Muhtarlardan SGK primi teşekkürü

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Gümüşhane İl Müdürü Eyyüp İslamoğlu, Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneğini ziyaret etti.

Muhtarlardan SGK primi teşekkürü

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Gümüşhane İl Müdürü Eyyüp İslamoğlu, Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneğini ziyaret etti.

Belediye hizmet binasının 5.katında bulunan dernek binasını ziyaret eden İslamoğlu’nu Dernek Başkanı Gürbüz Demir karşıladı.

Demir’le bir süre sohbet eden İslamoğlu, Mayıs ayı itibariyle yürürlüğe giren muhtarların sosyal güvenlik primlerinin devlet tarafından ödenmesi konusuyla ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

Konuyla ilgili bilgi veren İslamoğlu, 5510 sayılı kanunun 53.maddesinde yapılan değişiklikle 1 Mayıs 2017 tarihinden itibaren muhtar sigortalılarının prim ödeme yükümlülerinin İl Özel İdareleri ve Yatırım İzleme ve Koordinasyon başkanlığı olduğunu hatırlatarak, “Muhtarların 30 Nisan 2017 tarihine kadar olan bağkur borçları muhtarlarca ödenecektir. Muhtar sigortalıların prime esas kazanç tutarı, prime esas kazanç alt sınırı olmuş ve muhtar sigortalılar için prime esas kazanç beyanında bulunma imkanı kalmamış, muhtar sigortalılar için 5 puan indirimli prim ödeme dönemi sona ermiştir" dedi.

Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Gürbüz Demir ise ziyaretlerinden ötürü İslamoğlu’na teşekkür ederek, “6 Nisan’da Ankara’da yapılan toplantıda Cumhurbaşkanımız müjdeyi vermişti ve ardından kanun çıkarak yürürlüğe girdi. Dernek olarak muhtarların sosyal sigorta primlerinin yatırılmasından dolayı emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, İçişleri Bakanımız ve kanunun çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu bizim için çok önemliydi. Bazı muhtarlarımızın bir kısmı emekli statüsünde olduğu için bu haktan yararlanamayacak. 5.ay itibariyle de bundan sonra muhtarların primleri otomatik olarak ödenecek. Bütün muhtarlar adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER