İMTİHAN

Bismillahirrahmanirrahim

Ne güzel söylemiş Şems; ‘’Maşuk hasta olunca, Âşık sıhhatinden utanırmış. Sızlamıyorsa için, ne sen Maşuk’sun ne de o Âşık.’’

İnsanları birbirine kenetleyen neydi, neydi bizi biz yapan. Özümüzü bize hatırlatan düştüğümüzde bize elini uzatan sebep neydi, ne oldu bize. Nedir bizi bizden koparan sebep. Dünya telaşına mı aldandık, dünya nimetleri mi bizi bizden uzaklaştırdı. Kime ve neye güvenir olduk.

Ne kalem yazabildi halimizi, nede cümleler anladı bizi.

Ünlem şaşkın, virgül eğri, bir noktaya gizledik dertlerimizi.    Derviş Celal Ruhavi

Bize verilen rızkı farkına varmadan geri çeviriyoruz. İnsanoğlunun yaradılışından bu yana bizi ayakta tutan gönül bağımızı niye kopardık. Gönlü güzel arkadaşlarımızdan, dilinden bal dökülen abi ve ablalarımızdan, büyüklerimizden niye uzaklaştık ki bu kadar. Birbirimize duyduğumuz güven artık sadece dilde mi. Bizi biz yapan sevgi nerde. Rızık her zaman para mı. Allah seni birinin sevgisiyle de rızıklandırabilir. Bakın Efendimiz ‘’Beni Aişe’nin sevgisiyle rızıklandıran Allah’a hamd olsun.’’ diyor.

Nice yürekler vardır şükür eder varlığı olan insanlara. Derdi kederi dağ iken yıkıp yol eder dostuna. Bir elin nesi varken ikincisi olur koyar elini taşın altına. Hayat yaşadığımız keşkeler, yaşayamadığımız belkiler, içimizde tuttuğumuz neyseler den ibarettir. Denk gelişiniz doğru zamana rast gelişiniz güzel insanlara olsun.

İnsanın yaşamadığı şeyi anlaması zordur. Hani derler ya zaman çok acımasız. Bence insanın eline su dökemez. Kabuk bağlayan yaraları kanatmakta üstüne yoktur. Ha bide geleceği inşa etmek isterseniz geçmişin çürük odunlarını kullanmayın. Bir insanın seni anlaması bazen sevmesinden daha değerlidir.

Umutları olmalı insanın, sabaha çıkacağımızı bilmediğimiz halde çalar saat kurup uyumak gibi umutları olmalı. Gönül bağınızı sıkı sıkı incitmeden kırmadan dökmeden kurun.  Yarına telafisi olmayan hatalar yapmamak için çaba harcayın. Teslimiyettir sözüdür bence, umut etmek bize yakışır umulanı vermek O’na. Siz Hz. Yusuf’u kuyudan çıkarıp mısıra sultan yapan Allah’a güvenin. İmtihandasın belki de bilemezsin. Öyle bir sabret ki derdin sabrına hayran kalsın.

Saygılarımla…

YORUM EKLE
YORUMLAR
Yunus Emre DURAN
Yunus Emre DURAN - 1 yıl Önce

Tebrikler Beytullah kardeşim ne de güzel yazmışsın ağzına sağlık

Gökhan KÜLEKÇİ
Gökhan KÜLEKÇİ - 1 yıl Önce

Rabbim, İmtihanı kolay olanlardan eylesin inşAllah.. kaleminize sağlık...

Yasir genç
Yasir genç - 1 yıl Önce

Yine tekrardan demekten yoruldum ama mükemmel ve çok anlamlı bir yazı olmuş

Yakup ALKAÇ
Yakup ALKAÇ - 1 yıl Önce

"Eğer imtihan oluyorsanız, bu Allah'ın sizi unutmadığının müjdesidir." ..