yanı sıra, farklı kültürlerin birbirini tanımasına ve kaynaşmasına da vesile olan turizm, Gümüşhane’nin, kalkınma hamlesindeki öncelikleri arasındadır” dedi.

Yaylaları, tarihi konakları, mağaraları, kaleleri, gölleri, şelaleleri, tarihi Süleymaniye Mahallesi, yöresel tatları ve ürünleriyle Gümüşhane’nin son yıllarda ulaşım sorununun da büyük oranda giderilmesiyle birlikte önemli bir fırsat yakaladığını dile getiren Vali Taşbilek, “Ülkemizin genelinde olduğu gibi Karadeniz Bölgesi’nde de yaşanan turizm hareketliliğinden, yeni turizm sezonu ile birlikte Gümüşhane’mizin de istifade etmesi için azami gayret göstermekteyiz. Temiz ve sakin doğasıyla ülkemizin ender bölgelerinden olan ilimiz, şehir hayatının stresinden uzaklaşarak rahat bir nefes almak isteyenler için harika bir liman olma potansiyeline sahiptir. Gümüşhane’nin turizm alanında hak ettiği noktaya gelmesi, gelişmişlik düzeyinin artırılması ve insanlarımızın bu sektörden doğrudan fayda sağlar hale gelmesi için Valiliğimiz, kaymakamlıklarımız, belediyelerimiz, yatırımcılarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve esnaflarımız el ele vererek birlikte hareket etmemiz gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizde ve Gümüşhane’de turizm sektörünün gelişimine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, başarılı bir turizm sezonu geçirilmesi dileğiyle Turizm Haftası’nı kutluyorum” şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.