SEDA’NIN ANNE ÜNİVERSİTESİ'NE DAİR...

Yeğenim Seda Turhan'a verdiğim sözü geçte olsa yerine getirdiğim bu yazıda sizlere “Geleceğe umut ile Anne Üniversitesi ve Eğitim Programı" projesinden bahsedeceğim.

Öncelikle bu projeyi ellerinde şekillendiren, geliştirerek geniş kitlelere ulaşma başarısı gösteren Sedayı kutuluyorum.

Seda Üniversite tahsili görmüş yüksek lisansını tamamlamış gençlerimizden bir tanesi. Eğitimci bir ailenin evladı. Annesi Seviye Turhan prensipli ve idealist bir öğretmen geçmişe sahip.

Şimdilerde ise Gümüşhane Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneğinin başkanlığını yürütüyor.

Bazı eğitimciler gibi emekli olduktan sonra kendi köşesine çekilenlerden değil sizin anlayacağınız. Sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak eğitimciliğe devam ediyor.
"Öğretmenin emeklisi olmaz" sözüne nazire yaparcasına bu yönü ile emekli   meslektaşlarına da örnek olduğunu söyleyebilirim.

Seda’nın Babası Süleyman Bey de eğitim kökenli. Yedi yıl öğretmenlik yaptıktan sonra Gümüşhane Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğünde uzun süre idarecilik yaptı. O da eğitimin içinde sayılır.

Eğitimi meslek edinmiş bir aileye mensup olan Seda’nın “Anne Üniversitesi”ne dayalı eğitim projesinde başarılı olmasının arkasında ailesinin desteğini görmek mümkün.

Ülkemizde ilk olma özelliğini taşıyan bu güzel proje “Geleceğe umut ile Anne Üniversitesi ve Eğitim Programı" geçtiğimiz yıl Trabzon'da Avrasya Üniversitesinde başladı.

Yani üniversitenin ilk mezunları Trabzonlu anneler.

Anne Üniversitesi ikinci mezunlarını geçtiğimiz Ekim ayı içerisinde Gümüşhane’mizde verdi.

Mezuniyet töreninde çok renkli görüntüler vardı. Ulusal basında haber konusu olan ve ilgi uyandıran mezuniyette 80 yaşındaki Fikriye ninenin görüntüleri eğitimde yaş sınırı olmadığının gerçeğini gösterdi bizlere.

Her yaştan annenin yüzlerindeki başarma arzusu ve mezuniyete uygun üzerlerindeki cübbe ve kepli görüntüleri bundan sonraki öğrencileri için iyi bir referans olacak nitelikteydi.

Gümüşhane üniversitesi ve Ticaret Sanayi Odasının destek verdiği eğitim projesi ile onlarca anne “Anne Üniversitesi”ne haftalarca devam ederek sahasında uzman kişilerden eğitim alıp, bundan sonraki annelik yaşamında başta ailesi olmak üzere yakın çevresine daha faydalı ve daha bilimsel yaklaşımlar içerisinde olacağı büyük bir kazanımdır.
Seda’nın ellerinde yükselen “Anne Üniversitesi" ‘nin amacı ve gayesi “çok kutsal bir görevi bulunan annelerimizin, sağlam toplumların oluşmasında yetiştirdikleri nesillerle en önemli görevleri üstlenerek kendilerini geliştirmeleri, destekleyici eğitimlerle hayat tecrübelerini artırmak ve bilgilerini güncellemek, kendilerini tanıması geliştirmesi ve bu yolla çocuklarını daha bilinçli bir şekilde eğitmelerini sağlamaktır.” Diye tanımlıyoruz.

Bana bir harf öğreteninin kırk yıl kölesi olurum” diyen Hz.Ali Efendimizin çağlar aşan evrensel düşüncesini önümüze koyarak anneleri eğitirsek aileyi eğitiriz yaklaşımı içerisinde Seda’nın bu örnek projesini gönülden destekliyoruz.

Eğitim seviyesinin yüksek, iki üniversitesi bulunan Eskişehir’imizde “Geleceğe umut ile Anne Üniversitesi ve Eğitim Programı"  projesini görme arzumuzu buradan Seda'ya iletiyor,  bunun için gereken desteğe hazır olduğumuzu ifade edip projenin mimarı Seda kızımızı kez daha tebrik ediyorum.


YORUM EKLE