CHP Milletvekilleri Gümüşhane’de

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul milletvekilleri Ali Şeker, Turan Aydoğan, Hatay Milletvekili Serkan Topal ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu genel merkez programı kapsamında halkın beklentileri açısından genel durum tespiti ve değerlendirme yapmak üzere Gümüşhane’yi ziyaret etti.

CHP Milletvekilleri Gümüşhane’de

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul milletvekilleri Ali Şeker, Turan Aydoğan, Hatay Milletvekili Serkan Topal ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu genel merkez programı kapsamında halkın beklentileri açısından genel durum tespiti ve değerlendirme yapmak üzere Gümüşhane’yi ziyaret etti.

İl merkezi ve ilçelerde vatandaşlarla, esnafla ve STK’larla görüşmeler yapan heyet hem vatandaşların hem sektör temsilcilerinin sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Ziyaretlerin ardından İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen Şeker CHP’nin düşük oy aldığı 24 ilden birisinin Gümüşhane olduğunu, sorunların tespiti ve teşkilatın beklentisi için Gümüşhane'de olduklarını söyledi.

“Partimizin düşük oy aldığı bu 24 ile bu çalışmaları yapacağız”

Vatandaşın CHP'den beklentisine yönelik bu kentlerde çalışmalar yürüttüklerini ve çalışmaları genel merkeze raporlayacaklarını kaydeden Şeker, “Başkanlık sistemi ile birlikte biz bu sistemin Türkiye'yi işsizliğe, yoksulluğa, yolsuzluğa ve baskı dönemine sokacak demiştik. Biz bunları büyük şehirlerde anlattık ve o dönemde büyük şehirlerin çoğunda hayırı önde çıkardık. Yerel seçimlerde ise büyükşehirlerin çoğunluğunu CHP olarak yönetecek başarıyı elde ettik. İnsanların bizden beklentisi, ülkenin yönetimi konusunda CHP gelsin derdimizi dinlesin, çözüm önerilerini ortaya koysun ve bizde bu hazırlığı yaparak iktidara giden yolu açalım. Bu yüzden partimizin düşük oy aldığı bu 24 ile bu çalışmaları yapacağız. Sizlerden de bu sorunlara çözüm önerisi bulmanız noktasında destek istiyoruz. 4 milletvekili olarak burada çalışma yapıp, genel merkezimize rapor sunacağız” dedi.

Vatandaşlara “Siz CHP’den ne bekliyorsunuz?”, “CHP’nin eksikleri ne?”, “Hükümetten ne şikâyetleriniz var?” sorularını yönelttiklerini dile getiren Şeker, “Biz bu sorunların çözümü konusunda nasıl bir yol haritası çizebiliriz bunları konuştuk, konuşacağız” ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili Gümüşhaneli hemşehrimiz Turan Aydoğan da Türkiye'yi şahlandırmak için yola çıktıklarını belirterek, “Bu şahlanmayı öncelikle yerel seçimlerde hep beraber yaşadık. Biz artık yerel yönetimlerin iktidarıyız. Ancak bu yerel yönetimlerde olmadığınız yerlerde muhalif olmak anlamına gelmiyor. Oralarında sorunlarıyla ilgilenip çözüm önerileri arayacağız” diye konuştu.

“Çok uzun sürmeyecek bir süre içinde inşallah Türkiye iktidarına ulaşacağız”

31 Mart seçimlerinin ardından kendilerini “yerel yönetimlerin iktidarı” olarak tanımlayan Aydoğan, “Çok uzun sürmeyecek bir süre ile inşallah Türkiye iktidarına ulaşacağız. Siyasetin artık hayat içindeki yerleşik normları değişiyor. Tüm partilerde bu memleketi çok seven insanlar vardır. O çok seven çoğunluğun yaratacağı yeni iktidarla beraber, biz bu ülkeyi yöneteceğiz. Bunun sonucunda bu ülke şahlanacak, buna emin olun. Bu ülke çok karamsar ve sıkıntılı günler geçiriyor. Kaybettiğimiz her şey gelecekte kuracağımız toplum için bir zaman kaybıdır. Bu memleketin kaderini değiştirecek şekilde sıçrama yaratacağız. Ekonomik ve insan hakları anlamında güvenilir bir yönetimi ve hukuk sistemini hep beraber hayata geçireceğiz. İhmalkârlığımız bizlere ağır faturalar ödetti, o yüzden buradayız. Biz Gümüşhane’ nin de iktidarı gibi davranacağız. Torul’dan ve Kürtün’ den sorunlara çözüm bulacak hamlelerle geri geldik. Burada İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bizlerde olduğunu ve herkese çözüm ürettiğini göreceksiniz. Mesele kılcal damarlarda sıradan çözümleri hayata geçirebilmektir. İnşallah önümüzdeki dönem Gümüşhane’yi de biz yöneteceğiz. 2024 yerel seçimlerinde Gümüşhane’yi kazanacağız” şeklinde konuştu.

“Artık CHP’nin alternatif olabileceğini ortaya koyacak çalışmaları bugünden başlatmamız lazım”

Özellikle Anadolu da AK Parti’den bıkan insanların geniş bir çerçevede MHP’ye yöneldiğini ifade eden Aydoğan, “Birçok yerde ikinci alternatif MHP görülüp, AK Parti kaybetsin diye MHP’ye oy verildi. Bundan sonra artık CHP’nin alternatif olabileceğini ortaya koyacak çalışmaları bugünden başlatmamız lazım. Ülke büyük bir uçurumda. İşsizlik oranları yüksek ve 25 yıllığına borçlanmalar yapılıyor. Bu konuda ülkenin bu uçurumda geri çevrilmesi için bir iktidar değişikliğine ihtiyaç var. Zararın neresinden dönersek kardır mantığıyla biran önce ele almak zorundayız. Halk bu kötü vaziyeti artık iliklerine kadar hissetti. Bizim bunları çözeceğimize dair halk ile yakın bir ilişkiye girip, onları ikna etmek için bir anı bile boş geçirmemek lazım. Burası zor bir bölge, böyle zor olan 24 ili seçmelerinin nedeni de biz sadece iktidar olduğumuz şehirlerde değil buralarda da aktifiz diyebilmek. Burada yapacağımız çalışmalarla Türkiye’nin önünü açabiliriz diye düşünüyoruz” diye konuştu.

Basın toplantısına CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç ve partililer eşlik etti.
 

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2019, 21:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER