AK Parti’de hedef 2-0

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanlığı geniş katılımlı istişare toplantısı düzenledi.

AK Parti’de hedef 2-0
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanlığı geniş katılımlı istişare toplantısı düzenledi.

Geçen hafta parti binası önünde düzenlenen aday tanıtım programının ardından Kurban Bayramı süresince Gümüşhane merkez ilçe başta olmak üzere Kelkit, Şiran, Köse, Torul ve Kürtün ilçe teşkilatlarına yapılan bayram ziyaretlerinin ardından parti teşkilatları tarihi Balyemez Konağı’nda gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi.

Toplantıya Milletvekili adayları Hacı Osman Akgül, Cihan Pektaş’ın yanısıra 22.dönem Milletvekili Temel Yılmaz, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, ilçe ve belde belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri, partinin kuruluşundan bugüne görev yapan yöneticiler ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

“AK PARTİ TÜRKİYE’NİN PARTİSİDİR”

Toplantıda konuşan İl Başkanı Celalettin Köse, AK Parti’nin, Türkiye’nin partisi olduğunu belirterek, “AK Parti’nin, Türkiye’yi kucakladığı 7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkmıştır. Partimiz, Türk siyasetine yön veren bir partidir ve bu böyle olmaya da devam edecektir. 7 Haziran seçim sonuçlarına göre yürütülen koalisyon görüşmelerinde HDP’nin sırtını teröre dayaması MHP ve CHP’ninde uzlaşmaz tutumları ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de her şeye ‘hayır’ demesi sebebiyle hükümet kurulamamıştır. Ülkeyi yönetmeye talip olmayan Bahçeli, koalisyon kurmaya, meclisin seçim kararı almaya ve azınlık hükümetini desteklemeye hep karşı çıkmıştır. Başbakanımızın hükümeti kurmakla görevlendirmesine de bakan vermeyerek ülke yönetimine talip olmadıklarını ve sorumluluktan kaçtıklarını ortaya koymuşlardır” dedi.

“MHP SORUMLULUKTAN KAÇMIŞTIR”

MHP’nin sorumluluktan kaçtığını Savunan Köse, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Kurulan hükümette partimizi HDP ile iş birliği yaptı diyerek de haksız yere eleştirmişlerdir. Tüm bu yaşananlar göstermiştir ki Bahçeli ve MHP’nin ülke yönetmek gibi bir dertleri yoktur. Hal böyleyken yerel siyasette MHP’nin Gümüşhane adaylarının seçim çalışmaları sırasında partimizin ülkenin üniter yapısını tehdit ediyor diye propaganda yapmaları da kabul edilebilir ve anlaşılabilir değildir. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü misakı milli sınırları içerisindeki bütünlüğü partimizin, başbakanımızın ve cumhurbaşkanımızın teminatı altındadır.”

“EL ELE GÖNÜL GÖNÜLE ÇALIŞACAĞIZ”

Köse, 1 Kasım’da yapılacak olan seçimlerin çok önemli olduğunu, bu seçimin belki de Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi olacağını vurgulayarak,”Bu seçim Türkiye’nin demokratikleşme kalkınma ilerleme ve değerleriyle bütünleşme yolculuğuna ara vermeden tüm hızıyla devam edecektir. Güçlü, mutlu ve ileri bir Türkiye için, milletimizin varlık ve bakası için, dünya mazlumlarının refah ve huzuru için, 1 Kasım seçimleri çok önemlidir. Partimizin yeniden tek başına iktidara gelmesi dünya mazlumlarının yüzünü de güldürecektir. 1 Kasım seçimlerini tüm teşkilatımızla el ele gönül gönülle yürüteceğiz. Birlik ve beraberliğimizi bozmadan dava ruhuyla kenetlenerek çalışacak ve yeni başarılara imza atacağız” diye konuştu.

