Son mesaj - Gönderen: Recep Ergin - Salı, 01 Kasım 2011 23:40
Sitemizin yeni hali www.gumushane.gen.tr/v2 adresinde test edilmektedir. Lütfen belirli aralıklarla ziyaret ederek, yaşadığınız aksaklıkları ve önerilerinizi admin@gumushane.gen.tr adresinden veya buradaki formdan bize bildirin.
Köşe Yazıları Bölgesi

Köşe Yazıları->Yusuf SADIK->MEMUR ANLAYIŞI... [ Arama ]

MEMUR ANLAYIŞI...
Başlık MEMUR ANLAYIŞI...
Açıklama 13 Ağustos 2008 tarihli Demokrat Gümüşhane Gazetesindeki yazısı
Siteye Ekleyen Recep Ergin
        Geçmişte uzun süre çalışmış olup,  Göğsünü gere gere “ben memurum”  diyen nice kamu görevlileri vardır ki! Onların çoğu şuan aramızda yoklar. Hayatta olanları şükranla, ebediyete intikal edenleri de rahmetle anıyoruz. Bunlardan ilimiz hizmetinde bulunan birisi var ki, onun hatırasını yad etmeden geçmek tabii ki haksızlık olur. Bu değerli büyüğümüz hapishanemizin İnfaz Koruma Memurları Müdürlüğünü uzun bir süre yaptıktan sonra rahmetli olan Celal Abidir ki bununla ilgili hatıratımızı ilerleyen yazı dizelerimizde dile getirmeye çalışacağız. Memuriyet, devletin hizmetini yürütmekle görevli kılınan yurttaşlar olarak bilinir. Kimler ben memurum diyordu?  Tabii ki alt yapı hizmetlerini gören garibanlar. Üst görevliler genelde lider, yönetici ve idareci olarak tanımlanır ki.. Onlar hiçbir zaman memurum demezler, diyemezler.

        Gelelim anlayış meselesine. Yukarıda değindiğim gibi hapishanemizin yıllar önceki memur müdürü Rahmetli C. Aras Abiyi bizim kuşaktan olan herkes tanır. Bu rahmetli büyüğümüzün kırk yılı aşkın hizmeti süresince hiç ama hiç izin kullanmadığını zannederim çoğunuz bilemezsiniz. İşte ben yazıyorum sizde ister inanın ister inanmayın. Aksini de kanıtlayamayacağınıza göre kanımca buna da inanmak zorundasınız. Eski memur anlayışından kastımız işte budur. Gecesini gündüzüne katarak çalışmak. Yani devlet umuru sorumluluğu taşımak.

        Günümüzde ise yılbaşında takvimi eline geçiren memur yada görevliler önce tatil günlerini, sonra da yıllık izine ayrılacağı tarihi saptar ve günleri saymağa başlar. Hele yaz aylarında bürolara girdiğinizde sizi karşılayacak olan kişileri ya bulur yada bulamazsınız ama bulduğunuz tek bir şey vardır ki o da  Atatürk’ün fotoğrafının altında yazılı olan “Atam izindeyiz” yazısıdır ki o sürekli olarak orda durur. Sonra ne olur bakarsınız ki ilde bazı olaylar oluyor, asillerin olması gereken yerde vekiller koşuşturuyor. Tabii ki asillerin özelliğini taşıyan vekiller de yetkili kılındığı nispette çabalarını gösteriyorlar. Birilerinin tatile yada izine  çıkması kuşkusuz bizim değerlendirmemizin dışındadır. Böyle bir hadsizliğin içerisinde de bulunmayız. Ancak birinci derecede ki sorumluluk mevkiindeki görevlilerin sık sık ve uzun vadeli olarak il dışına çıkmalarındaki boşluğun nelere mal olduğunu yaşadığımız heyelan olayında gördük. Ve vatandaşların feryadında ise dile getirdiğini duyduk.

        Yeri gelmişken hemen hatırlatalım: Valimiz Sayın Enver Salihoğlu İlimizi teşrif ettiği günlerdeki beyanatı halen kulağımızdadır. Ne demişti Sayın Valimiz:

        “İş biter mesai biter” bu özlü söz içerikli tümcenin ifade ettiği anlamı sade vatandaş olarak bizler iyi kötü anladığımıza göre umarım kamu yada özel sektörde çalışan herkes de anlamıştır.

        Anlamakta güçlük çekiyorsak eğer, “madden kalkınmamıza olanak yoktur” derim.
Oyu Puanı: 12 - Ortalama:

Yorum Gönder Değerlendir Yazdır
Yorumlar

Bilgiler
Burda 2491 Köşe Yazısı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: TARİMİZDEKİ KAHRAMAN KADINLAR...
Enfazla Değerlendirilen: TEKNOLOJİ VE İNSAN

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 15 (0 Kayıtlı Üye 15 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler: 0


 


MKPortal M1.1.1 ©2003-2006 mkportal.it
Bu safya 0.81603 saniyede 15 sorguyla oluşturuldu