Dershanelerin Kapatılması

Başbakan Erdoğan’ın 2013-2014 eğitim öğretim yılında özel dershanelerin kapatılacağını ifade etmesinin ardından gözler Gümüşhane’ye çevrildi.

Dershanelerin Kapatılması
Başbakan Erdoğan’ın 2013-2014 eğitim öğretim yılında özel dershanelerin kapatılacağını ifade etmesinin ardından gözler Gümüşhane’ye çevrildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgilere göre kent merkezinde 2, Kelkit ilçesinde de 1 olmak üzere toplam 3 dershanenin bulunduğu Gümüşhane’de bu dershanelerde 46 öğretmen görev yapıyor.

Gümüşhane’de ki bazı dershane yöneticileri, dershanelerin çok güzel hizmetler verdiğini ve hayatın bir gerçeği olduğu belirterek, Başbakan Erdoğan’ın açıklamasında bahsettiği konuların çok yönlü değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Uygulanması herkesi memnun edecek daha elastiki bir karar alınabileceğinin altını çizen dershane yöneticileri, ticaret ve girişimciliğin bir anayasal hak olduğunu, bunun engellenmesinin ancak kanunla yapılabileceği belirterek, konunun yasalaşmasının ardından Anayasa Mahkemesine müracaat edilebileceğinin altını çizdi.

Başbakan Erdoğan’ın “Dershanelere destek verelim, okula dönsünler” sözlerini de değerlendiren yöneticiler, Gümüşhane şartlarında bunun imkansız olduğunu ifade ettiler. Okullaşmaya geçişin biranda olacak bir iş olmadığını dile getiren yöneticiler, “Gümüşhane’de dershaneler okula dönebilir mi? Gümüşhane’de bu çok zor. Mevcut dershaneleri okula döndürmek çok zor. Bahçe yok, spor salonu yok. Bu olsa bile bu devletin arsa gibi yardımı olmalı ki olsun. Milyonlarca TL lazım ki öyle bir okul yapılsın. Dershaneler bu konuya girmeye kalksa 10 yılda bir okul yapar. Devlet mevcut okulları kiraya verir yada uzun vadede satmak isterse talip olabiliriz.” değerlendirmesinde bulundu.
Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2012, 14:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER