KADINLARIN TEMİZLİK TİTİZLİĞİ 

Genellikle ev temizliği yapımında sıkça yaptığımız hataların en başında yer almaktadır. Dikkat etmemiz gerekirken ne yazık ki her zaman aynı hataları tekrarlamaktayız.  


Günümüzde birçok evde temizlik maddeleri olarak kullanılan kimyasallar bilinçsizce birbirine karıştırılmaktadır. Özellikle ev hanımları, bazı temizlik maddesi olarak bilinen kimyasalları birbirine karıştırarak daha etkili bir karşım elde edeceklerini ve bununla lekeleri daha kolay, zahmetsiz ve etkili bir biçimde temizleyeceklerini düşünürler. Bu düşünceleri doğru olsa da, yapılan işin yanlış ve son derece tehlikeli olduğunun farkında olmamaktadırlar. 


Çamaşır suyu ve tuz ruhu, birbirine en çok karıştırılan kimyasalların ve temizlik ürünlerinin başında yer almaktadır. Tek kullanıldıklarında dahi sağlık açısından son derece tehlikeli olması yönünden bilinmektedir. Çamaşır suyu ve tuz ruhu karıştırıldıklarında ise çok daha etkili olurlar ve kimyasal yapıları gereği tepkimeye girerek bir insanın soluyamayacağı, nerede ise oksijenden 2,5 - 3 kat daha ağır olan klor gazını açığa çıkarırlar. Bu açığa çıkan gaz, temizlik ürünlerinin birbirine karıştırılmasının ardından sonra ortaya çıkar ve sarı-yeşil bir renk alırlar. Genellikle ev hanımları, bu gazı soluduğunda solunum yollarında çok ciddi yaralanmalara sebep olabilmektedir. Hatta bu yaralanmalar kalıcı da olabilmektedir. Bu yüzden uzmanlar ve yetkililer bu iki temizlik ürününün asla karıştırılmamasını, tek kullanıldıklarında ise gaz maskesi veya tülbent gibi bir giysi ile ağız bölgesi kapatılarak ve temizlikten sonra ortamın yaklaşık olarak 2-3 saat havalandırılmasını önermektedirler. 


Çamaşır suyu, tuz ruhu gibi zararlı temizlik ürünleri her ihtimale karşı güvenli yerde saklanmalı, gerekmedikçe kullanılmamalıdır. Hatta hiç kullanmamaya ve almamaya özen göstermeliyiz. Kullanılacak olursa da ambalajlarının üstünde yer alan kullanım talimatlarına uygun hareket edilmelidir. Aksi takdirde bilinçsizce yapılan bu gibi karışımlar ölümle sonuçlanabilir. 


Lütfen yapılan araştırmalara kulak verelim ev temizliği yaparken biraz daha dikkat edelim. 


Kalın sağlıcakla… 

YORUM EKLE