Canlı, adaylığını açıkladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane Milletvekili Mustafa Canlı, düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Görev süresince yapmış olduğu çalışmalardan koalisyon sürecine kadar birçok konuda açıklamalarda bulunan Canlı, 1 Kasım’da yapılacak seçim için de aday olduğunu açıkladı.

Canlı, adaylığını açıkladı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane Milletvekili Mustafa Canlı, düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Görev süresince yapmış olduğu çalışmalardan koalisyon sürecine kadar birçok konuda açıklamalarda bulunan Canlı, 1 Kasım’da yapılacak seçim için de aday olduğunu açıkladı.

“KISA DÖNEM İÇERİSİNDE ÖNEMLİ İŞLER YAPTIK”

7 Haziran Milletvekilliği seçimlerinin ardından 2,5 aylık süre içerisinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Canlı, “7 Haziran Milletvekili seçimlerinden sonra parlamentoda milletimizi temsil etmeye hak kazanmıştım. Seçim öncesinde söylediğim gibi seçim sonrasında da milletimize hizmet götürürken hizmet anlayışımızı üst noktada tutarken hizmet anlayışında bireyler arasında ayrım yapmamaya, toplumun sorunlarını çözme noktasında maksimum düzeyde gayret göstermek prensibimiz oldu. Bu zaman dilimi içerisinde Gümüşhane’mizin her yerini karış karış dolaştık. Bu süre içerisinde zamanımızın çoğunu Gümüşhane’de geçirdik. Parlamento 23 Haziran’da açılmıştı. Yemin töreninden sonra kapandı. Meclis Başkanını seçtik. Lübnan’a silahlı kuvvetlerin görevle ilgili bir tezkeresi vardı, onun oylamasını yaptık. RTÜK üyelerini seçtik. Son zamanlarda artan terör olaylarından dolayı tabiî ki üzgünüz. Şehitlerimize rahmet diliyoruz. Terörden dolayı CHP’nin vermiş olduğu önerge doğrultusunda parlamentoda komisyon kurulup kurulmaması konusundaki görüşmelere katıldık. Başkanlık divanı üyelerinin seçimi söz konusu oldu. Dolayısıyla böyle kısa bir görev süremiz oldu” dedi.

“ŞEHRİMİZİN TEMEL SORUNLARIYLA İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ OLDU”

Bu süre içerisinde köyleri, şehirleri gezerken de erken seçim anlayışıyla değil, ‘oy aldınız artık gelmiyorsunuz’ mantalitesini tersyüz etmek açısından ziyaretlerini yaptığını belirten Canlı, “Parlamentodaki görev süremizde hem temsil görevimizi yaparken hem de ilimizin, ülkemizin temel sorunları ile ilgili Genel Müdürlüklerle, Bakanlıklarla kamudan da gelmenin vermiş olduğu tecrübeyle beraber hangi işin nerede konuşulacağını az çok bildiğimizden dolayı, bu kıssa süre içerisinde şehrimizin temel sorunları ile ilgili çalışmalar ürettik. Bazı köylerde telefonların olmadığını tespit ettik. Onunla ilgili ilk soru önergesini verdim. Parlamentoda bulunduğumuz süre içerisinde hükümetin kurulamamsından çok fazla kanun önergesi vermenin bir anlamı da yok. Çünkü verdiğiniz önergenin muhatabı yok. Hükümetin oluşmaması komisyonların oluşmamasına neden oluyor” diye konuştu.

“MİLLETVEKİLİ OLARAK SEÇİME GİRECEĞİM”

Hükümet kurma çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulunan Canlı, “Genel Başkanımızla yaptığımız görüşmelerde ve parti içinde arkadaşlarla yaptığımız istişarelerde erken seçimin olmayacağı yönünde bir kanaatimiz vardı. Gelinen noktada Cumhurbaşkanının Anayasanın kendisine vermiş olduğu yetkiyi kullanarak 45 günlük süre içerisinde hükümetin kurulamamasından sonra erken seçim kararı verdi. 1 Kasım’da halkımız tekrar bir erken seçimle karşı karşıya. Toplumun hükümet kurulması yönünde bir beklentisi vardı. Ama bu beklenti gerçekleşmedi. Bu konuyla ilgili ulusal televizyonda konuştum. Orada da hükümetin neden kurulamadığını izah etmeye çalıştım. Gelişen süreç, oluşan olaylar sonucu AK Parti’nin erken seçim mantığının oluşması neticesinde erken seçime gidiyoruz. Seçim dünyanın sonu değil. Milletvekili olarak seçime gireceğiz. Teşkilatlarımız genel merkezimiz uygun görürse yolumuza devam etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“AK PARTİ’NİN EN İYİ YAPTIĞI İŞ ‘ALGI’”

Türkiye de AK Parti’nin en iyi yaptığı işin algı olduğunu iddia eden Canlı, “Eylem yapıyor ve kendi tabanında eylemin yansıması için bir propaganda uyguluyor. Ardından vatandaş bize niye hükümet kurmadınız diye bize soruyor. Toplumda ülkeyi MHP’nin erken seçime götürdüğü yönünde bir algı var. Genel Başkanımıza dedim ki ;’Hükümet kurmaktan kaçan siyasi parti topluma kendisini anlatamaz’. Sayın Genel Başkanım da bunu teyit etti. Dolayısıyla hükümet kurmaktan kaçan taraf olmadık” dedi.

“HDP İLE KOALİSYON KURSAYDIK TUĞRUL TÜRKEŞ GİBİ REZİL OLURDUK”

Canlı, “MHP, CHP’yle çoğunluğu sağlayabilseydi hükümet kurabilirdi. Ama MHP, CHP ve HDP’nin bir araya gelmesi ve hükümet kurma şansı sıfır. HDP’nin bizi dışarıdan desteklediğini farz edin. HDP’nin kuracağımız koalisyon hükümeti içerisinde olduğunu düşünürsek PKK’nın üzerine gittiğimizde bize ‘buyurun vurun’ mu diyecek. HDP buna engel olduğu zaman ortaya büyük sıkıntılar çıkacak ve rezil bir durum ortaya çıkacak, tıpkı Tuğrul Türkeş’in rezil olduğu gibi” diye konuştu.

“HARŞİT DERE ISLAHI PROJESİNDE EKSİKLER VAR”

Gümüşhane’de yapımı devam eden Harşit dere ıslahı projesiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Canlı, dere ıslahı çalışmasında eksiklerin olduğunu savunarak şöyle konuştu: “Bağlarbaşı’nda yapılan dere ıslahının biraz daha yükseltilerek yol seviyesine çıkarılması ve orada müthiş bir alan kazandırılması gerektiğini söylemiştim. Sarı köprüden başlayıp Sema Doğan parkına kadar oradaki yolun kodunun olması ve orada müthiş bir alan kazandırılması konusunda ilgililerin hepsine söyledim. Ama çok dikkate alınmadı.”

“HASTA SEVKLERİNİN ÇOK OLMASINDAN DOLAYI MECLİSE SORU ÖNERGESİ VERDİM”

Gümüşhane Devlet Hastanesi’nden dışarıya çok sayıda hasta sevkinin olmasını da eleştiren Canlı, “Gümüşhane’den dışarıya çok sayıda hasta sevk ediliyor. Bunun sebebi doktorsuzluk mu, alt yapı mı, yeteri kadar risk alamaması mı üzerine bir analiz yaptım ve gördüm ki en büyük sorunlardan birisi yeteri kadar uzman doktorun bulunmaması. Doktor süresi dolunca hemen çıkıp gidiyor. Dolayısıyla bu sorunun çözülmesi gerekiyor. Doktorların burada tutulabilmesi hükümetlerin atacağı adıma bağlı. Bununla ilgili bir soru önergesi verdim. Ama bu süreçte işe yarar mı bilmiyorum. En azından kamuoyunun bu meseleye vakıf olması için bunu gündeme getirdik” ifadelerini kullandı.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2015, 00:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER