Gümüşhane Haberleri

İl İstihdam Kurulu toplandı

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane’de yılın 3. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Vali Kamuran Taşbilek başkanlığında gerçekleştirildi.

Gümüşhane’de yılın 3. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Vali Kamuran Taşbilek başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Hakkı Gündüz, İŞKUR Gümüşhane İl Müdürü Hikmet Kaya, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ve kurul üyeleri katıldı.

Toplantının başlangıcında sunum eşliğinde konuşan İŞKUR Gümüşhane İl Müdürü Hikmet Kaya, 2019 yılı ilk 6 aylık dönemde kurumu tarafından düzenlenen aktif işgücü programlarının değerlendirilmesi, aynı dönemdeki Toplum Yararına Programlarının değerlendirilmesi, Sosyal Çalışma Programlarının değerlendirilmesi, engelli ve eski hükümlülere yönelik projeler hakkında bilgi verilmesi, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik projesi kapsamında gerçekleştirilen istihdamlar ve diğer gündem maddeleri hakkında kurul üyelerine bilgi verdi.

2019 yılı ilk 6 ayında farklı mesleklerde 9 İstihdam Garantisiz, 10 Özel Politika ve 2 İstihdam Garantili olmak üzere toplam 21 kurs açıldığını kaydeden İŞKUR Gümüşhane İl Müdürü Hikmet Kaya, 2019 yılında Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile işbirliğinde "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı" kapsamında 3 girişimcilik programı açılarak 69 kadın girişimcinin belgelendirildiğini söyledi.

İşsizlerin mesleki deneyim edinmeleri ve teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulama yaparak çalışma hayatına uyum sağlamaları, mesleki yeterliliklerini geliştirebilecekleri ve tecrübe kazanacakları program olan İşbaşı Eğitim Programı hakkında da bilgi veren Kaya, 2019 yılında 183 programa 157'si kadın olmak üzere 413 kişinin katıldığını ve 1 milyon 936 bin lira ödeme yapıldığını hatırlattı.

Yine 2019 yılında Gümüşhane'de 62 ayrı Toplum Yararına Program açıldığını, 845'i erkek bin 791 kişinin yararlandığı program için 31,3 milyon lira ödeme yapıldığını dile getiren Kaya, 2019 yılında 5 bin 76 kişinin iş başvurusunda bulunduğunu, bin 203 açık iş sayısı olmakla birlikte 839 kişinin işe yerleştirildiğini sözlerine ekledi.

Kaya, bu yıl hayata geçirilen Sosyal Çalışma Programı kapsamında da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde 27, Gümüşhane Üniversitesinde 22, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde 10, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde 10 ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünde 10 olmak üzere toplam 79 üniversite öğrencisinin katıldığını kaydetti.
 

Yorumlar (1)

Vatandaş 5 Yıl Önce

Acaba bu kurulda ev kiraları gündeme geldi mi? İstihdam kuruluna vatandaşın alım gücünü yükselmek için ne yapıyorsunuz,bu ilde kiralar 1200 TL oldu. 2020 TL ile geçinmesi için istihdam mı oluşturuyorsunuz? Kimse kimseyi kandırmasın lütfen...Saygılarımlar

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.