Basketbol Heyecanı Başladı

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunun 2012 faaliyet programında yer alan “Üniversiteler Arası 2. Lig Basketbol Grup Birinciliği Müsabakaları” Gümüşhane’de başladı.

Basketbol Heyecanı Başladı
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunun 2012 faaliyet programında yer alan “Üniversiteler Arası 2. Lig Basketbol Grup Birinciliği Müsabakaları” Gümüşhane’de başladı.

Gümüşhane Üniversitesi ev sahipliğinde Aydın Doğan Spor Salonu’nda yapılan müsabakalar için açılış töreni düzenlendi. Törene Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haydar Akyazı, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Temsilcisi Münir Kurudirek, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdür Şube Müdürü Burhanettin Kaya, Basketbol İl Temsilcisi Zeki Kaya ve sporcular katıldı.

Açılışta konuşan Rektör Yardımcısı Akyazı, sporda kazanmak ve kaybetmenin olduğunu belirterek, “Sporda doğal olarak kazanmak ve kaybetmek var. Burada önemli olan kardeşlik ve centilmenliğin kazanmasıdır. Elbette ki bir takım kazanacak ve bir takım kaybedecek. Ama bizim bu müsabakalardaki temel beklentimiz, birliğin, kardeşliğin ve centilmenliğin kazanmasıdır. Bu amaçla tüm sporcularımızı birlik, beraberlik ve centilmenliğe davet ediyorum.” dedi.

Akyazı, müsabakaları kendi tesislerinde yapmayı arzu ettiklerini ancak yapamadıklarını ifade ederek, şöyle konuştu: “Üniversitemizin ev sahipliğinde yürütülen müsabakaların hayırlı olmasını diliyorum. Bu organizasyonu üniversitemizin tesislerinde yapmayı çok arzu ediyorduk. Maalesef yeni bir üniversite olduğundan tesislerimiz henüz bitmedi. Bu nedenle bu müsabakaları okulumuzun tesislerinde yapamıyoruz. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğümüze de bu konuda ki desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Tüm takımlara başarılar dilerim.”

Federasyon temsilcisi Münir Kurudirek ise skor ne olursa olsun müsabakaların sonunda kazananın geleceğimizin teminatı olan gençler olduğunu söyledi.

Kadın ve Erkekler kategorisinde 9 üniversitenin katılımı ile 5 gün boyunca sürecek müsabakalara Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Siirt Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Erzincan Üniversitesi, Kars Kafkas Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi basketbol takımları katılıyor.
Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2012, 13:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER