TANI-TANIŞTIR-TİCARET YAP

“Ya bir yol aç, ya bir yol bul ya da yoldan çekil”
Konfüçyüs

Gümüşhane MÜSİAD Belediyemizin birinci katında hizmete açıldı. Başında Gümüşhane’nin genç girişimci ve ufku açık başkanı Baki Kara var. Pestil, köme sektöründe ve Tomara Şelalesi işletmeciliği ile sürekli araştıran, geliştiren ve şehrimize ekmek kazandıran değerli bir hemşerimiz.

Genç başkan MÜSİAD’ın felsefesini 3 T ile açıkladı. TANI, TANIŞTIR ve TİCARET YAP.

Milleti için terleyen insan Prof Dr Necmettin Erbakan’ın her hayırlı hizmeti gibi yıllar öncesinden temellerini attığı muhteşem bir birlik MÜSİAD.

Hakkın ve hukukun, adaletin ve eşitliğin, barışın ve güvenin, refahın ve mutluluğun sağlandığı; tarihe ve topluma mal olmuş mahalli ve evrensel değerlerin gözetildiği, kendi içinde bütün, bölgesinde, ekonomik ve siyasi alanda etkin, dünyada saygın bir Türkiye hayaliyle yola çıkan hassasiyet sahibi iş adamlarının, 9 Mayıs 1990 tarihinde İstanbul’da kurdukları bir “İşadamları Derneği”dir MÜSİAD.

Gümüşhane gibi tek çaresi 3 T (Ticaret-Turizm-Tarım) olan mahrum bir coğrafya adına hayırlı ve güzel projeler genç hemşerilerimizin üstün gayretleri ve hizmetleri ile menziline ulaşacak; şehrin evlatları bu sektör üzerinden evlerine ekmek götürebileceklerdir.

Kelkit’te Doğan Organik Ürünler, Gümüşhane’nin ilklerinden ve tek ihracatını yapan çay üreticisi Nadir Özer Kaya, Gümüşhane Belediyesi’nin ukdesinde yer alan Gümüşsu, tarımsal ürünler ve organik yem alanında Köse’de Köseli Duayen İşadamı ve Sanayici Mustafa Can ve yine Gümüşhane’nin parlayan genç girişimcisi Fatih Gündüz’ün kurduğu organik yem tesisleri, Kelkit Öbektaş’ta Mustafa Adil Gürses, Tayyar Gürsoy ve Göktuğ Kerem Coşkun’un ortaklaşa kurduğu Tam Tarım, Gümüşhane’de sayısı 40-50 arası pestil köme sektörü şehrimizin yüz akı olmaya aday.    

Tam Tarım 100 senelik değirmencilik geleneğinden gelen bir ailenin yeni nesil kuşaklarının kurduğu bir tarım şirketi. Geçmişten günümüze kullanılan çekiçli değirmen, yel değirmeni, su değirmeni, taş değirmen gibi daha ilkel yöntemlerle kullanılan değirmencilik yöntemlerinin, günümüz teknolojisiyle uyarlayan bir versiyonu. Bu değirmen bir çekiçli değirmen kadar Karabuğday Unu’nu yeni kuşak torunları olarak en iyi şekilde değerlendirip en doğal, en lezzetli temiz ve kimyasalsız bir şekilde sofralarla buluşturmak tek gayesi olarak görülmektedir.

Bu şehrin her alanında emek sarf eden, ter döken, yükse omuz veren, iş ve aş kazandıran her değeri başımızın tacıdır.

İşte bu nedenledir ki yapılan her hayırlı girişimi alkışlıyor, genç girişimcilerimizin sayılarının artmasını temenni ediyor, yerel ürünlerimizi tercih ederek bu işe omuz veren kardeşlerimizi yapıcı eleştirilerle desteklediğimizi bildirmek istiyorum.

Vakti zamanında “Elmamı Geri İstiyorum” köşe yazımı okuyup bana telefon açan ve beni takriben yarım saat azarlayan sözüm ona İl Tarım Müdürlerinden kurtulup tüm mesaisini Gümüşhane’ye tarım alanında neler kazandırabilirim diyen ve gayret gösteren Edip BİRŞEN gibi genç ve idealist Tarım Müdürlerimize kavuştuk şükürler olsun.   

Tanı, Tanıştır ve Ticaret Yap felsefesi ile bismillah diyen Gümüşhane MÜSİAD ailesine bu çıkmış oldukları hayırlı işte üstün başarılar diliyor; emeklerinin zayı olmamasını temenni ediyorum.   

YORUM EKLE
YORUMLAR
hakime zal
hakime zal - 3 yıl Önce

Gümüşhanede kahveler dolup taşıyor
İşsizlik aldı başını gidiyor
İnsanlar iş bulabilmek için kapılarda kul oluyor
yeni yatırım gümüşhanede henüz yok
Hatta işten çıkarılanları saymıyorum bile
Tanı tanıştır acaba kimlere memleketi sadece 3-5 tüccar yönetirken
cidden içim acıyor
İsmail bey yanlış anlamayın beni sırf acı gerçekleri gördüğüm için dile getirmek istedim

İsmail HAYAL
İsmail HAYAL @hakime zal - 3 yıl Önce

Malum dar ve kısıtlı coğrafya. Bir pestil köme bir de maden var. 3 T Tarım Ticaret ve Turizm tek ilacımız. Biz bunu dile getirmeye çalıştık. Dedikleriniz doğru ama bizimkisi yine de her şeye rağmen bir şeyler yapabilmek. Saygı ile....