KARİYER GÜNLERİ ve GENÇLERİMİZ

“Hiçbir başarı tesadüf değildir”
John Calvin Maxwell"

Bu şehrin hikâyelerini yazmadan evvel yokluğun aslında en büyük fırsat olduğunu defalarca yazan bir kalemi olarak her hayırda şer, her şer bildiğimizin de altında aslında bilemediğimiz hayırların gizli olduğunu bilmenizi isterim.

Çok yıllar öncesinde benim de içinde yer aldığım birçok güzel projede bu şehrin hemen her alanda adeta tırnaklarıyla kazıyarak bir yerlere gelen isimlerini gençlerle buluşturmuştuk. Hayal ettikleri mesleklerin erbaplarını birebir karşılarında gören gençlerimiz aslında hayal ettiği menzile ulaşabilmenin hiç de zor olmadığını anlamışlardı.

Kariyer yapan Gümüşhaneli isimlerle sohbet eden, onların dilinden hayat hikayelerini dinleyen gençlerin gelecek adına ümitleri tazelenmiş ve çizdikleri kariyer yolculuğunu onların bıraktığı izleri takip etmekten hâsıl olduğunu görmüşlerdi.

Ve o günlerde hemen her ismin ortak dediği gibi başarı yolculuğu denen dört ayaklı sacayağının hayal etmek, inanmak, çalışmak ve başarmak olduğunu gençlerimiz anlamışlardı.

Bu kariyer basamaklarını tırmanan isimlerden örnekler verecek olursak ilkin inşaat ustası babasının yanında tuğla veren, harç karan Hasan Nuri YAŞAR’IN Prof Dr olan ve Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanlığına uzanan başarı yelpazesini göreceklerdi.

Bu şehrin bir diğer değeri İsmail AKÇAY’I karşılarında gören gençler Gümüşhane’yi bu kadar seven, azmi, çalışkanlığı, memleket sevdası ve insani sevgisi ile hedefine varan, ayakkabılarını bu şehirde eskitmekten onur duyan, bu memleketin derdini kendine dert edinen ve ekmek veren bir rol modele elbet saygı duyacaklardı.

Zigana’da on çocuklu bir aileden hayallerine nasıl zorluklarla ulaştığının adeta bir romanını kaleme alan ve gayreti ile bugün tüm Türkiye’nin hatta Türkî Cumhuriyetlerin bilgisinden faydalandığı Prof Dr Kemalettin AYDIN’ın kariyer yolculuğunun izlerini takip etmekten onur duyacaklardı.    

Yağmurdere gibi mahrum coğrafyadan adeta tırnakları ile destan yazan bugün Cumhurbaşkanlığı Danışmanlığına uzanan Tuna KOÇ’UN başarısının masal olmadığını anlayacaklardı.  

Bir küçücük boya sandığı ile ayakkabı boyatarak, bisiklet kiralaması ile hayata başlayan ve bugün zirveye çıkan Zekai ARAZ ile sabır ve gayretin nelere kadir olacağını göreceklerdi.

Kalebodur ustası Sarıçiçekli Metin Ustanın yanında ona yardımcı olan çırağının bugün Elazığ Vali Yardımcısı olan oğlu Recep GÜNDÜZ’ÜN hayat hikayesi belki de verilebilecek en muhteşem örnek olacaktı.

Ve son olarak kırk yamalı sepeti ile hamallık ederek on çocuğuna helal ekmek yediren, hergün on km yol yürüyüp ekmek arası domates yiyerek okuyarak hayata sarılan, üniversitede yanlarına sığındığı üç öğretmenin yemeğini yapan, bulaşıklarını yıkayan bu okuduğunuz satırların yazarı İsmail HAYAL’İN zorluktan başarıya giden yolunu görebileceklerdi.

Kısacası şehrimizin yüz akı olan Gümüşhane Üniversitesi’nin bu yıl yapmış olduğu Kariyer Günleri gençlerimizin önlerini görmeleri, projeler yapabilmeleri, inançlarını tazelemeleri açısından son derece faydalı olmuştur. Emeği geçen herkese en kalbi şükranlarımızı sunuyoruz.

YORUM EKLE