Yılmazer istifa etti

Türkiye Bayanlar Voleybol 1.lig, B grubundaki temsilcimiz Gümüşhane Belediyesi Gençlerbirliği kulübü başkanı Nizamettin Yılmazer, zehir zemberek bir açıklamayla görevinden istifa etti.

Yılmazer istifa etti

Türkiye Bayanlar Voleybol 1.lig, B grubundaki temsilcimiz Gümüşhane Belediyesi Gençlerbirliği kulübü başkanı Nizamettin Yılmazer, zehir zemberek bir açıklamayla görevinden istifa etti.

2013 yılında kurulan ve 5 yılda imkansızlıklara rağmen Bayanlar Voleybol 1. Ligine kadar yükselen takımın kurucu başkanı da olan Yılmazer, yaşanan olumsuzluklara ve sahipsizliğe isyan ederek görevini bıraktı.

"Şehrimizin gerek sportif gerekse kültürel anlamda tanıtımına hizmet ettik"

İyi bir takım kurmaya çalıştıklarını fakat maddi imkansızlıklar nedeniyle oyuncuları ellerinde tutamadıklarını, dahili ve harici bir çok müdahaleye maruz kaldıklarını ve bunların takımı hep olumsuz etkilediğini kaydeden Yılmazer yaptığı açıklamada 2013 yılında şehrin sosyal, kültürel ve spor hayatına renk katmak ve kadınları, genç kızları, çocukları spor salonuna getirmek, boş zamanlarını daha kaliteli değerlendirmelerini sağlamak amacıyla arkadaş grubuyla amatör olarak kurdukları bu kulübü Gümüşhane halkının da gönül desteğiyle buralara kadar getirdiklerini belirterek, “İlk yılından itibaren büyük çoğunluğunu bayanların ve gençlerin doldurduğu tribünler önünde oynayan bir takım olduk. Şehrimizin gerek sportif gerekse kültürel anlamda tanıtımına hizmet ettik. Voleybol şehrimizin vazgeçilmez spor branşları arasına girse de kamuoyundaki desteğe rağmen şehrin abilerinin gözünde bir anlam ifade etmedi. Sezon başında oldukça kısıtlı imkanlarla ve çok kısa bir zaman diliminde kadro kurmaya çalıştık. Tüm olumsuzluklara rağmen kamuoyunda büyük bir karşılığı olan bu kulübü yaşatmaya çalıştık. Tek hedefimiz bu kulübü Sultanlar Ligine çıkararak Eczacıbaşı, Vakıfbank, Fenerbahçe, Galatasaray gibi dünya şampiyonu, Avrupa şampiyonu kulüpleri bu şehre getirerek şirin Gümüşhanemizin tanıtımını yapmaktı” dedi.

"Torul Gençlik ve kulübümüzün kapatılması için adeta özel bir çaba sarf edildi"

Geçen sezon kulüp başkanı olan Fikret Orak’ın da büyük emekleriyle play-off oynadıklarını fakat hedefleri olan Sultanlar ligine çıkamadıklarını ifade eden Yılmazer, “Futbol takımına ayrılan bütçenin 20’de biri voleybola ayrılsa gerek Torul Gençlerbirliği gerekse Gümüşhane Gençlerbirliği çok daha iyi yerlerde olabilirdi. Ama bu iki kulübün de kapatılması için adeta özel bir çaba sarf edildi. Şehrin gerçek sahibi olan hemşehrilerimize bize verdikleri olağanüstü destek için teşekkür ediyorum. Onları mutlu etmek uğruna ailemizi ve kendimizi mutsuz ettik. Geriye dönüp 5 yıla baktığımda bu şehir için imkansız olan imkansız olan bir işi başararak bu kulübü buralara getirdiğimiz için gururluyum. Lakin aynı süreç içerisinde aileme, dostlarıma yaşattığım olumsuzluklar için çok üzgünüm” diye konuştu.

"Kulübe beş kuruş vermeyenlerin ahlaksızca eleştirilerine maruz kaldık"

Şehirde birkaç dostlarının haricinde kimseden bir katkı göremediklerini dile getiren Yılmazer, şunları söyledi: “Çıkarımız olacak bir işi de yapmadık. Kulübe beş kuruş vermeyenlerin ahlaksızca eleştirilerine maruz kaldık. Çocuğum gibi büyütüp büyük fedakarlıklarla buralara kadar getirdiğim kulübümde başkanlık görevine veda ediyorum. Kulübü daha iyi yerlere taşıyacak arkadaşlarımızın da sonuna kadar yanında olacağım. Bu süreçte istemeyerek kalbini kırdığım, incittiğim tüm arkadaşlarımdan özür diliyorum. Kulüp Başkanı olduğum zaman dilimi içinde desteklerini esirgemeyen önceki dönem Valimiz Yücel Yavuza, adeta bizlere bir baba şefkatiyle destek olan, derdimizle dertlenen Valimiz Okay Memiş’e, kurulduğu ilk günden beri elinden gelen bütün desteği vermeye çalışan ve yanımızda olan Belediye Başkanımız Ercan Çimen’e, hep yanımızda olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan ve personeline, bu zaman diliminde kulübümüzde görev alan teknik ekiplerimize, emeğini, yüreğini ortaya koyarak oynayan oyuncu kardeşlerime, kulübün günlere gelişinde hep yanımda olan yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, gerek il içinde gerekse il dışında voleybol camiasının içinde olan tüm kulüp başkanı, antrenör ve hakem dostlarıma, kulübün kurulduğu ilk günden itibaren hep destekçisi olan basın mensuplarımıza, hep gücünü ve desteğini yanımda hissettiğim kadirşinas Gümüşhane halkına teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER