Gümüşhane Haberleri

Gümüşhane’nin ilk ve tek diyetisyeni hizmet vermeye başladı

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane’de ilk kez açılan özel diyetisyen kliniğinde sağlıklı yaşam ve diyetisyenlik hizmeti verilmeye başlandı.

Gümüşhane’de ilk kez açılan özel diyetisyen kliniğinde sağlıklı yaşam ve diyetisyenlik hizmeti verilmeye başlandı.

Gümüşhane Üniversitesinden dereceyle mezun olduktan sonra kentte klinik açan Nevşehirli Diyetisyen Buket Kutulu, Karaer Mahallesi Hürriyet Caddesi’nde vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Gümüşhane’de ilk ve tek diyetisyen olmanın heyecanını yaşayan Kutulu, herkesi yaşam ve besin tarzına uygun diyet programlarını hazırlamak adına kliniğine davet etti. 

AÇ KALMADAN KİLO VERMENİN YOLLARI VAR!

Gündelik hayatta birçok kuruluşun yanlış yönlendirmesi ile birlikte vatandaşların diyet yapmanın zorluğundan şikayetçi olduğunu ve bu durumun da yanlış algılandığını vurgulayan Kutulu, “Aç kalmadan, sağlıklı besinler tüketerek ve metabolizmanıza uygun metotlarla rahatça kilo verebilirsiniz. Zaten aç kalarak kilo kaybı yaşamak, vücuda bir hayli zarar vermektedir. Daha sonrasında vücut buna tepki olarak daha fazla kilo almaktadır. Çünkü aç kalarak kendini koruma altına alan vücut yağ depolarına yüklenmektedir. Kilo verirken aç kalmak doğru değildir” diyerek aç kalmadan kilo verilmesi gerektiğini aktardı.

“1 AYDA 6-8 KİLO VERMEK MÜMKÜN!”

Bir ayda ortalama kaç kilo verilebilir? sorusunu cevaplandıran Kutulu, “Kişiden kişiye değişkenlik gösterir. Doğru bir beslenme metodu ile sağlıklı bir şekilde 6-8 kilo arası verilebilir. Tabii bu durum, kişinin metabolizması ve dirayeti ile alakalıdır.” dedi. 

“KİLO ALDIRMA DİYETİ VAR MIDIR?”

Sıkça sorulan bir diğer soru olan “Kilo aldırma diyeti var mıdır?” sorusunu da cevaplayan Kutulu, “Kilo kaybı ve kilo alamama sorunu da en az kilo verme kadar önemli bir durumdur. Herhangi bir hastalığa dayalı değilse sağlıklı bir şekilde kilo almak aslında çok kolay. Yine metabolizmanıza ve dirayetinize bağlı olarak kilo alabilirsiniz” diye konuştu.

Birçok hastalığın sebebinin sağlıksız beslenme olduğunu, sağlıklı beslenmenin, birçok hastalığa şifa olacağı gibi, olası hastalıklara da engel olacağını dile getiren Kutulu, “Diyetler kişiye özeldir. Herkesin vücudunda yer alan yağ oranı, kas oranı, kemik kütlesi, metabolizma yaşı gibi faktörler farklıdır. Bunların ölçümünü yapan, Sağlık Bakanlığının onayladığı ve önerdiği teknolojik cihazlarımız var. Bu cihazlar, sizin vücudunuzu okuyor, analiz edip raporlama yapıyor. Bu raporlama sonucunda biz diyetisyenler, vücudunuzun neye ihtiyacı olup, neyin fazla olduğu hesap ediyoruz. Ardından en sağlıklı diyet metodunu uygulamaya sokuyoruz” ifadelerini kullandı.

Kliniğin faaliyete geçtiğini belirten Kutulu, şöyle konuştu: “Her bireyin sağlıklı yaşamaya hakkı var. Gümüşhane’nin obezite oranında artış olduğunu görüyoruz. Zengin bir mutfağa sahibiz. Eğer istersek, bu mutfağı doğru kullanıp çeşitli hastalıklara neden olan obezitenin önüne geçer ve sağlıklı bir yaşam süreriz. Tüm halkımız bundan istifade etmeli. Kliniğimize, sohbet etmeye ve detaylı bilgi vermek için hizmet sunmaya bekliyoruz.”


Kutulu, küçük bir tanıtım yaparak vatandaşlara organik ve sağlıklı besinleri anlatacağını, sağlıklı beslenme ile ilgili soruları yanıtlayacağı açılış nedeniyle 24 Temmuz günü saat 09.00’dan 17.00’ye kadar kapılarının herkese açık olduğunu aktardı.

Kliniğin hafta içi 09.00-17.00 ve hafta sonu 09.00-13.00 saatleri arasında hizmet vereceğini ifade eden Kutulu, sosyal medya hesaplarından da kendisine ulaşılabileceğini, şehir dışında yaşayan danışanları için internet ortamında da hizmet verdiğini sözlerine ekledi.

İlgili kliniğin açık adresi Karaer Mahallesi, Hürriyet Caddesi, Paşadayı Apartmanı, Daire:1. İrtibat Numarası: 0535 647 56 15

Yorumlar (2)

Başka bir diyetisyen 5 Yıl Önce

Ayda 5 kilodan fazla verilmesi sağlık açısından zararlıdır kınıyorum

Dursun ayvaz 3 Yıl Önce

Hocam 110 kiloyum nasıl kilo verebilir im

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.