'İyilik Bulaşıcıdır'

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gümüşhane Gençlik Merkezi üyeleri iyilik yapmanın hiç de sanıldığı kadar zor olmadığını göstermeye çalışıyor.

'İyilik Bulaşıcıdır'

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gümüşhane Gençlik Merkezi üyeleri iyilik yapmanın hiç de sanıldığı kadar zor olmadığını göstermeye çalışıyor.

Gençlerin İyilik Ağacı projesi kapsamında, bir güler yüz, bir tebessüm ve ihtiyacı olanın yanında olunduğunu hissettirmek amacıyla çıkılan yolda; Camilerin temizlendiği, fidan dikimlerinin gerçekleştirildiği, çevre temizliklerinin yapıldığı etkinliklerin yanı sıra bizzat insana dokunan yardım faaliyetleri ile insan olmanın gereği yerine getiriliyor.

Bu amaçla; Gümüşhane Salı Pazarında alış veriş yapan ve taşımakta zorluk çekenlerin yardımına koşan Geçlik Merkezi üyeleri son olarak Gümüşhane’nin Mescitli Köyünde yaşayan ve geçimini tarım yaparak sağlayan 85 yaşındaki Gülümser Dabağ’ın derdine derman oldu.

Yaşlılığı nedeniyle bahçesine su gelmesini, sağlayacak olan kanalı açmakta zorluk çeken Dabağ için Gümüşhane Gençlik Merkezi üyeleri seferber oldu. Ellerinde kazma kürek yaşlı teyzenin derdine derman olmak isteyen gençler, el ele vererek bir iyiliği daha paylaşmanın mutluluğunu yaşadı. Yüzlere yansıyan gülümseme ise her türlü yorgunluğun unutulmasını sağladı.

Yapılan etkinlik ile ilgili Gümüşkoza’ya bilgiler veren Gümüşhane Gençlik Merkezi Müdürü Beytullah Cebel, yardıma muhtaç insanların derdine derman olmaya çalıştıklarını ifade ederek, “Bu sayede iyiliğin bir meziyet değil bir mecburiyet olduğu noktasında bilinç oluşturmaya çalışıyoruz. Derdi olan ile dertlenip, elimizden geldiği oranda dertlerine derman olmaya gayret ediyoruz” dedi.

Bu güne kadar çeşitli etkinliklere imza attıklarını kaydeden Cebel, “Son olarak Mescitli Köyümüzde yaşayan Gülümser Dabağ teyzemizin derdine koştuk. Köyünde yalnız yaşayan ve 85 yaşında olan yaşlı teyzemiz geçimini tarım ile sağlamakta. Ancak yaşlı olduğu ve yalnız yaşadığı için tarım arazisinin suyolunu açamamıştı. Bu kapsamda gönüllü gençlerimiz ve gençlik liderlerimiz el birliği ile yaşlı teyzemize yardımcı olup tarım ürünlerinin suyolunu açtık. Yaşlı teyzemizin bizleri gördüğünde yüzünde oluşan tebessüm her türlü şeyin üzerindeydi. Şuna inanıyoruz ki, Gençler büyüklerin hayır duasını aldıkça daha diri ve daha dinç olacaktır. İyilik bulaşıcıdır. Hele bir başlamaya görsün” diye konuştu.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER