Muhsin Bey

Anadolu İnsanı Ona Muhsin Bey derdi…
Muhsin YAZICIOĞLU ve arkadaşlarının Hakk’a Yürüyüşlerinin 8.yıl dönümündeyiz. Sekiz yıl ne çabukta akı vermiş, oysaki yaşananlar daha dünmüş gibi… Aradan koskoca sekiz yıl geçmişti ama olay bir türlü aydınlatılamamıştı görünen o ki aydınlatılması da zor görünüyor…

25-31 Mart haftası Şehitleri ve Muhsin YAZICIOĞLU'nu anma haftası. Bu hafta münasebetiyle Ankara Tacettin Sultan Dergâhında  yine geçmiş yıllarda olduğu gibi anma etkinliği vardı. açılış törenine sadece Ankara'dan değil yurdun dört bir yanından YAZICIOĞLU'nu sevenler akın etmişti. Tacettin Sultan Dergâhına akın eden insanlar…Bu gün burada bizim yöre tabiriyle olayın daha iyi anlaşılması açısından Golot yoktu, olamazdı da. Allah’ın rızasının olduğu yerde hiçbir şeyin ehemmiyeti olmazdı.Tacettin dergahına toplananların çoğu inanıyoruz ki Allah rızası için sevdikleri, samimiyetine inandıkları insan için oradaydılar.
Ve ardından söylenen sözler…
”Yazık oldu adama, göz göre öldü” , ” Kaza değil, resmen suikasta kurban gitti”

“Çok iyi insandı, oy vermedik ama kendisini severdik” türünden cümlelerle karşılaşıyorduk.

Markaların arkasından konuşulurmuş. Muhsin YAZICIOĞLU bu ülkenin siyaset üstü markasıymış ki aradan geçen sekiz yılın ardından halen arkasından konuşuluyor. Allah’ın gerçekten sevdiği kuluymuş ki Allah O’nu şiirinde söylediği dizelerdeki gibi yalancı çıkarmadı ve Sonsuzluğun sahibi O’nu yanına aldı. O kurtaranlardan oldu inşallah diyelim kalan bizler Onun kadar kısmetli olacak mıyız acaba?
Keş dağlarında devletin itibarını bırakanlar bakalım Onun kadar kısmetli olacak mı?

Gece yürüyen karıncayı bile bulup ta koca helikopteri bul-a-mayan teknoloji sahipleri Onun kadar kısmetli olacak mı?
Fırtınanın içerisinde eksi bilmem kaç soğuklarında şehitlik mertebesine eren İsmail kadar, sıcak yataklarında uyuyanlar Onlar kadar kısmetli olacak mı?
Anadolu İnsanı O’na Muhsin Bey derdi…
O,
Dik Duran,
Düzgün yürüyen,
Doğru konuşan
bir Anadolu eriydi.

Şehitlerimize, Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarına bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz.
Sevgi ve saygılar.

YORUM EKLE