Torul Kalesine Ziyaretçi Akını

Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu bu yılın ilk 6 ayında Torul Kalesi Cam Seyir Terasını 70 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini söyledi.

Torul Kalesine Ziyaretçi Akını

Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu bu yılın ilk 6 ayında Torul Kalesi Cam Seyir Terasını 70 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini söyledi.

Köroğlu, gazetemize yaptığı açıklamada, yılın ilk 6 ayı içerisinde Ramazan ayının bulunduğunu belirterek, “Ancak 6 ayın sonunda elimizden gayretle birlikte Gümüşhane Valisi Okay Memiş’in ve İl Özel İdaresi’nin destekleri ile birlikte ilçe merkezinden kaleye gelen 3 kilometrelik yolu standart hale getirdik” dedi.

Torul Kalesinde mescit ve tuvaletleri bitirdiğini, terasın önünde bulunan alanın şapının atıldığını anlatan Başkan Köroğlu, şöyle devam etti: “Alanın kaplama çalışmaları devam ediyor. Aynı paralelde Tuğrul Bel Otağımızı hizmete açtık. Son bir aydır, sabah kahvaltısıyla başlamak üzere akşam saatlerine kadar her türlü yemek çeşitlerimizi sunuyoruz. Bugün de dahil olmak üzere 70 bin yerli ve yabancı turist ziyarete geldi. Torul’un hem ekonomisine hem de tanıtımına büyük bir katkı sağlandı.”

“İlerleyen Süreçte Çalışmalarımız Devam Edecek”

İlerleyen süreçte çalışmaları aralıksız sürdüreceklerini kaydeden Başkan Köroğlu, şu ifadeleri kullandı: “Torul ilçe merkezindeki terminalden kalemize kadar yürüyüş merdivenlerini yapacağız. Zıplın ile beraber ilçemize yapmış olduğumuz bu turizm destinasyonunda tarih ile medeniyeti birleştirerek Torul’un gelecek 100 yılına hükmetmek için çaba harcıyoruz. “

“Bu Yılki Hedefimiz 200 Bin Ziyaretçi”

Bu yılki hedeflerinin 200 bin ziyaretçi olduğunu kaydeden Köroğlu, “Şu anki rakamlara baktığımızda 200 bin ziyaretçi hedefini çok rahat bir şekilde yakalayacağız. Önümüzdeki Kurban Bayramında 9 günlük bir tatil var. Ramazan Bayramı tatilinin 3 gün olmasına rağmen bu 3 gün içerisinde 8 bin ziyaretçi ağırladık” dedi.

“Torul’a Bir Şeyler Getirmenin Vakti Geldi”

Her yıl Torul’dan bir şeylerin sürekli alıp götürüldüğünü öne süren Köroğlu, şöyle devam etti: “Artık Torul’a bir şeyler getirmenin vakti geldi. Osmanlı döneminde bile Bayburt da dahil olmak üzere Gümüşhane’nin en büyük ilçesi olan Torul, her iktidara oy verdi ama o iktidarlar Torul’dan bir şeyler alıp götürdü. Şu an artık verme zamanı değil, alma zamanıdır. Artık ilçemize İslam coğrafyası başta olmak üzere, Güney Kore’den dünyanın çeşitli ülkelerinden birçok insan Torul’a geliyor. Sanal medya ve teknoloji aracılığıyla Torul’umuzu artık dünya tanıyor. Bundan ekonomik katkı dışında büyük bi,r manevi haz duyuyoruz.”

“Aylık 50-60 Bin Lira Katkısı Var”

Cam seyir terasının belediyeye aylık 50-60 bin lira katkısı olduğunu açıklayan Başkan Köroğlu, “Toğrul Bey Otağımızda pırıl pırıl 12 gencimize iş sağladık. Umuyorum, gelecek ziyaretçilerimizin yeme ihtiyaçlarını otağımızdan karşıladığı sürece çalışan insan sayımız daha da artacaktır. Hazine değerinde çocuklarımızın başka yerlerde iş aramalarına gerek kalmadan istihdam etme gayreti içerisinde oluyoruz. Bu da belediye başkanı ve bir siyasetçi olarak bizleri çok mutlu ediyor. Belediye başkanının görevi sadece yol, su, elektrik, altyapı değil, istihdam da yaratmaktır. İnsanlar gelip iş istiyorlar. Onlara da iş bulma bizleri mutlu ediyor” diye konuştu.

“Uçurtma Şenliği Düzenlenecek”

Torul Kalesi Cam Seyir Terasında günün her saatinde zaman zaman hızla esen rüzgar olduğunu da belirten Başkan Köroğlu, “Biz kalemizde daha fazla dikkat çekmek ve tanıtımına daha fazla katkı sağlamak için uçurtma şenliği yapmayı planlıyoruz. Tarihini henüz belirlemedik ama böyle bir şenlik yapacağız” dedi.

“Bölgenin Kalkınmasına Önemli Katkı Sağlayacak”

Ailesi ile birlikte Torul Kalesi Cam Seyir Terası’na gelen ve aslen Torul ilçesine bağlı Güzeloluk köyünden olan Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karabıçak ise, “Gümüşhane doğup büyüdüğümüz topraklardır. Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Torul ilçemize böyle güzel bir eser kazandırdığı için çok teşekkür ediyoruz. Bu turizm destinasyonu hem Torul’un hem Gümüşhane’nin hem de bölgenin kalkınmasına büyük bir katkı sağlayacaktır. Hem turizm açısından hem de Türkiye ve dünyaya tanıtılması açısından böyle bir destinasyonun bulunması gerçekten büyük bir katkı sağlayacaktır. Ben Sayın Başkanı kutluyorum. Ufak tefek eksikleri var ama onları da tamamlamak için çalışıyor. Torul’a, Gümüşhane’ye ve bölgemize hayırlı olsun. Biz de belediye olarak imkanlarımız ölçüsünde gerekli desteği sağlayacağız” dedi.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER