Gümüşhane Haberleri

Gazipaşa TEKNOFEST’te finalde

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane Gazipaşa Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı ‘Güvenli Binalar, Kurtulan Hayatlar’ projesi Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde (TEKNOFEST İSTANBUL) finale kalarak büyük bir başarı gösterdi.

Gümüşhane Gazipaşa Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı ‘Güvenli Binalar, Kurtulan Hayatlar’ projesi Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde (TEKNOFEST İSTANBUL) finale kalarak büyük bir başarı gösterdi.

Festivalin İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması’nda Afet Yönetimi Kategorisinde Gümüşkod Kodlama İl Koordinatörü Yasin Demir danışmanlığında Gazipaşa Ortaokulu Teknoloji Takımı, “Güvenli Binalar, Kurtulan Hayatlar” projesi ile değerlendirmeler sonucunda finale kalmaya hak kazandı.

Proje ile depremin zarar verdiği binalarda insanların can kaybı ve kazalardan zarar görmesi, afetin neden olduğu kaos ortamını önlemeye yönelik binalar tasarlanarak, deprem sonrasında en hızlı sürede enkaz altında hayatta kalan insanlara müdahale etmek amaçlandı.

Proje kapsamında daha önce Gümüşhane Üniversitesi Jeofizik bölümünü ziyaret eden, AFAD’tan da bu konuda destek alan Gazipaşa Teknoloji Takımı, araştırmalarına devam ediyor. Finalist takımların 17- 22 Eylül 2019 tarihlerinde Atatürk Havalimanı’nda yapılacak olan Teknofest’te final sunumlarını gerçekleştirmeleri gerekiyor.

Gümüşhane’den TEKNOFEST yarışmalarına 16 proje ile katılım sağlanmıştı.

TEKNOFEST nedir?

Ocak 2017 tarihinde hayata geçen ve Türkiye’nin millî teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini temel hedefi olarak benimseyen Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı), T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde, Türkiye'nin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle düzenleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile T3 Vakfı arasında imzalanan Paydaş İşbirliği Protokolu kapsamında 2019 Teknoloji Yarışmaları – TEKNOFEST düzenleneceği bildirilmiştir.
 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.