NE FARK EDER

Merhabalar arkadaşlar; hemen konuya girmek istiyorum bu hafta. Geçtiğimiz yıl ülke olarak yaşadığımız ve hiç unutmayacağımız bir 6 Şubat vardı. Hatırladık değil mi?  Büyük kayıplar verdik canlarımız mallarımız gitti, sevdiklerimiz enkaz altında kaldı. Sevdiğimiz her şey hayata tutunabileceğimiz ne varsa yok oldu. Evet bu cümleleri bana enkaz altında sadece 8 saat kalan bir öğrencim anlattı. Dinlerken hikaye gibi geliyor insana ama maalesef çok acı bir durum.

Bir an için bir enkazın altında olduğunu fark etmek ve nefes almaya çalışmak, bu nefesi almaya çalışırken aslında her şeyin sonu olduğunu düşünmek daha acı verici.  Birçok ilimizden arkadaşlarımız destek için oraya en kısa zamanda ulaşmaya çalıştı. Kimimiz ekran başında ne kadar can kurtarıyoruz onun takip ettik. Sevindik üzüldük hatta üzülmenin ötesinde şeyler yaşadık. Birbirimize nasıl ihtiyaç anında kucak açabileceğimizi gördük. Diğer toplumlardan farklı bir toplumuz konu ne olursa olsun bu gibi durumlarda birbirimize organize olup hemen destek olabiliyoruz.  Sosyal medyaya şöyle bir baktığımda sadece anma maksatlı o paylaştı bende paylaşım amacı güden paylaşımlar görmek üzücü.

Hali hazırda bize beden olarak ihtiyaç belki yok ama maddi manevi destek hala bekleniyor. Evet bugün için asıl en büyük konu normalleşme, bu ne demek diyorlar. Siz nasıl normalleştiniz biz hala deprem sonrası yaşadıklarımızı ve birkaç gün sonrasında etrafa yayılan kokuyu asla unutamıyoruz. Zor gerçekten süreç can yakıcı onlar hala normalleşemedi. Saygı duymayı bilmeliyiz bence. Oraya yardım için giden arkadaşlarımız hala normalleşemedi onlardan bunu o zaman için beklemek biraz erken ve onlar açısından acı verici bir durum.  Anlayışlı olmak ve empati yapmak çok önemli bu gibi durumlarda. Acılara ortak olmak ve paylaşmak kul hakkıdır. Acı hüzün sevinç hepsini paylaşmayı bilen bir toplumuz biz. Çünkü biz Türk’üz Türk toplumu dayanışma birlik ve beraberliğin diğer toplumlara göre bir örneğidir.

Evet dostlar acı dedik paylaşmak dedik bir hatırladık 1 yıl öncesini, acılarımızı tazeledik. Aslında acı tazelenmez ama bir gereklilik oluyor bazen, ev yaparken ne kadar dikkat etmemiz gerektiğini hatırladık, kullandığımız her malzemenin kalitesinin önemini anladık ve kişiler bu ölçütlere göre ev yapıyor inşallah…

NE FARK EDER ONLARIN ACILARINI KURU KURU ANLAMAK …

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hümeyra
Hümeyra - 6 ay Önce

6 Şubat artık unutulmayacak acı günler arasında

Şükran selvi
Şükran selvi - 6 ay Önce

Deprem bize birlikte ağlamayı ve sevinmeyi öğreti ama bazı insanların sadece paylaşımlarından öteye geçemedi yardımları

Yasemin engiz
Yasemin engiz - 6 ay Önce

Ya ne fark eder onların acılarını kuru kuru anlamak . Teşekkür ederim hocam emeğinize

Nermin
Nermin - 6 ay Önce

Hocam harika bir yazı olmuş emeğinize saglik