VERİMLİLİK FUARI VE BEYİN FIRTINASI

Geçtiğimiz Hafta sonu 7-9 Aralık tarihleri arasında Ankara’ da Ticaret Odası Kongre Salonunda Verimlilik ve Teknoloji Fuarına katılım sağladık hepimiz adına. Bizdeki beyin fırtınasına moda tabir ile inovasyona, inovatif düşünceye katıldık.

Hemşerilerimizden, TUSAŞ Genel Müdürü Sn. Prof. Dr. Temel KOTİL, Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Arzuhan DOĞAN YALÇINDAĞ’ ın yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Dijital Ofis Başkanı Sn. Dr. Ali Taha KOÇ, TÜBİTAK BAŞKANI Sn. Hasan MANDAL, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Ali SABANCI  V-Talks konuşmacıları arasındaydı. Konferans salonundaki bu isimlerin yanı sıra İçişleri Bakanı Sn. Süleyman SOYLU ’da Fuarı takip edenler arasındaydı.

Konferansı organize eden Verimlilik Vakfı Başkanının selamlama konuşmalarından sonra ilk konuşmayı Sn. DOĞAN YALÇINDAĞ yapmıştı. Arzuhan Hanımın konuşmasında altını çizdiği kelime EĞİTİM olmuştu. Gelecek nesillerin ancak içeriği zengin nitelikli bir eğitim ile mücadele vererek ayakta kalınabileceği vurgulandı. Ve en doğal kaynağımız SU gerçeği… Payı %1 bile olmayan, kıymeti bilinmeyen SU GERÇEĞİ ve GELECEĞİ

TÜBİTAK Başkanı Sn. MANDAL konuşmasına Eskişehir’de Motor Meslek Lisesinde öğrenci iken çektirmiş olduğu fotoğraftan başladı. Sonrasında ODTÜ’de lisans eğitimi ve İngiltere’de doktora çalışmaları... Dr. Unvanlı birisinin o zamanki halk gözünde sağlık alanında bir yardım beklenirken babası tarafından Hasan size sağlık alanında yardım etmeyecek demesi üzerine İnsanlara Dr. Unvanlı olarak bir faydam olmalı felsefesinden yola çıkılmış bir akademisyenlik öyküsü ve patenti alınmış ürünler…

Konuşma sırası Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Sn. Ali Taha KOÇ’a geldiğinde konu yapay zekâ ya doğru kaymıştı. Sn. KOÇ örnek vererek başlamıştı konuşmasına ve örnek çarpıcı bir örnekti. Geçen yıl toplamda işlenen veri miktarı bu yıl için 1 günde işlenmekte. Korkutucu  devasa bir genişlik. Ve bizim verimiz bizim için önemli bizde kalmalı dışarı çıkmamalı diyor ve ekliyor:

Kamunun dijital dönüşümünü (e-devlet dönüşümü) koordine ederek Millî teknolojinin geliştirilmesi sağlanmalı ve bu kapsamda farkındalık oluşturarak gerekli olan projeler geliştirmeliyiz. Büyük veri analizi yaparak öncelikli proje alanlarında yapay zekâ uygulamalarına öncülük etmeliyiz. Siber güvenlik ve bilgi güvenliğini artıracak projeler geliştirerek ülkemizin kullanımına sunmalıyız.

Sn. Ali SABANCI’nın konuşmasından akılda kalanlar;

Ben sizin yerinizde olsam,

 Sahip olmayı bırak, sahip çıkmayı öğren

 Anlaşılmayı bırak, anlamaya önem ver

Sevilmeyi bırak, sevmeyi öğren

Yargılamayı bırak, kabul etmeyi bil

Başkasının hayallerini yaşamayı bırak, kendi hayallerini yaşa ve

Cevheriniz motivasyonunuz içerden gelir dışardan değil……..

Eğer verimlilikten bahsedeceksek bu sadece doğal kaynaklar ve kullandığımız malzemeler için olmamalı. Zamanı da verimli kullanmalıyız, anı da verimli geçirmeliyiz, sevgiyi, emeği, ibadeti heba etmeden şu dünya hayatındaki kısa andan bir verim çıkaralım. Fayda Maliyet analizi kendiliğinden düzelecektir.

Sevgi ve Saygılar.

YORUM EKLE