ÖVGÜLERİN EN BÜYÜĞÜ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNE

Tarihimizin ve geleceğimizin en güçlü zaferlerindendir Çanakkale. O zamanlarda yokluk içerisinde bir milletin çağın en güçlü silah ve toplarına yani kuvvetlerine karşı top yekûn direnişin göstergesidir Çanakkale. Bu direnişin her satırında insanlık onuru ve gururu vardır. Bu onur ve gurur silahlı mücadele olmadığı gibi, verdiği insanlık dersi ile örneklerini sergilemeyerek baş eğdiren aziz askerlerimize aittir.

Girdiği her savunmada yaraladığı düşman askerini ve kendi canını yoka sayarak, sırtına alıp düşman siperlerine kadar götürme nezaketinde ve cesaretinde bulunan Türk askeridir. Düşmanın her bir rütbesindeki askerlerini Türk askerlerine hayran bırakarak, savaşın bir öldürmekten ibaret olmadığını tüm dünyaya bir kez daha Türk askeri göstermiştir.

Yaklaşık 300 Bin askerimizin Şehit olduğu Çanakkale’de her yaştan insan canı pahasına, ülkesi pahasına ve geleceği pahasına savaşmıştır. Analarımız cephedekiler için çoraplar, kazaklar örmesi, mermi yapımında yer almaları. Kısaca Türk insanın her bir ferdi kendisine yönelen bu vahşet akımına karşı el birliğiyle omuz omuza dur demesini bilmiştir.

Bu cephenin birde isimsiz kahramanları bulunmakta, vatanın her köşesinden Çanakkale’ye koşarak gelirken, asla geriye dönmeyi, anasını, babasını, sevdiğini düşünmemiştirler. Türk kelimesinin onur ve hasiyetini en iyi şekilde korumakla üzerlerine düşen görevi sorunsuzca yerine getirmeyi bir gurur bilerek sağlamıştırlar. Onlar Çanakkale Zaferini elde etmekle, sadece bir savaş değil, Türk milletini bugün ki Anadolu da var oluşunun devamını sağlamışlardır.

Sana Dar Gelmeyecek Makberi Kimler Kazsın?
'Gömelim Gel Seni Tarihe' Desem, Sığmazsın!
Mehmet Âkif Ersoy


Övgülerin en büyüğüne layık olan ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ asla utulmayacak, Türk milletinin kalbinde derin bir yara olarak yaşayacaktır. Ruhları Şad Olsun.

YORUM EKLE