Gündüz, müracaatını yaptı

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı iken istifa eden Hakkı Gündüz, 1 Kasım’da yapılacak olan 26. dönem Milletvekilliği aday adaylığı için resmi müracaatını gerçekleştirdi.

Gündüz, müracaatını yaptı
AK Parti Gümüşhane İl Başkanı iken istifa eden Hakkı Gündüz, 1 Kasım’da yapılacak olan 26. dönem Milletvekilliği aday adaylığı için resmi müracaatını gerçekleştirdi.

Resmi müracaat dilekçesini İl Başkanı Celalettin Köse, Merkez İlçe Başkanı Ömer Zor ve parti yöneticilerine İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Genel Meclisi üyeleri ve belediye meclisi üyeleri, il yönetim kurulu üyeleri, eşi ve çocuklarının yanı sıra birçok partili ile birlikte teslim eden Gündüz, daha sonra partililere seslendi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genel Merkezin kendisine aday adaylığı görevini layık gördüğünü ifade eden Gündüz, “Ben bu dava için, AK Parti için verilen her göreve hazırım. Kurucu üyesi olduğum, il yönetim kurulu üyeliğiyle başkan yardımcılıkları, birim başkanlıkları ve diğer farklı görevlerinde bulunduğum bu dava için Kurucu Genel Başkanımız ve şimdiki Cumhurbaşkanımız beni Ocak 2014 tarihinde Ak Parti Gümüşhane İl Başkanı olarak görevlendirmiştir. O tarihten bu yana yürüttüğüm bu görevi 26. Dönem Gümüşhane milletvekilliği aday adaylığı için 31 Ağustos 2015 günü bıraktım. Bugün teşkilatımıza resmi başvurumuzu yapıyoruz. Temennim odur ki memleketimize ve milletimize hayırlı uğurlu olur. Biz bu yola kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile çıktık. Şimdi de bilge adam Başbakanımız ve Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ile yola devam ediyoruz. Başta Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu olmak üzere, bu kutlu yolda desteklerini esirgemeyen bütün teşkilat mensuplarıma ve bütün dava arkadaşlarıma, her zaman yanımızda olan kıymetli Gümüşhane halkına huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu güne kadar hatalarımız olmuşsa, birilerini üzmüşsek, birilerini kırmışsak af ola. Unutulmasın ki biz millete hizmet yolunda daima milletimizin yanında, davamızın içindeyiz. Ak Parti teşkilatı benim ailemdir ve ben daima ailemin yanında olacağım. Bugün beni yalnız bırakmayan bu değerli aileme tekrar teşekkür ediyorum. Allah razı olsun, Allah yar ve yardımcımız olsun.” şeklinde konuştu.

Kurucularından birisi olduğu AK Parti’de, 14 Ağustos 2001’de çıktıkları bu yolda o günden beri kesintisiz bir şekilde teşkilatın içinde hizmet ettiğini kaydeden Gündüz, “Birçok görevde bulundum ve Allah nasip etti il başkanlığı yaptım. Bugün de Başbakanımız böyle bir görev tevdi etti. Aday adaylığı için istifamı sundum. Önemli olan bu milletin davasına, bu davaya, bu memlekete, bu millete hizmet etmek. Hizmet etmek bir ibadettir. Bundan sonra da inşallah sizlerin desteğiyle hep beraber Gümüşhanemize, ülkemize, milletimize el ele vererek, omuz omuza vererek, birlik beraberlik içinde güzel hizmetleri hep beraber yapacağız. Gümüşhane teşkilatı olarak çok büyük başarılara imza attık. Kurulduğumuz günden itibaren hep yükselişle bu zamana kadar geldik. 1 Kasım seçimlerinde de güzel bir derece yapmak istiyoruz. Konumum ne olursa olsun birlik ve beraberlik içerisinde devam edeceğiz” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse ise Gündüz’ün adaylığını desteklediklerini belirterek, “Allah hayırlı etsin bizde il başkanlığına vekalet ettiğimiz dönem içerisinde partimize davamıza layık oluruz. Hep birlikte el ele kardeşçe 1 Kasım seçimlerine hazırlanırız. 1 Kasım akşamı burada iki milletvekilini kazanarak hatta Türkiye’de derece yaparak bu süreci neticelendiririz” ifadelerini kullandı.

Merkez İlçe Başkanı Ömer Zor da, Gündüz’le omuz omuza çalıştıklarını, başarılara imza attıklarını belirterek, “İnşallah kendisini vekil olarak görürüz. Çıkmış olduğu bu yolda kendisine hayırlı olsun diliyorum” dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar ise yaklaşık 25 yıl birlikte siyaset yaptıkları Gündüz’ün Türkiye’de çok fırtınalar olduğu dönemlerde bile istikametinden hiçbir zaman sapmadığını, çizgisini değiştirmeyen ender siyasetçilerden birisi olduğunu belirterek, başarı dileklerinde bulundu.

Toplantı sonunda parti girişinde merdivenlerde geleneksel hatıra fotoğrafı çekilmesiyle program sona erdi. Gündüz, bir süre burada tebrikleri kabul etti.
Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2015, 22:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER