Gümüşhane’de 22 okula Beyaz Bayrak

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmeleri amacıyla Gümüşhane’de ‘Beyaz Bayrak’ başvurusu yapıp sertifika almaya hak kazanan 22 okul için Beyaz Bayrak ve Sertifika töreni düzenlendi.

Gümüşhane’de 22 okula Beyaz Bayrak

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmeleri amacıyla Gümüşhane’de ‘Beyaz Bayrak’ başvurusu yapıp sertifika almaya hak kazanan 22 okul için Beyaz Bayrak ve Sertifika töreni düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Ali Arıkan, İl Sağlık Müdürü Dr. Engin Pehlivan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, Torul İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Zengin, Şube Müdürü Adem Doğan, okul müdürleri ve beyaz bayrak almaya hak kazanan okulların yöneticileri katıldı.

Törende konuşan Vali Yardımcısı Ali Arıkan, “Okullarımız temiz, düzenli ve tertipli. Temizlik fiziksel ortamlardan kaynaklandığı gibi kişisel alışkanlıklardan ve eğitimden de geçiyor. Çocuklarımızı ne kadar bu konuda eğitebilirsek kişisel ve çevre bakımları konusunda sağlıklı bir yaşama kavuşacaktır. Beyaz Bayrak projesinde yapılan çalışmaları takdirle karşılıyorum. İl Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzü, projeye katılan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Belgeyi almayı hak kazanan okullarımız ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“Beyaz Bayrak Önemlidir”

İl Sağlık Müdürü Dr. Engin Pehlivan ise geleceğin teminatı olan çocukların sağlıklarını korumak ve geliştirmek, yaşam kalitelerini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla her iki bakanlık arasında ‘Beyaz Bayrak’ işbirliği protokolü imzalandığını hatırlatarak, “Bu protokolün amacı Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı eğitim gören öğrencilerimizin temizlikte hijyen konusunda bilgilendirmek bilinçlendirmek, teşvik etmek toplum ve sağlığını korumak, kaliteli yaşam seviyesini aynı zamanda temizlik ve hijyen konusunda eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek amaçlanmıştır. Beyaz bayrak önemlidir, çünkü bulaşıcı hastalıklarımızın bir çoğu bildiğimiz gibi kişisel, çevresel hijyen ve temizliğinin azlığından oluşmaktadır. Beyaz Bayrak önemlidir, eğitim kalitesinin bir göstergesidir. Dinimizin buyurduğu gibi imanın yarısı temizliktir denilmektedir. Beyaz bayrak önemlidir Mustafa Kemal Atatürk'ün belirttiği gibi sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Bu vesile ile çalışmada görev alan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Belgeyi alanları ve hak edenleri tebrik ediyorum” diye konuştu.

“Okullarımızın Tamamını Sağlıklı Okul Ortamına Kavuşturmuş Olacağız”

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun da Beyaz Bayrak konusunun eğitim camiası için son derece anlamlı olduğuna değinerek, şunları söyledi: “Sağlıklı nesil sağlık gelecek diyoruz. Sağlık nesil sağlıklı gelecek nasıl oluşacak sağlıklı bir ortamda oluşacak. Beyaz Bayrak toplum içerisinde Beyaz Bayrak çekmek tabiri var kime beyaz bayrak çekilir teslim olma anlamında beyaz bayrak çekilir. Bizim okullarımızda mikroplara beyaz bayrak çekmiş durumdalar bu belgeyi almayı hak kazananların okulda artık hijyenik bir ortam sağlandığını sağlıksız koşulların artık teslim olduğunun bir göstergesidir.”

“Türkiye Genelinde İlk 10 İçerisindeyiz”

Beyaz bayrak alan okulların sayısının hızla arttığını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür eden Olgun, “İl Sağlık Müdürlüğünün bu konuda hassasiyeti, gayreti bizlere de bir sinerji oluşturuyor. Milli Eğitim camiası içerisinde arkadaşlarımızın alanda sağlıklı mekânlar oluşturma adına çabaları takdire şayandır. Sayımızı hızla artırıyoruz. Türkiye genelinde ilk 10 içerisindeyiz. İnşallah daha da yukarlara taşıyacağız. Okullarımızın tamamını bu anlamda sağlıklı okul ortamına kavuşturacağız” ifadelerini kullandı.

Törende daha sonra 22 okul yöneticisine Beyaz Bayrak ve sertifikaları Vali Yardımcısı Ali Arıkan, İl Sağlık Müdürü Dr. Engin Pehlivan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun ve Torul İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Zengin tarafından verildi.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2018, 17:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER