TARIMDA ÇİÇEK AÇTI

“Kendi kendinizi yönetirken kafanızı, başkalarını yönetirken kalbinizi kullanın.”

Russy RUBUTİN

Vakti zamanın bahrinde bu şehrin çok önemli doktoru, akademisyeni, ilklerin temsilcisi, sivil toplumcu ve Gümüşhane sevdalısı Prof Dr Ayla San’ın “Elmamı Geri İstiyorum” adlı makalesinden alarak ilhamı aynı ad altında bir köşe yazısı yazmıştım.

Gümüşhane’nin bir zamanlar markası olduğu halde gitgide tükenme noktasına gelen elma, armut, ceviz, dut gibi ürünlerin ıslahı ve yaygınlaştırılması konusunda dilimizin döndüğünce bir şeyler yazmaya çalışmıştım. Zira meyvecilik işinde uzman olan kişilerden de yardım alarak göbek elmasından, Hacı Hamza armuduna kadar her birinden otuzar çeşidi dile getirmiş bu bağlamda neler yapılabilirin suallerini sormuştum.

Ancak gelin görün ki şehrimizin de eniştesi olan ve 16 yıl gibi uzun bir süre koltuğu dolduran zat-ı muhteremin büyük bir hışmına uğrayarak hiç hak etmediğim halde hakaret işittim. Aynı hakaret ve şikâyeti bir başka il müdürü daha yaparak beni valiye şikâyet etmeyi bir borç bilmişti.  

Koltuklar değerli değildir. Koltuğa değer veren oraya oturanın karakteri ve şahsiyetidir. Gel zaman git zaman kimseye miras olmayan o koltuğa öz be öz Gümüşhaneli genç bir müdür oturdu. Sebep olanlardan, bu müdürü buraya atayanlardan Rabbim bin kere razı olsun.

Geldiği günden itibaren koltuğu bir kenara bırakmış şehrin tüm ilçelerini adeta hallaç pamuğu gibi harmanlamış ve ilk iş olarak şehrimizin tarım ve hayvancılık alanının swot analizini yapmıştır. Şiran Gorzof’tan, Köse Salyazı’ya, Kürtün Demirciler’den Torul Herek’e, Kelkit Öbektaş’tan Gümüşhane Yağmurdere’ye adım atmadığı toprak kalmamıştır. 

Bölgenin var olan bitki, sebze ve meyve çeşitlerinin isimlerini masaya yatırmış, sulamadan tohuma, makineden gübreye, hayvancılıktan arıcılığa, tavuktan balıkçılığa, tarımsal manada her ne var ise bir bir Gümüşhaneli çiftçilerin girişimcilerin istifadesine sunmuş, başarılı projeleri de desteklemeye devam etmektedir.

Bugün eksikliğini hissettiğimiz bu şehrin marka değerlerini yeniden hayata geçirmeye gayret göstermektedir. Gençliğinin de verdiği dinamizmle günün yirmi dört saatini adeta kırk sekiz saate çıkarmayı kendisine şiar edinerek her türlü fikre de saygı göstermektedir.

Gümüşhane’nin hayat damarı olan 3 T (Tarım-Ticaret ve Turizm) ilki tarım alanında Gümüşhane olarak böylesi gayretli müdürlerimizi görmek bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Kendisine yol gösterenleri azarlamayan aksine onlara teşekkür eden idarecilerimizi görmek istiyoruz.

Bu şehrin hemen her alanda çalışkan ve gayretli idarecilerine, mesaisini projelere ayıran amir ve memurlarına, el ense yapmayan işçilerine, geldiği gün gitmenin hesabını yapmayan öğretmenlerine, doktorlarına, mühendis ve hemen her alanda çalışanlarına ihtiyacı vardır. Bu hepimizin asli görevidir. Akşam olduğunda yastığa kafasını koyduğunda;

“Bugün Gümüşhane adına ne yaptım” diyerek muhasebe yapabilen ve bu bağlamda yeni güne besmeleyle başlayabilen çalışanlarımıza ihtiyacımız vardır. Bu zihniyette olmayanların bu şehre ve kendisine verebileceği asla bir şey olmaz/olamaz da.

Evet, bu genç, dinamik ve güler yüzlü idarecimiz Gümüşhane’nin Tarım İl Müdürü Edip Birşen. Bu tür idarecilerimizin sayısının artması dilek ve temennileriyle kendisine bu şehre kazandırdığı her hayırlı ve başarılı çalışmalarından dolayı sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

YORUM EKLE
YORUMLAR
savaş aydın
savaş aydın - 3 yıl Önce

Hocam Tebrikler

AYHAN DORUK
AYHAN DORUK - 3 yıl Önce

TEBRİKLER. ÇOK YERİNDE TESPİTLER. ÇOK ÇOK GÜZEL BİR YAZI. YERİNDE VE TAM NİRENGİ NOKTASINA TEMAS ETTİN. ALLAH RAZI OLSUN.GÜZEL DOSTUM BAHÇEN -KURMUŞSAN YA DA VARSA FİDANLARIN BİR KISMI BENDEN. ADRES BELLİ.(SENDE SAKLI) -TÜPLÜ- KENDİM AŞILAYIP YETİŞTİRDİM. YERLİ DUT ÇEŞİTLERİ ÖZELLİKLE. YOLUN-BAHTIN-ALNIN HER DAİM AÇIK OLSUN.ALLAH YAR VEYARDIMCIN OLSUN. BURSA'DAN SELAMLAR.ALLAHA EMANET OL.

İsmail HAYAL
İsmail HAYAL @AYHAN DORUK - 3 yıl Önce

Teşekkür ediyorum değerli kardeşim. Gümüşhane için eğitim alanı yanında verdiğin her türlü katkıya birinci dereceden şahitliğim vardır. Bilhassa organik tarım alanında. Benim köyde kavak ve söğüt zor büyüyor meyvecilik çok zor. Allah'a emanet ol değerli kardeşim.

Nahit Okumuş
Nahit Okumuş - 3 yıl Önce

Evet Öğretmenim Paylaşımınız için Teşekkür ediyorum,Gümüşhane ilimizde Tarım İl Müdürümüz gibi çalışkan ve Gümüşhane iline vizyonu misyonu, engin ve liyakatlı idareciler atanır inşaAllah saygılarımla. İyiki varsın Öğretmenim

Davut Şenel
Davut Şenel - 3 yıl Önce

Benim dediğimi değil ,ihtiyaç olanları yapmak her Gümüşhane 'linin özellikle kurumlarda görev alanların şiarı olmalıdır.
Malesef uzun süre koltukta oturmanın verdiği bir bıtkınlık var.
Bırakın kırmadan ifade etmeyi birebir ihtiyaçları ilğili kişi ve kurumlara bildirdiğim halde yapılmadığını defalarca gördüm.
Çok örnek ten birtanesi:
Gümüşhane Valiliği önündeki merdivenlerin kenarından asansör yapılması talebi hem yaşlı insanlar için hem Enğelli ve çocuklu anneler için zaruriyet ve ihtiyaçtır.
Geldiğim nokta şudur ;
Başvurduğum tüm kurumlardan sonuç alanmıyoruz.
Örneğinide;
Evinizdeki patlayan su borusu misali, içselleştirilmediği sürece sonuç alınamayacaktır.
Hizmette sınır tanımayan sizlere selam olsun !
21.03.2021 pazar
08.Şaban.1442