Sıra Altınpınar Limni’de

Tarihi ve doğal zenginlikleri ile Gümüşhane’nin öne çıkan ilçelerinden Torul ilçesine bağlı Altınpınar Limni Gölünün de turizme kazandırılacağı belirtildi.

Sıra Altınpınar Limni’de

Tarihi ve doğal zenginlikleri ile Gümüşhane’nin öne çıkan ilçelerinden Torul ilçesine bağlı Altınpınar Limni Gölünün de turizme kazandırılacağı belirtildi.

Zigana Gümüşkayak Tesisleri, Zigana Limni Gölü, Torul Kalesi, Karaca Mağarası ve Artabel Gölleri Tabiat Parkı gibi doğal ve tarihi güzelliklere sahip Torul ilçesinde, eşsiz güzelliklere sahip olan Altınpınar Limni Gölü’nün turizme kazandırılması için Belediye Başkanı Nidai Köroğlu’nun başlattığı çalışmaya Torul İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Bedir de tam destek verdi.

Bedir, geçen yıl Altınpınar Limni Gölü’nde yol çalışması yapılarak göle giden yolun genişletildiğini belirterek, “Torul ilçesi tarihi ve doğal güzellikleri açısından ilimizin en zengin ilçesidir. Biz bu zenginliği mutlaka çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. İlimizin turizm açısından giriş kapısı olan Zigana Torul ilçesinin sınırları içerisinde bulunmaktadır” dedi.

“Büyük İlgi Var”

Zigana Limni Gölünün yolunun Vali Okay Memiş’in büyük çabaları ile asfalt ve beton yapılmasıyla birlikte Limni Gölüne gelen turist sayısını 10’a katladığını kaydeden Bedir, şöyle devam etti: “Bizler Limni Gölü ve Zigana’ya gelen yerli ve yabancı turistleri ilçemiz ve ilimiz merkezine de çekmemiz gerekiyor. Bu yönde Sayın Valimizin olağanüstü gayretleri var. Ancak, Torul ilçesinin il genel meclisi üyesi olarak Torul’u değerlendirdiğimizde ilçe olarak ilin en zengin ilçesiyiz. Belediye Başkanı Sayın Nidai Köroğlu’nun çabaları ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın katkıları ile Torul Kalesi’ne yapılan Cam Seyir Terası ilçemizde turizm patlaması yaşanacağının en büyük işaretidir.”

“Zincir Halkası Oluşturmalıyız”

“Zigana Gümüşkayak Tesisleri’nden başlayıp, Limni Gölü ve Torul Kalesi ve Karaca Mağarası’nı bir zincirin halkaları şeklinde değerlendirmemiz gerekiyor” ifadesini kullanan İl Genel Meclisi Üyesi Bedir, şöyle devam etti: “Bu zincire ilave etmemiz gereken bir diğer doğal zenginliğimiz ise Altınpınar Limni Gölü’dür. Altınpınar Limni Gölünü bu halkaya mutlaka katmalıyız. Zigana Limni Gölüne gelen Torul Kalesine de gelecek. Torul Kalesine gelen ‘burada ikinci bir Limni Gölü var’ diyerek Altınpınar Limni Gölüne de gelecektir. Bu açıdan bakıldığında ilçe olarak çok zenginliğimiz var.”

“Tek Çiçekle Bahar Gelmiyor“

Tek çiçekle baharın gelmeyeceğini kaydeden Bedir, “Zigana Limni Gölüne gelen yerli ve yabancı turistler geri dönüyor. Torul Kalesi Seyir Terası, Karaca Mağarası, Süleymaniye Mahallesi, Artabel Gölleri gibi çok zenginliğe sahibiz. İşte bu zenginliğe Altınpınar Limni Gölünü de katmamız, turizme açmamız gerekiyor. Geçen yıl Altınpınar Limni Gölünde yol çalışması yaptık. Yol genişlemesini tamamladık. Altınpınar Limni Gölü inanılmaz bir güzellik. Yaptığımız yol çalışmasından sonra yolun zemini bayağı bozuldu. Stabilize yapılması şart. Zinciri tamamlamak için Altınpınar Limni Gölünün turizme açılması gerekiyor.”

“Seyir Terası İlçeye Önemli Girdi Sağlayacak”

Torul Kalesi cam seyir terasının Torul ilçesine önemli girdi sağlayacağını da ifade eden Bedir, “Limni Gölüne gelen yerli ve yabancı turistler Torul Kalesi Cam Seyir Terasına mutlaka geleceklerdir. Yine Soğuksu Mahallesi “Çayırlar” mevkisinin de bir şekilde değerlendirilmesi lazım. Büyükçit köyündeki Meryemana mutlaka değerlendirilmelidir. Meryemana için Kültür ve Turizm Müdürlüğü neden bir adım atmaz, anlamamız mümkün değil. Hemen hemen hiç el değmemiş çok sayıda tarihi zenginliğimiz var. Bunlar mutlaka değerlendirilmelidir. Torul adeta ‘bu zenginliği çok iyi değerlendirin’ diyor. Bu kadar doğal ve tarihi zenginliğe sahip bir ilçe çok nadir bulunur” diye konuştu.

İbrahim Özdemir

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2018, 11:03

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER