YILDIZBAKIRIN SİYANÜRLE DANSI

İlimizde faaliyet sürdürmekte olan Yıldız bakır madencilik a.ş. son yıllarda hep olaylarla başı dertte.

Disiplinsizlik, sorumsuzluk, çevre katliamı, siyanür vakası ve birçok sayamadığımız olaylar yaşanmaktadır.

Bu sorumsuzluğun en başında devletimiz ve yetkililer gelmektedir. Uyarılar verilip para cezası kesileceğine ileriye dönük 1 hafta veya 1 ay kapatılması cezası verilerek biraz işletme etiğini uygulanmış olur. Bu durumda çalışan işçilerin hiç yanında olmadığı da ap açık ortada çalıştığının karşılığını alamadıkları ve iş sağlığı ve güvenliği olmadığı bir iş yerinde ekmek parası için mücadele vermekteler.

Çevre katliamı aldı başını gidiyor. Yakında siyanür barajının patlaması büyük bir faciaya sebep olacaktır. Bir yandan tamamlanmış olan mevcut barajın gövdesi gelişi güzel sızdırmazlık membranların kaynaklı olması gerekirken ne yazık ki atık barajında yapılmamaktadır. Buradan sızan siyanür içme sularına bulaşmayacağı ne malum.

Devlet kanalıyla gönderilen her ay denetleme için giden heyet ne yazık ki bunları hiç göz önünde bulundurmamaktadır.

Buradan da iddia ediyorum benim zamanımda ve üzerinde sıkça durduğum siyanür tanklarını ölçen yani siyanür değerlerini ölçen aletlerin bozuk olduğu yaptırın diye ikaz ettiğimde beni işimden etmişlerdi. Şimdide eminim aynen aynı cihazlarla devam edilmektedir. Alarm cihazları çalışmamaktadır.

İş güvenliği uzmanı arkadaşlarımı da bir piyon olarak kullanmaktadırlar. Çok merak ediyorum iş güvenliği noter defterine arkadaşlarım neler yazmaktalar. Yıllık faaliyet raporları neler bunları neden denetlenmiyor.

Sonuç karşılıklı alış veriş olan ekmek parasını alamayan işçi kardeşlerime oluyor.

Kalın Sağlıcakla…
YORUM EKLE