Son mesaj - Gönderen: Recep Ergin - Salı, 01 Kasım 2011 23:40
Sitemizin yeni hali www.gumushane.gen.tr/v2 adresinde test edilmektedir. Lütfen belirli aralıklarla ziyaret ederek, yaşadığınız aksaklıkları ve önerilerinizi admin@gumushane.gen.tr adresinden veya buradaki formdan bize bildirin.
Haberler

Haberler->Duyuru->TÜRKİYE KALKINMA BANKASI A.Ş. TURİZM VE SANAYİ SEKTÖRÜNE YENİ KAYNAKLAR SAĞLIYOR   

TÜRKİYE KALKINMA BANKASI A.Ş. TURİZM VE SANAYİ SEKTÖRÜNE YENİ KAYNAKLAR SAĞLIYOR


        Türkiye Kalkınma Bankası'nın (TKB) Anonim Şirketlere sağladığı kredi imkanlarına ve tanıtımına ilişkin olarak, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte düzenlediği Kredi Bilgilendirme Toplantısı Türkiye Kalkınma Bankası Genel Müdür Yardımcısı Adnan YALÇINCI, Kredi Pazarlama Müdürü Ali Cemal ÜNEN, Kredi Pazarlama Müdürlüğü'nden Kıdemli Amir Ali SAKA'nın katılımlarıyla 19 Nisan 2007 Perşembe günü saat 14.30'da Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılacaktır.

       
Türkiye Kalkınma Bankası, imalat sanayi, eğitim turizm, sağlık ve enerji sektörlerindeki firmaların finansmanına gerek kendi kaynakları, gerekse yurtiçi ve yurt dışından sağlamış olduğu iç ve dış kredilerle destek olmaya devam etmektedir.

        Türkiye Kalkınma Bankası'nca, proje finansmanı ve durum tespit raporu sonuçlarına dayalı olarak, TKB ve Bütçe Kaynaklı TL, ülke sınırlı veya sınırsız yabancı para cinsinden krediler kullandırılmaktadır.

        Türkiye Kalkınma Bankası kaynaklı yatırım kredileri, 2 yıl ödemesiz 5 yıla kadar vadeli, işletme kredileri ise 1 yıl ödemesiz 3 yıla kadar vadeli olarak, halihazırda TL bazında değişken faiz oranıyla kullandırılmaktadır.

        Şirketlerin yurt içi ve yurt dışı yatırım harcamalarının finansmanında kullanabileceği Avrupa Yatırım, Avrupa Konseyi Kalkınma, İslam Kalkınma Yatırım, İspanya Kaynaklı Yatırım, Dünya Bankası Yenilenebilir Enerji ile Fransız Kalkınma Ajansı yatırım ve işletme kredileri için Anonim Şirketlerin sağlaması gereken koşullar şöyledir: 

         Avrupa Yatırım Bankası (AYB):

        Avrupa Yatırım Bankası'ndan sağlanan 25 Milyon Euro'luk kaynak; 500 kişiden az işçi çalıştıran, net aktif büyüklüğü en fazla 75 Milyon EURO olan imalat sanayi, turizm ve hizmetler(sağlık ve eğitim sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lere kullandırılacaktır. Firma projelerinin yatırım süresi en fazla 5 yıl olabilecektir. Kredi, toplam yatırım tutarının % 50'sini geçemeyecek, 250.000.-EURO ile 12,5 Milyon EURO arasında değişebilecektir. Firmalara AYB'den borçlanma maliyetine bağlı bir faiz seviyesi ve projeye uygun ve genellikle 7 yıl vade ile kullandırılmaktadır.

        Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası (AKKB):

        Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası'ndan sağlanan 50 Milyon Euro'luk kaynak; 500 kişiden az işçi çalıştıran, net aktif büyüklüğü en fazla 75 Milyon EURO olan imalat sanayi ve turizm sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lere yatırım ihtiyacının finansmanına yönelik olarak kullandırılacaktır. Kredi tutarı toplam yatırım tutarının % 50'sini geçemeyecek 250.000.-EURO ile 10 Milyon EURO arasında değişecektir. Firmalara AKKB'den borçlanma maliyetine bağlı bir faiz seviyesi ve projeye uygun ve genellikle 7 yıl vade ile kullandırılmaktadır.

        İslam Kalkınma Bankası (İKB):

       
Ülke sınırı olmaksızın sanayi ve hizmet(eğitim ve sağlık) yatırımlarında,  makine teçhizatın finansmanı amacıyla her proje bazında 35.000 İslam Dinarı - 3.5 Milyon İslam Dinarı aralığında sabit faizli ve maksimum 3 yıl ödemesiz toplam 10 yıla kadar vade ile kullandırılmaktadır. 

        Dünya Bankası (DB):

        Dünya Bankası'ndan sağlanan 50 Milyon USD'lık kaynak rüzgar, güneş, jeotermal, dalga, gel-git, biyogaz, hidrojen enerjisine dayalı üretim tesisleri ile kurulu gücü 100 MW ve altında olan kanal veya nehir tipi hidroelektrik üretim tesisleri ile rezervuar hacmi 100 milyon m3'ün veya rezervuar  alanı 15 kilometrekarenin altında olan hidroelektrik üretim tesislerinin mal, hizmet, inşaat giderleri ve bunlara ilişkin danışmanlık hizmetlerinin finansmanı amacıyla, 4 yıl ödemesiz 12 yıla kadar uzanan vade ve değişken faizli olarak  kullandırılmaktadır.

        Fransız Kalkınma Ajansı (FKA):

       
Fransız Kalkınma Ajansı'ndan sağlanan 20 Milyon EURO'luk kaynak; 2 Milyon EURO'luk üst limit ile yıllık cirosu 50 Milyon EURO'yu aşmayan, çalışan sayısı ise 200 kişiden az olan özellikle hedef bölge olarak seçilen Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kalkınmada Öncelikli Yörelerde bulunan KOBİ'lere yatırım ve işletme kredisi olarak kullandırılabilecektir. Firmalara  FKA'dan borçlanma maliyetine bağlı bir faiz seviyesi ve projeye uygun bir vade uygulanacaktır.

        İspanya Kaynaklı Kredi ICO

        250 ve daha az sayıda işçi çalıştıran KOBİ'lerin yatırımlarında İspanya'dan ithal edecekleri mal ve hizmet bedellerinin en az %85'inin finansmanında kullanabilecekleri bu kredi, maksimum 1.500.000.-EURO tutarında ve 5 yıl ödemesiz dönem olmak üzere maksimum 13 yıl vadeye kadar kullanılabilmektedir.

        Finansal Destek Kredisi


        Şirketlerin sabit yatırım harcamaları dışında, serbest kullanımına yönelik olarak kullandırılabilecek bir finansman imkanının sağlanmasıdır.

        Bankaca yapılacak inceleme sonucunda olumlu bulunan firmalar bu krediyi, yıllık brüt satışlarının %25 i tutarında; 250.000.-YTL ile 2 milyon YTL arası olmak üzere 6 ay ödemesiz dönem dahil 2 yıllık bir vadede kullanabilirler.

        Faiz Desteği


        Yapacakları yatırımları için Yatırım Teşvik Belgesi alan firmalara; "Yatırımlara Devlet Yardımları Hakkında" 08.12.2006 tarih 26370 sayılı Kanun uyarınca aşağıda belirtilen yatırımlar için bütçe kaynaklarından karşılanmak üzere faiz desteği öngörülebilir.

       a- Kalkınmada öncelikli yörelerdeki yapılacak yatırımlar,
       b- KOBİ'lerin yapacağı yatırımlar,        
       c- Ar-ge yatırımları,
       d- Çevre Yatırımları.

Faiz Desteği Oranları ve Tutarları;

        Kalkınmada Öncelikli Yörelerde yapılacak yatırımlar, KOBİ'lerin yapacağı yatırımlar, Ar-Ge ve çevre konularında yapılacak yatırımların gerçekleştirilmesi için kullanılacak en az 1 yıl vadeli yatırım kredileri ile ilgili olarak, ilk 4 yıl için uygulanmak kaydıyla,

        a- Ar-Ge konusunda yapılacak yatırımların gerçekleştirilmesi için Müsteşarlıkça uygun görülen yatırım dönemini müteakip azami bir yıllık sürede gerekli olan işletme malzemelerinin teminine yönelik olarak kullanılacak en az 6 ay ve en çok 12 ay vadeli işletme kredileri ile ilgili olarak,

        Her bir itfa planında belirtilen ödenecek faizin veya kar payının, Yeni Türk Lirası cinsi kredilerde 5 puanı, döviz kredilerinde 2 puanı bütçeden karşılanabilir.

        b- Yatırım kredisi için uygulanacak faiz desteği tutarı proje bazında;

        - Ar-ge yatırımları için 300 bin Yeni Türk Lirası,
        - KOBİ'lerin yapacağı yatırımlar için 200 bin Yeni Türk Lirası,
        - Kalkınmada öncelikli yörelerde yapılacak yatırımlar için 1 milyon Yeni Türk Lirasıdır.

        c- Ar-ge yatırımlarına yönelik işletme kredisi için uygulanacak faiz desteği tutarı ise 100 bin Yeni Türk Lirasıdır. « Valilik »



TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK DİL OKULU GÜMÜŞHANE'DE


| More

 Gönderen AdamGibi, Çarşamba, 18 Nisan 2007 14:02, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2004-2006 mkportal.it
 


MKPortal M1.1.1 ©2003-2006 mkportal.it
Bu safya 0.7979 saniyede 9 sorguyla oluşturuldu