Romen Öğretmen ve Öğrenciler Gümüşhane'de

Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi tarafından hazırlanan ikili okul ortaklığı projesi kapsamında Romanya’dan 8 öğretmen ve 25 öğrenci Gümüşhane’ye geldi.

Romen Öğretmen ve Öğrenciler Gümüşhane'de
Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi tarafından hazırlanan ikili okul ortaklığı projesi kapsamında Romanya’dan 8 öğretmen ve 25 öğrenci Gümüşhane’ye geldi.

Ulusal Ajans tarafından ikili okul ortaklığı kapsamında kabul edilen “Dil öğreniminde teknolojinin kullanımı” (Techno-Lang)  projesi için açılış töreni düzenlendi.

Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi ile Romanya Colegiul Tehnic Agricol Alexandru Borza Geoagiu okulları ortaklığında yürütülecek proje için düzenlenen program her iki ülke Milli Marşlarının çalınması ve ülke tanıtım videolarının gösterimi ile başladı.

Türk Telekom Fen Lisesi konferans salonunda düzenlenen programda açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Ömer Pir, okul olarak öğrencileri mümkün olduğu kadar her türlü sosyal, kültürel, sportif ve bilimsel etkinliklere yönlendirerek ufkunu genişleten bir okul ve öğrenci profili oluşturma gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Pir, bu bağlamda Comenius projesi ile Romanya’dan gelen öğrenci ve öğretmenlerini 12 gün Gümüşhane’de ve okulda ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Projelerden sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Altan Ekmen, İngilizce yaptığı konuşmasında, “Dillerimiz farklı olsa da, düşüncelerimiz ve duygularımız birdir. Yaşadığımız coğrafya farklı olsa da, tarihi geçmişimiz birdir. Ülkeler arasında atılan her dostluk köprüsü dünya barışına yapılmış en büyük katkıdır.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ise konuşmasında okul ortaklıkları kapsamında farklı ülkelerdeki öğrenci ve öğretmenlere ortak ilgi alanındaki bir veya daha fazla konuda birlikte çalışma fırsatı sağlandığını, bazı ortaklıkların öğrencilerin aktif katılımına odaklanırken, bazılarının pedagojik veya okul ve eğitim konularına yoğunlaştığını ve esas olarak öğretmenlerin ve idari personelin katılımıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Aktaş, faaliyetlerin sadece sınıf değişiminden ibaret olmaması gerektiğini, proje faaliyetlerinin müfredata uyarlamasının da sağlanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Yapılan tanıtım gösterileri ve konuşmalarının ardından Türk Telekom Fen Lisesi öğrencileri saz, ney ve gitar eşliğinde şarkı ve türkü söyledi. Program yapılan kokteylin ardından, davul zurna eşliğinde Yusuf Çiftçioğlu İlköğretim Okulu Folklor grubu öğrencileri tarafından halk oyunları gösterileri gerçekleştirildi.

Programa Vali Vekili Cahit Karatepe, Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdener, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Altan Ekmen, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

PROJENİN ÖZETİ

Projenin ikinci ayağında ise Gümüşhane Türk Telekom Fen lisesinden 8 öğretmen ve 24 öğrenci 28 Mayıs - 8 Haziran 2012 tarihleri arasında Romanya’ya giderek 12 gün boyunca  proje etkinliklerinde bulunacak. 24 bin Euro olan projenin bütçesinin tamamı Avrupa Birliği hibe bütçesinden karşılanacak. Proje ile öğrenciler arası işbirliği, kültürler arası iletişim, teknolojiyi kullanarak dil öğreniminin yaygınlaşması ve uluslararası proje alanında öğrencilere sorumluluk kazandırılması amaçlanıyor.
Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2012, 15:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER