SON KAYBIMIZ HIFZI KENAN ÇETİNER

“Yorganını hazırladınsa en rahat yer mezardır”
Hıfzı Kenan ÇETİNER


SON KAYBIMIZ HIFZI KENAN ÇETİNER

2020 yılında sevdiklerimizi bir bir kaybediyoruz. Kimi coronadan, kimi trafik kazasından kimi başka sebeplerden uçup gidiyor avuçlarımızın arasından.

Ne hastalarımıza geçmiş olsuna gidebiliyoruz, ne cenazelerimizi kendi ellerimizle verebiliyoruz toprağa. Ne sevdiklerimize sarılabiliyor, ne de eş dost arkadaşlarımızla bir çay ocağında iki muhabbetin belini kırıyoruz.

Çocuklarımız okullardan uzak, hastanelerimiz dolu, bu menem hastalığın pençesine bir bir kaybediyoruz sevdiklerimizi.

Trabzon’da öz teyzemiz vefat ediyor coronadan ama cenazesine gidemiyoruz, ne de taziyesi için akrabalarımızın yanına varamıyoruz. Uzaktan gönderiyoruz dualarımızı gözyaşlarımıza katarak. Trabzon Bostancı’da ve hemen hiçbir mezarlıkta mezar yeri kalmadı maalesef.    

İlkin bu şehrin gördüğü en değerli evlatlarından biri olan Mustafa Canlı’yı kaybettik bu illetten. Ağıtlar yaktık ardından. Dualarımızı gönderdik gözyaşı içinde okuduğumuz Yasin ve Fatihalar ile… 

Ve bir diğer acı kaybımız da maalesef yine coronadan. Gümüşhaneli değerli ağabeyimiz, şair ve her şeyden evveli bu şehrin sevdalısı hayırsever Hıfzı Kenan Çetiner’i bitmesi için dua ettiğimiz 2020’nin 10 Aralık’ında kaybettik.

Bizlere emaneti ve tek mirası olarak veciz sözleri, nasihatleri ve muhteşem şiirleri kaldı tek teselli olarak. Bütün eserlerini yazmak bizlere nasip oldu çok şükür. Tanıdığım en muhteşem yürekli insanlardan biriydi o. Mezun olduğu Fevzipaşa İlkokulu, Endüstri Meslek Lisesi, Gümüşhane Devlet Hastanesi ve birçok okula sayısız katkıları oldu.

O verdikçe Allah’da ona verdi. Muhtaç öğrencilere burs, düşenlere el oldu yıllardır. Buna şahidim. Ve vasiyeti gereği hayırları öldükten sonra da devam edecek inşallah.  

Bu şehri ve bu şehrin insanlarını yani hemşerilerini çok sevdiğine şahidim. Yaşlılığı ve hastalıkları nedeniyle çok istese de geçen yıl gelemediği Gümüşhane sıla hasretini yaptığımız telefon konuşmalarında yakinen yaşadığımı itiraf etmeliyim.

Her ne kadar vasiyeti Gümüşhane Emirler Mezarlığı olsa da bu vasiyeti (isteği) malum illet yüzünden mümkün olamamış ve gurbet el İzmir’in Urla İlçesinde 11.12.2021 tarihinde toprağa verilmiştir.

Biliyorsunuz yazdığım eserlerde, kültür sanat sayfam Hayal Dükkânı’nda ve bini aşan köşe yazılarımda her zaman yaşarken değerlerimizi yazmaya gayret ettim. Öldükten sonra methiye dizmenin faydası yok ölene. Taltifin zamanında yapılması gerekir hiç taltif göremesek de. 

2021 yılının başında Allah nasip ederse Merhum Mustafa Canlı’nın da en büyük hayali ve vasiyeti (ona ithafen çıkacak) son çıkaracağım “Bir Şiir Gümüşhane” ile ilk aşamada 260 Gümüşhaneli değerimizi dörtlüklerle anmış olacağız.   

2020 yılında kaybettiğimiz Mustafa Canlı, Hafız Zehra (Küçükbekir) Teyzem,  Mesut Harmancı, Murat Ağaç, Zihni Gümüştekin, Muammer Çelik, Halit Okurer, Muharrem Ateş, Yılmaz Örkmez, Cırım’ın Sadi ve diğer isimlerini sayamadığım hemşerilerimize ve en nihayetinde Hıfzı Kenan Çetiner’e Rabbim’den rahmet diliyorum.

YORUM EKLE