Darbe diyemedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe girişimini ‘darbevari kalkışma eylemi-operasyon’ olarak gördüklerini söyledi.

Darbe diyemedi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe girişimini ‘darbevari kalkışma eylemi-operasyon’ olarak gördüklerini söyledi.

Yaptığı açıklamada hem darbeye hem diktaya kesinlikle karşı olduklarını kaydeden Ağaç, “Darbevari kalkışma eylemi olarak gördüğümüz bu anti demokratik girişime sonuna kadar karşıyız ve bu karşı duruşumuzu gerek Meclis'te, gerek kamuoyunda ve gerekse de yerel alanda açık ve net bir şekilde ortaya koyduk” dedi.

Darbe girişiminin ardından halkı meydanlara çağırmaya ve insanların samimi ve vatanperver yaklaşımının siyasi rant konusu yapılmasına da karşı olduklarını ifade eden Ağaç, “Bu siyasi rant hesabını gördük ve bu şova alet olmamaya karar verdik. Nitekim tüm meydanlarda Erdoğan ve AK Parti'nin açık propagandasının yapıldığını gördük, görüyoruz. Gümüşhane'de de benzer uygulama sahneye koyuldu. Dombra müzikleri, Erdoğan'ın şiirleri, sözleri, şarkıları, posterleri her şeyi ile siyasi şova dönüştü. Hiç kimse olayı sulandırmasın, olayı çarptırmasın biz CHP olarak; darbeye de diktaya da karşıyız ve kanımızın son damlasına kadar karşı duracağız. Bu konuda gayet netiz ve rahatız. Genel Başkanımız, Genel Merkezimiz, milletvekillerimiz ve İl örgütümüz tereddütsüz darbe karşıtı ve demokrasi yanlısı duruşumuzu ortaya koymuştur” diye konuştu.

Darbe girişimiyle ilgili “Bu darbe girişimi TSK’nın emir komuta zinciri içerisinde bir darbesi değil, darbe görünümü verilen, planlayanların dışında uygulayanların bile çoğunun haberi olamadığı; maksadı, sınırı, etkisi ve hedefi planlanmış bir operasyondur” iddiasında bulunan Ağaç, “Bu saldırıyı TSK’nın ezici büyük çoğunluğunun ve Silahlı Kuvvetler Emir–Komuta zincirinin kesin ve kararlı duruşu, devletin ve cumhuriyetin temel kurumları ve kurumsal kimliği ve tüm siyasi partilerimizin kararlı duruşu önlemiştir. Ancak şunu da peşinen belirtelim ki; hiç kimse darbeyi, darbe girişimini veya bu darbevari silahlı kalkışmayı bahane ederek; cumhuriyetimiz ve demokrasimizin kazanımlarını yok edemez, Parlamenter Rejimi ve anayasayı askıya alamaz, Demokratik ve laik sosyal hukuk devlet yapımızı Cumhuriyet Halk Partisinin en son partilisi yok edilene kadar değiştiremez” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2016, 08:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER