Altınpınar Limni Gölü Doğaseverlerle Şenlendi

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Altınpınar köyünde bulunan Limni Gölüne Trabzon Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği tarafından düzenlenen doğa yürüyüşü büyük ilgi gördü.

Altınpınar Limni Gölü Doğaseverlerle Şenlendi
Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Altınpınar köyünde bulunan Limni Gölüne Trabzon Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği tarafından düzenlenen doğa yürüyüşü büyük ilgi gördü.

Aralarında Gümüşhanelilerinde bulunduğu ve hemen hemen her hafta sonu çeşitli etkinliklerle bir araya gelen grup, bu haftaki günübirlik doğa yürüyüşünü Fuat Meydan ve Ahmet Arslan sorumluluğunda Torul ilçesine bağlı Altınpınar köyü sınırları içerisinde bulunan Limni Gölü’ne düzenledi.

Trabzon’dan hareket eden DOĞA-TARİH üyesi doğaseverlere Gümüşhane Üniversitesi’nden de 10 kişilik öğrenci grubunun katılması ile sayıları 36 kişiye ulaştı. Gümüşhane’ye 30 km uzaklıkta zengin doğal güzellikleriyle sarılı bölgede mevsim itibarı ile yer yer karlarla kaplı yamaçları aşan doğaseverler şehrin stresinden uzak, doğayla iç içe bir gün geçirdi.

Dernek Başkanı Doç.Dr.Coşkun Erüz, başta gençler olmak üzere çevredeki bu doğal güzellikleri insanlara tanıtmak, paylaşmak ve sağlıklı yaşam sunan bu tür doğa yürüyüşlerine katılımın gerekliliğinden bahsetti.

Bölgenin turizm potansiyeli olarak büyük umutlar vadettiğini dile getiren Erüz, yamaçların heyelan riski taşıdığına da vurgu yaptı.

Geziye katılan üniversiteli gençler ise her ne kadar yorucu olsa da doğanın kendilerine sunduğu güzelliklere hayran kaldıklarını belirterek, “Bu yürüyüş bizler içinde bir fırsat oldu, yoğun geçen derslerimiz arasında bu günü doğa yürüyüşü yaparak değerlendirip, sayenizde bu güzel bölgeyi tanıma fırsatı bulduk” diye konuştu.

Doğanın sunduğu güzellikler karşısında dolu dolu bir gün yaşadıklarını belirten gezi sorumlusu Fuat Meydan da “Bir Gümüşhaneli olarak gurur duyduğumuz, övündüğümüz bölgemizin doğal güzelliklerini tanıyıp, tanıtmak ve kollamak aynı zamanda da bizlerin bir görevidir.  Altınpınar Limni Gölü ve çevresinin mutlaka Gümüşhane turizmine kazandırılması gerekir” dedi.

"GÖLÜN ETRAFINDAN 2 POŞET CAM KIRIĞI TOPLADIK"

Yürüyüş sırasında gördüğü olumsuzlukları da dillendiren Meydan, “Maalesef bugün gördüğümüz güzelliklerin yanında görmek istemediğimiz manzaralarda yok değil. Bilhassa köy içinden başlayan yürüyüşümüzde çevreye yayılan plastik poşet atıkları bu güzel bölgeye yakışmadı. Bu olumsuz manzara yukarıda övgü ile bahsettiğimiz Altınpınar Limni Gölü çevresinde de gözümüzden kaçmadı. Onca içki şişelerini gölün etrafına atmışlar. Her taraf cam kırıkları ve plastik atıklarla kaplı. Sadece bulunduğumuz alanda 2 poşet cam kırığı topladık. Bu durum olmamalıydı. Buraya hizmeti getirmeye çalışan köyün sakinlerine, yetkililere olduğu kadar bölgeyi gezmeye gelenlere de saygısızlıktır. Bu durum değişmeli-değişecektir de. Bol bol uyarıp ikaz etmek bizlerin görevi olmalı. En azından görevimi yaptım duygusu taşımalı insan. Biz bunu daha önce başka yerler de de gördük. Önemli olan gittim gezdim, yürüdüm, fotoğraf çektim demek değil, önemli olan oraya gezici olarak bir şeyler bırakmamız lazım ancak bu çöp ve atıklarımız olmamalı” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2016, 22:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER