FEM dershanesine 'vergi kaçakçılığı' araması

Gümüşhane’de geçtiğimiz günlerde paralel yapıya yönelik yapılan özel okul ve dernek aramalarının ardından bugün de aynı yapıya ait dershanede ‘vergi kaçakçılığı’ iddiasıyla arama yapıldı, belgelere el konuldu.

FEM dershanesine 'vergi kaçakçılığı' araması
Gümüşhane’de geçtiğimiz günlerde paralel yapıya yönelik yapılan özel okul ve dernek aramalarının ardından bugün de aynı yapıya ait dershanede ‘vergi kaçakçılığı’ iddiasıyla arama yapıldı, belgelere el konuldu.

Atatürk Caddesinde bulunan FEM Dershanesi Gümüşhane Şubesinin 4 katlı binasında Gümüşhane Sulh Ceza Hakimliğinin kararı ile Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından adli arama yapıldı.

Dershanede vergi kaçakçılığı yapıldığına yönelik iddiaları araştırmak amacıyla yapılan arama saat 13.00’da başladı ve 19.57’de sona erdi. Arama sırasında dershanenin muhasebe kayıtlarına ilişkin kayıtların bulunduğu belgelere el konuldu ve muhasebe kayıtlarının tutulduğu bilgisayar disklerinin kopyası alınarak, çuvallar içerisinde araçlarla Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Arama sırasında binaya giriş-çıkışa müsaade edilmezken, şirket yetkilileri ve şirket avukatı da aramalarda hazır bulundu.

SON 2 HAFTADA 2 OPERASYON

Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz hafta içinde Gümüşhane’de faaliyet gösteren özel eğitim kurumlarının denetimine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında alınan Valilik oluruna istinaden Gümüşhane Belediyesi, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Defterdarlık, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla Gümüşhane Özel Eğitim A.Ş’ye bağlı Bağlarbaşı Mahallesinde bulunan Özel Gümüşhane Bahar İlkokulu ve Ortaokulunda da denetimler yapmış, denetimler sırasında bu okullarda Belediye’ye bildirilen inşaat planlarına aykırı davranıldığı, son tüketim tarihi geçmiş gıda maddelerinin bulunduğu ve okulun yangın tehdidine karşı aldığı önlemlerinin yetersiz ve mevzuata uygun olmadığı tespit edilmişti.

Yine kamu kaynaklarının usulsüz olarak paralel yapıya aktarıldığına yönelik iddialar kapsamında KOM ekipleri Gümüşhane Yakamoz derneğinde de iki hafta önce derneğin 2011 ve 2012 yıllarında yürüttüğü Çocuk Bakıcılığı Kursu isimli Sosyal Destek Programı (SODES) Projesi için kullanılmak üzere kamu kaynaklarından kendisine aktarılan paranın kullanımında usulsüzlük yapıldığı, kamu kurumları aleyhine ve sivil toplum kuruluşlarını aracı olarak kullanarak nitelikli dolandırıcılık suçu işledikleri iddiaları ile adli arama yapılmıştı.
Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2015, 23:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER