Kurtuluş mesajları

Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101.yıldönümü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Kurtuluş mesajları

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

"Türk Milleti, vatan bildiği toprak üzerinde tarih boyunca bir bayrak altında, özgür olarak kalabilmesini şehitlerine borçludur. Memleketin en buhranlı ve müşkül anlarında, vatanımızı düşman istilasından, zulümden, felaketlerden korumak azmi ile yüzyıllar boyunca üç kıtada amansız mücadelelere girerek şehit olmuş ecdadımızın evlatları, Cumhuriyet Türkiye’sinin ona hayat veren şerefli mazisini oluşturmuştur.

Tüm yurtta olduğu gibi, şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biri de, günümüzden 101 yıl önce Gümüşhane’de yazılmıştır. Ülkemizde yaşanan olumsuzluklara rağmen, Gümüşhane’nin kahraman evlatları, sahip oldukları manevi güç ve bağımsızlığa olan inançla büyük bir yiğitlik göstererek düşmanı topraklarımızdan çıkarmıştır. 

Saygın ve bağımsız bir millet olmanın gururunu hepimize yaşatan şehit ve gazilerimizin torunları olan siz kıymetli Gümüşhaneli hemşehrilerim, 15 Temmuz gecesi, benliğini yitirmiş ve mazisini unutmuş toplumların tarihin enkazları arasında kaybolacağı gerçeğinin bilinci ile hareket ederek, hain darbe girişimine karşı ilk andan itibaren net bir şekilde tepki verdiniz, demokrasimize ve Cumhuriyetimize sahip çıktınız.

İlimizin düşman işgalinden kurtuluşunu 101 yıl önceki ruh ve heyecanla idrak ettiğimiz bugün vesilesiyle, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, Gümüşhaneli hemşehrilerimizin 15 Şubat Kurtuluş Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.”
 

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Gümüşhane’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünü idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Tarih yazmayı gelenek haline getiren şanlı milletimiz vermiş olduğu mücadele ile 15 Şubat 1918 tarihinde şehrimize bağımsızlığını kazandırmıştır. Gümüşhane’mizin kurtuluşu için verilen mücadele, asırlardır istiklali ve istikbali için canı pahasına mücadele eden Türk Milleti'nin; hür ve müstakil bir şekilde yaşama iradesinin müşahhas bir numunesidir.

Kahraman milletimiz içinde bulunduğu dönemin bütün olumsuz şartlarına rağmen inanç ve umutlarıyla “makûs bir talihi” yenmiştir. Toprağı vatan yapan, üstün bir kararlılık ve inançla yurdunu savunan ecdadımız, kahramanlık destanımızın her aşamasına şahit olmuş ve şerefli bir duruş sergilemiştir. 

Ecdadımız nasıl ki bundan 101 yıl önce Al Bayrağı yere düşürmemek için canı pahasına mücadele ettiyse, bugün bizler de aynı mücadeleyi göstermeye devam edeceğiz. 

Ülkemiz üzerinde kirli oyunlar oynamak isteyenlere gereken dersi veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. 

Şehrimizin kurtuluş günü vesilesiyle ecdadımızın Türk Milletine en önemli emaneti olan “bağımsızlık şuurunu” bir ve beraber olarak ilelebet muhafaza edeceğimizi vurguluyoruz. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere; ülkemizin istiklal ve istikbali için canlarını feda eden bütün Şehitlerimizi rahmetle, Gazilerimizi hürmetle yâd ediyor: Gümüşhane’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yılını kutluyoruz.” 

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101'inci yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı. 

Başkan Çimen, Türk milletinin tarihinin şanlı zaferlerle dolu olduğunu kaydederek, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Aziz milletimiz şanlı tarihi boyunca vatanına, milletine, bağımsızlığına ve milli değerlerine büyük bir aşkla bağlanmış, bu değerlerine yönelen her türlü tehdidi canını ortaya koyarak bertaraf etmeyi vazife bilmiştir. 19 Temmuz 1916’da Rus işgaline uğrayan Gümüşhane, yaklaşık iki yıllık süre içinde açlık, sefalet ve salgın hastalıklar nedeniyle büyük acılar yaşamışlardır.  Milli mücadele yıllarında tüm yurtta yakılan kurtuluş meşalesi 15 Şubat 1918’de Gümüşhane’yi de aydınlatmış ve Allah’ın izniyle şehrimiz düşman işgalinden kurtarılmıştır. Kahraman ecdadımızın torunları olarak bizlere düşen görev; tarihin her döneminde milletimizin gösterdiği bu azim, inanç ve kahramanlık destanını, gelecek nesillerimize doğru bir şekilde aktarmak, hepimizin asli görevlerinden olmalıdır. Millet olarak bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında kenetlenmemiz, birliğimizi ve dirliğimizi korumak, siyasi ve ekonomik istikrarı sağlamlaştırmak için daha çok mücadele etmemiz şarttır. Bu düşüncelerle, güzel Gümüşhane'mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümünü kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehrimizin ve ülkemizin kurtuluş mücadelesi, bölünmez bütünlüğü uğrunda bu güne kadar kaybettiğimiz tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, tüm halkımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

REKTÖR PROF. DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK 

“Ülkemizin dört bir yanında yaşanan işgaller karşısında olduğu gibi Gümüşhanemizde de içinde bulunduğu dönemin tüm olumsuz şartlarına rağmen aziz milletimiz, saygıdeğer ecdadımız, sahip olduğu manevi gücü ve bağımsızlık inancıyla eşine az rastlanır bir kahramanlık sergilemiştir. Yürekleri vatan sevgisiyle dolu gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine tüm Gümüşhane halkı kısıtlı imkânlarla, Gümüşhanemizi düşman işgalinden kurtarmış ve özgürlüğüne kavuşturmuştur. 101 yıl önce Gümüşhane’de nasıl bir destan yazıldığı bugün daha da net ortaya çıkmaktadır. Bizler de Ecdadımızdan emanet aldığımız bu güzel şehrimizi ve vatanımızı aynı kuvvet ve iradeyle koruyarak hak ettiği şartlara ulaştırmak için yılmadan çalışmalı ve üretmeliyiz. Bu anlamlı günde Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm Gümüşhanelilerimizin 15 Şubat Düşman İşgalinden Kurtuluşu Günü’nün 101’inci yıldönümünü kutluyorum.”

İL EMNİYET MÜDÜRÜ ÖMER FARUK KARATAŞ

“Milli Mücadele döneminde Türk Milletinin, her türlü zorluk ve imkânsızlığa rağmen bağımsız yaşama ülküsü ile işgal altında kalan vatan topraklarımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde düşman işgalinden temizlenmiştir. Tüm yurtta olduğu gibi Gümüşhaneli halkımızın ataları da 15 Şubat 1918’de vatan topraklarını düşman işgalinden büyük bir kahramanlık örneği ile kurtarmıştır. Bu sebeple Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümünü birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nın kahraman şehitleri ile bugüne kadar ülkemizin bekası için gözünü kırpmadan şehadet şerbeti içen tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve kahraman gazilerimizi minnetle yad ediyorum.”

KÖSE BELEDİYE BAŞKANI ŞERİF AYGÜN

“Şanlı tarihimiz, Milletimizin bağımsız yaşama tutkusu ile varlığını sürdürmek için yaptığı inanılması güç mücadelelere ve savaşlara sahne olmuş nice kahramanlık destanları ile doludur. 

Bu yıl 101’incisini sevinç, gurur ve coşku ile kutlamanın mutluluğunu yaşayacağımız Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşu da bu bağımsız yaşama ülküsünün bir zaferidir. 

Ülkesini sadece imanına ve vatanseverliğine güvenerek koruyan, kadın, erkek, genç, yaşlı demeden mevzilerde yüreğiyle çarpışan ve bu amaç uğruna kanlarını döken, canlarını veren aziz şehitlerimiz toplumumuzun kutsal kabul ettiği değeridir. Büyük fedakârlıklar göstererek vatanı canları pahasına savunan ve düşmana teslim etmeyen kahraman ecdadımız ilelebet milletimizin gönlünde yaşayacaktır. 

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; Kurtuluş Savaşı’nda kahramanca mücadele ederek vatanımız uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyor, tüm Gümüşhaneli hemşerilerimin 15 Şubat Kurtuluş bayramını kutuluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." 
 

AK PARTİ İL BAŞKANI AV.CELALETTİN KÖSE

“Vatan toprakları uğrunda canları pahasına savaşan kahramanlarımıza borçlu olduğumuz Gümüşhanemi'zin kurtuluşu inancın, milli birlik ve beraberliğin zaferidir. 

Bugün bizlere düşende canları pahasına bize bu toprakları vatan yapan ecdadımızın emaneti olarak, ülkemizi ve şehrimizi daha kalkınmış, daha çağdaş ve daha mutlu yarınlara ulaştırmaktır. 

Vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü ve halkın hürriyetini kanlarının son damlasına kadar savunan aziz şehitlerimiz yaşadığımız her gün saygı ve minnetle anılacaktır. 

Bu duygu ve düşüncelerle başta şanlı ecdadımız olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle yad ediyor, ay yıldızlı bayrağımızın kıyamete kadar semalarımızda şan ve şerefle dalgalanmasını niyaz ediyor, aziz Gümüşhaneli hemşehrilerimin  kurtuluş gününü yürekten kutluyorum”

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ


“Gümüşhane’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılını idrak ettiğimiz bu günde şahsım ve İYİ Parti il ve ilçe teşkilatları adına aziz hemşerilerimin kurtuluş bayramlarını tebrik ediyor, saygılar sunuyorum.

Kurtuluş bayramları, toplumların hafızalarını tazelemek gibi çok hayati bir öneme sahiptir. Çünkü insan topluluklarını millet yapan en önemli değer ortak tarih şuurudur. Geçmişi hatırlamak bu şuurun tazelenmesi ve kuvvetlendirilmesi için gereklidir.

Geçmişi hatırlamak, sadece yenilgi ya da zaferlerin hatırasıyla duygulanmak değildir. Geçmişi hatırlamak, onu geleceğimiz aydınlatan bir ışığa dönüştürmek demektir. Milli Mücadelemizin önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “Türk evladı ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde güç ve kuvvet bulacaktır.” İşte bu yüzdendir ki geçmişi hatırlamak, hatıralarını tazelemek, hafızamızı güçlendirmek hem bugünümüzü anlamak hem de yarınımızı doğru istikamette kurgulamak için gereklidir.

Geçmişi hatırlamalı ve hatırlatmalıyız. Hem istiklalimizin nasıl vazgeçilemez bir değer olduğunu vurgulamak hem de bugüne ait sorunlarımızın kaynağı olan geçmişimizi iyi bilmek için hatırlamalıyız. Hatırlamalıyız ki “tehcir”i ve “mübadele”yi tartışmaya kalkışanlara tarihin gerçek sözlerini yansıtabilelim. Bu vatanın Türk kimliğinden başkaları adına tescil ettirilmesi gayretlerini boşa çıkaralım. Türk milleti olarak bizim tarihimizin hiçbir dilimiyle yüzleşmekten korkumuz yoktur. Büyük şair ve mütefekkir mısralarıyla dost ve düşman herkese ilan ediyoruz:

Bir zamanlar biz ne millet, hem nasıl milletmişiz

Gelmişiz de dünyaya milliyet nedir öğretmişiz

Barışın, sevginin, birlikte yaşamanın, inanca saygının, paylaşmanın, hakkı üstün tutmanın ne olduğunu dünya bizden öğrendi.

Ama bilinmelidir ki bir toplum için en tehlikeli olgu, kendi geçmişini yorumlarken içine düşeceği kafa ve gönül bulanıklığıdır. Bugün ülkemizde yaşadığımız sıkıntıların en büyük sebebi bu kafa karışıklığıdır. Ezanımızı susturmaya, şanlı bayrağımızı gönderden indirmeye gelen düşmanlarımızı şanlı bir direnişle yurdumuzdan kovuşumuzun göğsümüzde bir iftihar madalyası olduğunu unutanlar tarihimizi yanlış ve eksik yorumlarla sunmaya kalkışıyorlar. Ama biz, bütün Gümüşhaneliler bilinen beş bin yıllık şanlı tarihimizin her sayfasıyla gurur duyuyoruz.

Çünkü biz, medeniyetimizin mistik kıvamını yoğuran Gümüşhanevi Hazretlerinin; Milli mücadelemizin eşsiz kahramanları Zeki Kadirbeyoğlu, Hasan Fehmi Ataç, Hasan Fahri Polat ve Nasuhbeyzade Osman Efendilerin; Türk sanat ve kültürüne eşsiz katkılar sunan Hattat Kamil Akdik, tarihçi Hüseyin Nihal Atsız, şair Vasfi Mahir Kocatürk, Ressam Şeref Akdik, şair Şinasi Özdenoğlu, şair Nurettin Özdemir ve şair Dilaver Cebeci Beylerin eserlerinin emanetçileriyiz.

Bu güzel vatana sahip olmak, bu güzel vatanda onurlu ve bağımsız yaşamak şanlı tarihimizin bize kazandırdığı vazgeçilmez bir haktır. Ama bu hakkın boynumuza yüklediği sorumluluklar da vardır. Bu ülkeyi baştan ayağa imar etmek, ekonomide, teknikte, bilimde ve sanatta milletimizi çağdaş medeniyetlerin seviyesine çıkarmak hatta daha yükseklere taşımak ödevindeyiz. Biz vatanı sevmenin ona hizmet etmek demek olduğunu çok iyi biliyoruz. Gümüşhaneli usta şair Nurettin Özdemir’in dizelerinde anlattığı gibi:

Vatan, 

Antalya'da bir mavi su, 

Posof'ta bir çorak tarla, 

Gümüşhane'de bir yemyeşil bahçedir. 

Vatan, 

Kelkit'te bir kardeş mezarı, 

Zonguldak'ta bir maden işçisi, 

Rize'de çay toplayan bir gelin 

Ve seccadesinde namaz kılan bir ihtiyar annedir. 

Vatan 

Küçük ellerinin avuçladığı 

Sade bir toprak parçası değil çocuğum, 

Toprakla büyüyen bir kutsal düşüncedir.

Gün, birlik ve beraberlik günüdür. Gün, sevgiyi, saygıyı, kardeşliği daha da pekiştirme günüdür. Gün, siyasal ve sosyal görüş ayrılıklarına saygı duyarak, paylaşarak, tartışarak ülkeye ve ilimize daha güzel hizmetler sunma becerimizi geliştirme günüdür.

Biliyorum ki bu il daha güzel yarınlara, daha güzel tören ve şölenlerle geçmişini anmaya, anlamaya ve yeniden yaşamaya doğru yol alacaktır. İnanıyorum ki daha güzel ve derin yarınlar bizleri bekliyor. Ahlaki meziyetleriyle, devletiyle barışık yapısıyla, donanımlı ve girişimci işgücüyle Türkiye’nin en seçkin illerinden biri olan Gümüşhane’mizin kurtuluş bayramını gönlümün en coşkun heyecanlarıyla kutluyor hepinize sevgi saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

Allah yar ve yardımcımız olsun”

MHP GÜMÜŞHANE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI SABRİ VARAN

"Sevgili Gümüşhaneli hemşehrilerim;

Sizler 15 Şubat’ta; bayrağımıza, toprağımıza, namusumuza göz diken düşmanı, yediden yetmişe bir seferberlik ruhuyla, milli mücadele ile kovdunuz.
 
Asırlardır hak ve adalet uğruna can veren  asil bir milletin evlatları olarak tarihe Gümüşhane’nin destanını altın harflerle yazdırdınız.
 
Sizler; yılmadan, usanmadan bu azim ve kararlılığımız ile ezanlarımızı dindirmediniz, bayrağımızı indirmediniz.  
 
Bu yüzden bu gün, haklı bir gururun sahibi olarak Gümüşhane’miz kurtuluş gününü kutluyor. Kutlu ve kademli olsun.
 
Artık iyi bilmeliyiz ki; nasıl düşmanı bu topraklardan kovmuş isek, düşman kadar tehlikeli işsizliği, göçü ve cehaleti de 31 Mart’tan sonra el birliğiyle kovacağız. Gümüşhane’de bacalar tütecek, makinalar çalışacak, yüzler gülecek.
 
Bütün Gümüşhaneli hemşehrilerimin kurtuluş gününü bir kez daha kutluyor, geçmişlerimize ve şehitlerimize, Allah’tan rahmet diliyorum."
 

İYİ PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MUSTAFA CANLI 

“Değerli Gümüşhaneli Hemşehrilerim; "15 Şubat Kurtuluş" günleri; tarihten aldığımız acı dersler ışığında, bizim için milli dayanışma ve bütünleşmenin derin muhasebesinin yapılmasının gerekli olduğu günlerdir. 101 yıl önce atalarımız; yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla, çocuğuyla işgale karşı kahramanca mücadele etmiş, sonsuza kadar bağımsız ve hür yaşamak uğruna canlarını feda etmişlerdir. Gümüşhanemiz dahil, topyekün vatan toprağının kuruluşu böylesi kahramanlıkların ve yiğitliklerin destanlarıyla doludur. 101 yıl önce Gümüşhane’de nasıl bir destan yazıldığı bugün daha da net ortaya çıkmakta ve bu destanlar tarih sayfaları arasındaki yeri almaktadır. 

Değerli Hemşehrilerim; 

Gümüşhane’nin dağı taşı istiklal mücadelesinin nişaneleriyle doludur. Gümüşhane’nin en yüksek tepeleri, Artabel sırtları, Abdal Musa yamaçları bile bu zaferin tanıklarıyla doludur.

Milli dayanışma ve bütünleşmeyi en güzel şekilde ortaya koyduğumuz, tek hedefte birleşerek bağımsızlık sevincini yaşadığımız Gümüşhane'nin  düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümünde, bu bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin bedelini canlarıyla ödeyen aziz şehitlerimizi, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, minnet ve şükran duygularıyla rahmetle anıyorum.”

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2019, 08:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER