Son mesaj - Gönderen: Recep Ergin - Salı, 01 Kasım 2011 23:40
Sitemizin yeni hali www.gumushane.gen.tr/v2 adresinde test edilmektedir. Lütfen belirli aralıklarla ziyaret ederek, yaşadığınız aksaklıkları ve önerilerinizi admin@gumushane.gen.tr adresinden veya buradaki formdan bize bildirin.
Köşe Yazıları Bölgesi

Köşe Yazıları->Yusuf SADIK->ZİGANA KIŞ ŞENLİKLERİ VE BAZI HATIRLATMALAR [ Arama ]

ZİGANA KIŞ ŞENLİKLERİ VE BAZI HATIRLATMALAR
Başlık ZİGANA KIŞ ŞENLİKLERİ VE BAZI HATIRLATMALAR
Açıklama 31 Ocak 2007 tarihli Demokrat Gümüşhane Gazetesindeki yazısı
Siteye Ekleyen AdamGibi
        Geçtiğimiz 27-28 Ocak 2007 günlerinde Zigana Dağı Kış Şenlikleri yapıldı. Ve bu şenlikleri birebir yaşayanlardanım.
        İlki 1968 yılında Gümüşkayak Festivali  adı altında yapılan şenlikler 39 yıl aradan sonra ikincisinin yapılmış olması geç kalınmış olsa da sevindirici olarak değerlendirilmiştir.  70’li yılların başında dönemin Valisi sayın Sebahattin ÇAKMAKOĞLU  ve Beden Terbiyesi fahri bölge müdürü olarak bu satırların yazarı tarafından ortaya konan Zigana Dağı Kış Sporları projesinin ilk aşaması olarak kullanılmakta olan şimdiki otel kayakevi olarak inşa ettirilmişti. Geçen zaman içerisinde mevcut bina ekleme ve onarımlarla ihtiyaca cevap verecek bir mekana dönüştürülmek istenmişse de konaklayanların ifadesine göre ihtiyaca cevap verme durumundan şimdilik uzak gözüküyor. Yeni barınma mekanlarının oluşturulmasına duyulan ihtiyaç açık bir gerçek.
        Buna bağlı olarak barınmanın sorun olmaktan çıkarılmasının yanı sıra aşağıda değineceğim doruklarda konunun irdelenerek gelecekte daha büyük başarılara ulaşmanın mümkün olabileceğini düşünüyorum. Yapılan etkinlikler noksanı ve fazlası ile kuşkusuz bir emeğin, yorulmanın ve de heyecanın ürünü. Katkı sağlayan herkesi kutlamak gerek.
        Ve hatırda tutulması gerekenler:
        Şenliğe katılanların çoğunluğunu kamu görevlileri ve bazı gençler oluştururken halktan, esnaftan ve dışarıdan ortalıkta pek fazla insanların olmadığı dikkat çekici bulundu. Bu katılımın sağlanıp sağlanmaması konusunda bir araştırma mutlaka yapılmalıdır. Duyuruların birinci şenlik yerine ikinci şenlik şeklinde yapılması daha uygun olurdu.
        2100 metredeki  rakım sebebi ile hava şartlarının değme profesyonelleri bile saf dışı bırakabileceğine karşılık yukarıda değindiğimiz barınma tedbirlerinin alınması daima düşünülmelidir. Bunun için mevcut kar evlerine ilaveten sahra çadırları yada prefabrik anlamda tek katlı binalar kafe şeklinde hizmete sokulamaz mı? Programda protokol konuşmaları vardı. Uygulamada göremedik. 1100 km yol kat ederek gelen vekilimiz sayın Temel YILMAZ 3 dakika konuşsa gök mü çatlardı?
        Katılımcılara yada davetlilere yapılan yemek servisi uygarlık adına güzel düşünülmüş. bu servisin sınırlı tutulup kumanya şeklimdeki uygulama ile gönül alma ve çok sayıda kişiye ulaşma adına daha pratik ve kolay olmaz mıydı?
        İkinci günkü etkinliklerde yer alan yarışmaların yapılamamış olması tabiiki hava muhalefeti ve aşırı fırtına.
        Buraya bir nokta koyarak alternatif bir tesisin bu aşamada işe yarayabileceğini savunup bir gerçeği gözler önüne sermek istiyorum. Bir dostun (G. Akçay) yazmamı tavsiye ettiği ve benimde önemsediğim gerçeğe gelince;  Alternatif Kış Sporları Merkezinden söz etmek istiyorum. Kuşkusuz  bu merkez proje aşamasındaki ilimiz  (SÜLEYMANİYE MAHALLESİ KIŞ SPORLARI MERKEZİ)dir. Bu alternatif merkez  Zigana’nın destekçisi ama bir başka il için alternatif merkez olarak algılanmalıdır.  Önümüzdeki 2011 yılında Dünya Üniversiteler arası Kış Olimpiyatlarının Erzurum’da yapılması kesinlik kazanmış durumda. Çevre yetersizliği ya da hava koşulları sebebi ile bu olimpiyatlardaki yapılması gereken yarışların bir bölümü mutlaka çevrede ki (Sarıkamış, Ağrı, Bingöl) merkezlere kaydırılacaktır. Bu merkezlerden birisi neden SÜLEYMANİYE KIŞ SPORLARI MERKEZİ olmasın. İşte alternatif kış sporları merkezinden kastımızda budur. Henüz 2007 yılındayız. 2011 yılına 4 yıl daha var. Zaman su gibi akıp gidiyor. Elimizi çabuk tutup biran evvel Süleymaniye Kış Sporları Merkezini hayata geçirilmeliyiz diyorum. Doğa tutkulu Valimiz sayın Enver SALİHOĞLU’nun bu şenlikle ilgili ilk uygulamadaki başarısı ve katkısını bu hizmet içinde göstereceğinden kuşku duymuyorum. Bunun için sivil, resmi herkesin bu önemli hizmete katkı sağlamasını bir yurttaşlık görevi olarak salık veriyor  ve de  diliyorum. Her şeye rağmen şenlikte güzellik vardı. Dostluk vardı. Coşku vardı. Geleceğe umutla bakış vardı. Birlik beraberlik vardı. En azın dan ben FALANCAYIM şeklinde ne bir sapık söylem ne de saçma bir pankart vardı. Bu da bizim en büyük gurur kaynağımızdı.
Oyu Puanı: 27 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir Yazdır
Yorumlar

Bilgiler
Burda 2491 Köşe Yazısı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: TARİMİZDEKİ KAHRAMAN KADINLAR...
Enfazla Değerlendirilen: TEKNOLOJİ VE İNSAN

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 17 (0 Kayıtlı Üye 17 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler: 0


 


MKPortal M1.1.1 ©2003-2006 mkportal.it
Bu safya 1.28414 saniyede 15 sorguyla oluşturuldu