Son mesaj - Gönderen: Recep Ergin - Salı, 01 Kasım 2011 23:40
Sitemizin yeni hali www.gumushane.gen.tr/v2 adresinde test edilmektedir. Lütfen belirli aralıklarla ziyaret ederek, yaşadığınız aksaklıkları ve önerilerinizi admin@gumushane.gen.tr adresinden veya buradaki formdan bize bildirin.
Köşe Yazıları Bölgesi

Köşe Yazıları->Yusuf SADIK->25 YIL ÖNCE TERCAN [ Arama ]

25 YIL ÖNCE TERCAN
Başlık 25 YIL ÖNCE TERCAN
Açıklama 04 Şubat 2009 tarihli Demokrat Gümüşhane Gazetesindeki yazısı
Siteye Ekleyen Recep Ergin
    Geçmişimizi hatırlatan, geleceğe ışık tutan ve tarihimize not düşme noktasında en önemli belgelerin mülki idare amirlerince kaleme alınan yazılar olduğunu bilenlerdenim.

    İdareciler dergisinde sıkça yazıları çıkan meşhur valilerden Mehmet ALDAN'ın yazılarını okuyanlar bilirler; başlı başına birer edebi eser niteliğindedir. Keza adı efsane valiliğe çıkan rahmetli Recep Yazıcıoğlu'da öyledir. Bunları çoğaltmak mümkün. Yazımızın sonlarına doğru bir iki isimden daha söz edeceğim.

    Neden “25 yıl önce Tercan” konusuna gelince: bu bir kitap ismi. Yazarı da Valimiz Sayın Enver SALİHOĞLU.

    Sayın Salihoğlu, Tercan Kaymakamlığı döneminde, hizmet etmekten onur duyduğu ilçe hakkında ki yazılarını arşivinden derleyerek bir kitap haline getirdi.

    Mülkiye Müfettişi ve Vali olarak değerlendirdiği Kaymakamlık hizmetleri için Sayın Salihoğlu; “Birkaç sayfa olur düşüncesi ile başladığım yazı bir kitapçık boyutunda ortaya çıktı. Yayınlama fırsatı olmadı. Yirmibeş yıl sonra arşivimde bir örneğini bulduğum bu kitabı, o günlerin anılarını tazelemek için yayınlamayı uygun buldum. Elbette bu kitabın bilimsellik iddiası yoktur. Ama yol gösterici bir çalışma olduğuna inanıyorum” demektedir.

    Kuşkusuz tüm kitaplar insanın önünü aydınlatır ve yol göstericidir ama bu tip eserlerin özellikle yöneticiler için yol gösterici olduğunu bilmekte fayda var.

    Makamında yaptığım ziyaret sırasında edindiğim doksan altı sayfadan ibaret olan “25 Yıl Önce Tercan” adlı kitap akıcı bir üslupla ele alınmış olup insanın okudukça okuması geliyor. Bu işin bir bilgi ve birikim işi olduğunu da söylemeye gerek yok sanırım.

    Kitap bana eski Valilerden Rahmetli Kadir Demirel'in “İdarecinin El Kitabı” adlı yapıtını anımsattı. 1969 yılında yayımlanan bu eseri Gümüşhane'deki öğretmenlere dağıtma görevini ben üstlenmiştim.

    Ve bir İzmir gezisinde ziyaret ettiğim Gaziemir kaymakamı Sayın Kemal Karadağ'ında aynı uğraş içerisinde olduğunu gördüm. “Zaman Yönetimi”, “Kurum Kültürü ve Öğrenim Organizasyonlar Bağlamında Kurumsal Aidiyet Duygusu” adlı kitapları kaleme almış. Sayın Karadağ, Valimiz Enver Salihoğlu'nun dönem arkadaşı. O'da bir ekip çalışması ile bu işleri başarıyor. Yazı İşleri Müdürü Selim Sadık'ın kendisine yardımcı olduğundan sitayişle bahsediyor. Öyle anlaşılıyor ki bu kuşak mülkiyelileri de, diğer abileri gibi; bilgi ve birikimlerini asli görevleri mülki idare amirliğinin yanı sıra kitalara dökerek başta yöneticiler olmak üzere halkın hizmetine sunma erdemini birebir yaşıyorlar.

     Böyle yöneticilerimiz olduğu sürece geleceğe güvenle bakmamızda sakınca yok gibi gözüküyor. Tebrikler ve başarılar saygı değer mülki amirlerimiz.
Oyu Puanı: 22 - Ortalama:

Yorum Gönder Değerlendir Yazdır
Yorumlar

Bilgiler
Burda 2491 Köşe Yazısı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: TARİMİZDEKİ KAHRAMAN KADINLAR...
Enfazla Değerlendirilen: TEKNOLOJİ VE İNSAN

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 13 (0 Kayıtlı Üye 13 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler: 0


 


MKPortal M1.1.1 ©2003-2006 mkportal.it
Bu safya 1.35592 saniyede 15 sorguyla oluşturuldu