Son mesaj - Gönderen: Recep Ergin - Salı, 01 Kasım 2011 23:40
Sitemizin yeni hali www.gumushane.gen.tr/v2 adresinde test edilmektedir. Lütfen belirli aralıklarla ziyaret ederek, yaşadığınız aksaklıkları ve önerilerinizi admin@gumushane.gen.tr adresinden veya buradaki formdan bize bildirin.
Köşe Yazıları Bölgesi

Köşe Yazıları->Yusuf SADIK->İLKÖĞRETİM HAFTASI BAŞLADI, SORUN VAR MI? VAR!.. [ Arama ]

İLKÖĞRETİM HAFTASI BAŞLADI, SORUN VAR MI? VAR!..
Başlık İLKÖĞRETİM HAFTASI BAŞLADI, SORUN VAR MI? VAR!..
Açıklama 16 Eylül 2009 tarihli Demokrat Gümüşhane Gazetesindeki yazısı
Siteye Ekleyen Recep Ergin
    Yasa gereği her yıl eylül ayının üçüncü haftası İlköğretim Haftası olarak kutlanmaktadır.

    Hafta içi düzenlenen etkinliklerle ilköğretimin kamuoyuna mal edilmesi amaçlanıyor.  Amaç ilköğretim sayesinde okumazlık-yazmazlık canavarının yok edilmesi ise, o zaman 7 Eylül Dünya Okur-Yazarlık günü neden ıskalandı.

    1928 yılında başlatılan okuma yazma seferberliği ile yüzde on olan bu oran bugün yüzde doksanlara kadar yükseltilmişse bu seferberlikte ilköğretim kadar, yaygın eğitim yoluyla sürdürülen  okuma yazma seferberliklerinde önemli katkıları olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Bu bakımdan İlköğretim haftası kadar Dünya Okur-Yazarlık gününün de kutlanması gerekirdi. Umarım bu ayrıntı gelecek yıllarda göz önünde bulundurulur. Aksi taktirde yaptığımız etkinlikler bir bakıma, Büyük Atatürk’ün “bir milletin % 10 ’ u okuma- yazma bilir % 90’ı bilmezse bu ayıptır. Bundan insan olanın utanması lazımdır”  diye takip eden özlü sözlerine ters düşebilir.

    İlk öğretimin önemini yeterince kavrayabildik mi ? Bir örnekle açıklamaya çalışalım.

    Sorun varmı? Var dedik. Türkiye genelinde 200 bin öğretmen atanma beklerken ancak 15 bin aday bu işten nasiplenebildi.

    İlimize gelince : Aysın Rafet Ataç ilköğretim okulunun büyük hizmet binası devre dışı kalınca 800 ü aşkın öğrencimizin en az 2 yıl okul sorunu yaşayacakları  biline biline boşaltılan Fen Lisesi binasının Turizm Meslek Lisesine tahsis edilmesi keyfilikten başka bir şey olamaz. Milli Eğitim Müdürümüz  Sn. Ferda YILDIRIM beni bağışlasınlar, milli eğitim teşkilatına yerleşke için şuan dizayn edilen binanın 1 -2 yıl sonra bu konuma getirilmesi daha uygun olmaz mıydı?

    Eğitime önemli destek veren Valimiz Sn. Enver SALİHOĞLU ‘na (Bağışlanmak kaydıyla) şu soruyu sorabilir miyim.16 m2 alanlı bir derslikte 22 öğrenci barınabilir mi? Öğrenci başına  düşen oksijen miktarı yeterli olabilir mi? Bir kümes yaparken olmazsa olmaz olarak bilinen CED raporu istenirken öğrenci sağlığı açısından (alan-mevcut-öğrenci) ikilisi neden gündeme taşınmaz.

    Öte yandan ikili öğretime son verilen ülkemizde ilimizdeki bu geri gidişe kim dur diyecek. Üstelik okulun ana sınıfı fen lisesinde eğitim görecek. Bu minikler aynı tuvaleti büyüklerle paylaşacak. Bu durum  pedegojik durumlara tamamen terstir, olası problemler yaratabilir. Yerinde yaptığım gözlemlerde edindiğim bilgiler velilerin öğretmenlerin ve öğrencilerin çok tedirgin edildiği noktasındadır. Fen lisesinin en az bir katının Aysın Rafet Ataç okuluna tahsis edilmesi sorunu şimdilik en aza indirebilir. Sorun varsa, çözümüde vardır. Bundan kuşku duymuyoruz.

     2009-2010 eğitim-öğretim yılının ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, ayrıca Ramazan Bayramınızı da yürekten kutluyorum. 
Oyu Puanı: 24 - Ortalama: 3.67

Yorum Gönder Değerlendir Yazdır
Yorumlar

Bilgiler
Burda 2491 Köşe Yazısı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: TARİMİZDEKİ KAHRAMAN KADINLAR...
Enfazla Değerlendirilen: TEKNOLOJİ VE İNSAN

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 17 (0 Kayıtlı Üye 17 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler: 0


 


MKPortal M1.1.1 ©2003-2006 mkportal.it
Bu safya 0.81055 saniyede 15 sorguyla oluşturuldu