NİÇİN TİYATRO; NİÇİN DRAMA...

Sevgili arkadaşlar, sevgili geçler neden tiyatro Ne için drama şehrimizde ne ölçüde ulaşabiliyoruz tiyatroya, çocuklarımız tiyatro ve drama hakkında ne biliyor. Arkadaşlar günlük yaşantımızın her anında farkında olmadan dramayla iç içe yaşıyoruz. Biraz taklit tekrar veya gözlem yeteneğimiz de gelişmişse bunu tiyatro haline dönüştürebiliyoruz. Kişisel doğamıza aktararak yeteneğimizi perçinlemiş oluyoruz aslında.      

Bizler GÜMÜŞHANE GENÇLİK MERKEZİMİZDE bunun eğitimini veriyor oyunlar yazıyor ve oynuyoruz. Bu yazı kaç öğrencimize veya kaç yetenekli gencimize ulaşır bilemiyorum ama hepinizi bekliyoruz. Tiyatro birlik ve beraberlik içinde yapılabilecek bir iş. Kendimiz yazıyoruz çiziyoruz oynuyoruz. Güzel konuşma yeteneğimizi aktive ediyoruz. Çünkü anlaşılır konuşmamız ve sesimizi kontrol etmemiz gerekiyor. Sahnede nasıl duracağımızı elimizi kolumuzu nereye koymalıyız bunu öğreniyor.  Tiyatro; duyguların, düşüncelerin ve durumların sahnede sergilenmesi esasına dayanır. Yani beden dilimizi kontrol ederken duygu ve düşüncelerimizi de sahneye yaymalıyız ve sahne hakim olmalıyız.

Tiyatro tekniklerinden yararlanılarak bir fikri, yaşantıyı ya da olayı oyun veya oyunlar geliştirerek öyküleştirmeye drama denir. Tiyatro tekniğinden faydalanarak çalışıyoruz. Önce drama çalışıyoruz arkadaşlarımızı tanıyoruz. Bütün bunları birlikte yapıyoruz başarıyoruz. Sizleri de GENÇLİK MERKEZİNE bekliyoruz. Önce DRAMA sonra TİYATRO yapıyoruz. Tiyatro için drama, drama için tiyatro …

YORUM EKLE
YORUMLAR
Nurgül kumaş
Nurgül kumaş - 3 ay Önce

Merhaba hocam size nasıl ulasabilirim

Emel Akyüz
Emel Akyüz - 3 ay Önce

Hocam sizin çalışmalarınıza nasıl katılacağım

Ayşegül akmaz
Ayşegül akmaz - 3 ay Önce

Hocam sizden 3 yıl önce işaret dili dersi almıştım. O kadar harika anlatıyorsunuz ki sizi hala unutamiyorum