“RÖVANŞI ALACAĞIZ”

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de 7 Haziran seçimlerinin rövanşının 1 Kasım’da fazlasıyla alınacağını belirterek, “Milletvekillerimizin Gümüşhane’ye geldiği günden itibaren bu saate kadar hep beraberiz. Şehirde gerçekten büyük bir heyecan var. Bu heyecanı 1 Kasım’a kadar hep beraber devam ettireceğiz. Adaylarımızı Ankara’ya götüreceğiz. Biz Gümüşhaneli olarak sıradan vekil istemiyoruz. 30 Mart yerel seçimlerinde nasıl başardıysak, 1 Kasım seçimlerinde de aynı başarıyı hep birlikte göstereceğiz. Zafere hep birlikte ulaşacağız” dedi.

“7 T” PRENSİBİ

AK Parti ikinci sıra milletvekili adayı Cihan Pektaş ise yaptığı konuşmada, tahayyül, tetkik, tahkik, tatbik, takvim, takip ve tekemmül olmak üzere, yedi prensipte hareket ettiklerini vurguladı.

Tahayyülün, hayal etmek olduğunu ifade eden Pektaş, şöyle konuştu: “Öncelikle yapacağımız işleri hayal edeceğiz. 1 Kasım’a kadar nasıl bir çalışma yapacağımızı düşüneceğiz. Bu hayalimizin hemen akabinde tetkik yapacağız. Tetkik, düşüncelerimizi harekete geçirme, uygulamaya başlama anıdır Üçüncü prensibimiz tahkiktir. Tahkiktir ise yapılacak olan çalışmanın derinlemesine incelenmesidir. Ben hangi eve gitmeliyim, ona ne söylemeliyim gibi düşüncelerimizi derinleştirmektir. Dördüncüsü ise tatbiktir. Artık tatbikata başlıyoruz. Beşincisi takvimdir. Takvim çok önemlidir. Takvimden daha önemlisi takiptir. Yapacağımız işleri takip edeceğiz. Şu anda burada il başkanımızın verasetinde onun komutasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. En sonuncusu da tekemmüldür. Tekemmül, bütün bu hayal ettiğimiz tetkikini, tahkikini yaptığımız, tatbikine başladığımız, takvimini koyduğumuz, takip ettiğimiz işlerin en güzel şekilde neticelenmesini sağlamaktır. O da 1 Kasım’da güçlü bir şekilde iki milletvekili çıkarmaktır”

“BİZE YİNE İŞ DÜŞTÜ”

Birinci sıra milletvekili adayı Hacı Osman Akgül de konuşmasında 7 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan süreci değerlendirdi.

Parti olarak milletin kendilerine verdiği görevin gereğini yaptıklarını ifade eden Akgül, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizde çoğunluk olmayınca, diğer bir tarafta da cephe oluşunca ülke hükümetsiz kaldı.  Birlikte hükümeti kurun dedik kuramadılar. 2002 Türkiye’sinden 2015 Türkiye’sine geldiğimizde ülkemizde nelerin değiştiğini, nasıl gelişmelerin yaşandığını bizler gibi bütün dünya da gördü. Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmaması için bir yerlerden düğmeye basıldı. Gezi Olayları ile başlattılar, 17-25 Aralık olayları ile devam ettiler. 7 Haziran bize de,  ülkemize de bir ders oldu. Bundan en büyük dersi biz çıkarmalı, içimize fesat, kin ve düşmanlık girmemelidir. Ümmetin kurtuluşu olan bir siyasi akımı zafer taşımaktan başka bizi ne kurtarabilir ki. Eğer hedefimiz bir değilse amacımız bir değilse zafere ulaşmamış mümkün değildir. Biz, nereden nereye geldik.  Ülkeyi bu seviyeye getiren parti, AK Parti’dir. 1 Kasım’da da ülkemizin istikrarının devamı için, kalkınmamızın devamı için ve gönül coğrafyamızın refahı için üzerimize düşeni hep birlikte yapmalıyız”

Ramazan Yetim-Alime Çelik-Mert Zımba

Haberin Kaynağı: Olay Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2015, 22:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER