HAYDAR HOCAM ve HAYATA DAİR

Gönlümüzde yerin hem de çok derin,

Haydar Hocam sakın terk etme bizi

Hem yıllar geçse de dolmuyor yerin,

Haydar Hocam sakın terk etme bizi

İsmail HAYAL
 

2020 ile birlikte başlayan yaprak dökümü maalesef hemen her gün çok yakinen tanıdığımız, sevdiğimiz, şehre iz bırakan büyüklerimizin birer birer dalından düşmesiyle devam ediyor.

Bazen kelimeler kifayetsiz, hislerimiz en yoğun halini yaşasa dahi klavyenin tuşlarını gözyaşlarınızla ıslatarak bayağı zorlanarak yazdığım ender yazılardan birini yazmaya çalışıyorum. Bu seferki isim eğitim camiamızın çalışkan ve güler yüzlü ismi Haydar Tomakin.

Geçmiş tarihin birinde bir sınav için Gümüşhane Öğretmen Lisesi’nde görevliyim. Çocukları sınava aldık. Aradan yarım saat geçmiş olmalı ki pencereden okulun bahçesini izliyorum. Elinde upuzun bir çubukla ağaçta ses çıkaran kargaları kovalayan birine dikkat kesildim.

Daha yakından bakınca bu kişinin okulun Müdür Başyardımcısı Haydar Tomakin olduğunu gördüm. Sırf öğrenciler kargaların sesinden rahatsız olmasın diye kargaları kovalayan bir eğitimci. Yüreği bu kadar güzel bir insan inanın ben hayatımda rastlamadım dersem abartmış olmam. 

Bugün 8 Mart 2021. Bu güzel insanı Haydar Tomakin’i geçirdiği kalp krizi sonrası yoğun bakımda on günü geçirmesinin ardından Gümüşhane Kemaliye Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrası doğduğu Ordu’ya değil daha çok sevdiği Gümüşhane’nin Güzeller Mahallesi’nde yer alan kabristanlığa defnettik.

Sosyal medyada “Hayata Dair” muhteşem yorumları ve paylaşımları, her daim yüzündeki o kral tebessümü, yardımseverliği, öğrencilere olan sevdası, hayata bakan pozitif yanı ve güzel adına her ne varsa o hasletleri her daim hatırımızdan çıkmayacak bir gönül ve vefa insanı.

87 yılında geldiği Gümüşhane’de öğretmen ve idareci olarak bugüne kadar özveri ile çalışan, her gönle dokunan, her güzel ve hayırlı işte öncü olan şehrimizin eniştesi bir güzel değer, babamız, ağabeyimiz, arkadaşımız, hocamız, her şeyimiz.

Can garip gönül suskun tarifsiz büyük acı,
Bir beşikten mezara herkes birer kiracı.
Ne var ise b
ırak geri hem de taht ile tacı,
Ölüm gelir zamansız ölmeden ölmek gerek.

Bakara Suresi 156. Ayette ifade buyrulduğu gibi;

"Ellezîne izâ esâbethum musîbetun, kâlû innâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn" manası ile Onlar (sabır ehli) bir musibete uğradıklarında:

"Doğrusu biz Allah'a aidiz ve sonunda yine O'na döneceğiz" Biz razıydık. Rabbim’de razı olsun. Haydar Hocamızın mekânını Cennet eylesin inşallah. Hemşerimiz İlkay Hanıma kızlarına, yetiştirdiği yüzlerce öğrenciye, tüm sevdiklerine sabr-ı cemil diliyorum. Güle güle Haydar Hocam. Güle güle “Hayata Dair” güzel ne varsa.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ünal AKDAĞ
Ünal AKDAĞ - 3 yıl Önce

Rahmetle anıyorum. Ailesine,
Yakınlarına ve Öğrencilerine Baş sağlığı diliyorum.. Mekanı cennet olsun.

Talat ASAN KÖSE
Talat ASAN KÖSE - 3 yıl Önce

Allah rahmet etsin.Hocamız bizi çok üzdü.Biz razıydık Allah ta razı olsun.

Y,Sadık----------EMEM
Y,Sadık----------EMEM - 3 yıl Önce

Ara sıra uğrediim mareşal çakmak Öğretmen Lisesinde tanımıştım Rahetli Haydar tomakin i. Soy isminin anonım olmaması okul Müdürü Hasan Taşın kısa boulu O nun ise aşırı boyu olması biraz tezat gibi göründe de son derece barışık bir g örevin erbabı olduklarını halk eğitim Müdürlüğümdeki birlikteliklerinden anlamak müm kün. Sağlığında kıymetini bildiğim için sayın Tomakin için keşke demedim.. Allah Rahmet eylesin..